Απονεμήθηκαν τα βραβεία «Συγγραφής Ραδιοφωνικού Θεατρικού ΄Εργου 2021», στη μνήμη Μιχάλη Πασιαρδή και «Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς 2021»

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22, Μαρτίου 2022 στο Θεατράκι του ΡΙΚ «Ανδρέας Χριστοφίδης», η τελετή απονομής των βραβείων των Διαγωνισμών «Συγγραφής Ραδιοφωνικού Θεατρικού ΄Εργου 2021», στη μνήμη του Μιχάλη Πασιαρδή, και «Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς 2021», με χορηγό την εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης , που προκήρυξε το Τμήμα Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου.

Σύντομους χαιρετισμούς κατά τη διάρκεια της τελετής απηύθυναν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ. Μιχάλης Μιχαήλ, καθώς και η Αν. Προϊσταμένη Ραδιοφωνικών Προγραμμάτων κα Ελένη Λουκά Μιχαήλ. Και οι δύο τόνισαν στο χαιρετισμό τους ότι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση στηρίζει, ενθαρρύνει και προωθεί την πνευματική δημιουργία στον τόπο μας. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωνσταντίνος Διάκου Brand Manager της εταιρείας Χαραλαμπίδης Κρίστης.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Θεατρικού Έργου 2021» εις μνήμην Μιχάλη Πασιαρδή, αποφάσισαν να απονείμουν τρία βραβεία και δύο επαίνους.

Το Πρώτο Βραβείο (1000 ευρώ) απονεμήθηκε στην Αγγελική Χυτήρη για το έργο «Η φωτογραφία» και το Δεύτερο Βραβείο (750 ευρώ) απονεμήθηκε στον Ορέστη Λεοντίου για το έργο «Νύχτα στη βιβλιοθήκη». Το Τρίτο Βραβείο (600 ευρώ) απονεμήθηκε στην Μαρία Χριστοφίνα για το έργο «Τελευταία παράσταση». Έπαινος απονεμήθηκε στην Καίτη Στεφάνου για το έργο «Χαμένη ταυτότητα» και στην Γεωργία Ιορδάνους για το έργο «Το χρέος». Ειδική πλακέτα για την προσφορά του στον πολιτισμό απονεμήθηκε μεταθανάτια στον αείμνηστο Μιχάλη Πασιαρδή. Το βραβείο παρέλαβε ο γιός του Κωνσταντίνος Πασιαρδής.

Για τον «Διαγωνισμό Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς 2021» η Κριτική Επιτροπή αποφάσισε να απονείμει τρία βραβεία και έναν έπαινο.

Το Πρώτο Βραβείο (1000 ευρώ) απονεμήθηκε στην Αντρούλα Αντρέου για το σκετς «Τα υστερινά της Αντζιελούς», το Δεύτερο βραβείο (750 ευρώ) στη Λέφη

Κουπεπίδη για το σκετς «Η αγάπη των αγγονιών» και το Τρίτο βραβείο (600 ευρώ) απονεμήθηκε στην Έλενα Νικολάου για το σκετς «Ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται». Έπαινος απονεμήθηκε στη Σκεύη Χρίστου για το σκετς «Η συγνώμη».

Τα βραβεία απένειμαν ο Μιχάλης Μιχαήλ Πρόεδρος του Δ.Σ του ΡΙΚ, ο Κωνσταντίνος Διάκου brand manager της Εταιρείας Χαραλαμπίδης Κρίστης, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων Ελένη Λουκά- Μιχαήλ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Κύπρου Γιώργος Θεοδοσίου και εκ μέρους της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου ο Ξένιος Ξενοφώντος.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μαρτίου 2022 - 21:03

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Σεπτεμβρίου
Οι G7 καταδίκασαν την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία
19:44
Η Κυπριακή Δημοκρατία καταδικάζει την παράνομη προσάρτηση εδαφών της ουκρανικής επικράτειας από τη Ρωσία
19:24
Αντίδραση ΗΠΑ: Επιβολή νέων κυρώσεων σε εκατοντάδες πρόσωπα και οργανισμούς σε σχέση με τη Ρωσία
18:12
Τίτλοι Ειδήσεων - Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου
18:00
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ουδέποτε θα αναγνωρίσει τις παράνομες προσαρτήσεις από τη Ρωσία
17:55
Πρώτη και άμεση αντίδραση από την Ουκρανία η επίσημη υποβολή αιτήματος για ένταξή της χώρας στο ΝΑΤΟ
17:43
Την προσάρτηση των κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών καταδικάζει η Ελλάδα
17:40
Πηλείδου: Η Κύπρος έχει διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν αυξημένες τιμές λόγω των μέτρων πού έχουν παρθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο
17:10
Υπ. Υγείας: Επέκταση ηλικιακού ορίου ανίχνευσης καρκίνου του μαστού
16:56
Ο Πούτιν υπέγραψε τα έγγραφα για την προσάρτηση στη Ρωσία των ουκρανικών περιοχών
16:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο καιρού 30/09/22
16:17
Nord Stream: Η κυβέρνηση Ντράγκι λαμβάνει μέτρα προστασίας των αγωγών
15:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand