Επαναδιορίστηκε στη θέση του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς ο Δ. Ζερβάκης

Ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκη, επαναδιορίστηκε σήμερα στη θέση του Αρχηγού της ΕΦ, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Μιλώντας στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγησε ότι καθοριστικής σημασίας για την απόφαση του επαναδιορισμού του κυρίου Ζερβάκη, υπήρξε η αναγνώριση της μέχρι σήμερα ευδοκίμου υπηρεσίας του και του επαγγελματισμού και του ζήλου που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε επίσης πως στόχος, είναι να καταστεί η Κύπρος ισχυρός παράγοντας διαχείρισης κρίσεων, σταθερότητας και συνεισφορέας ασφάλειας και ειρήνης.

Η πατρίδα μας, πρόσθεσε ο κύριος Αναστασιάδης, "τελεί υπό τουρκική κατοχή για 47 και πλέον χρόνια και ενόσω υπάρχει παράνομα κατοχικός στρατός, η Εθνική Φρουρά καλείται να προασπιστεί την εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της πατρίδος μας".

Από την πλευρά του ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης είπε, μεταξύ άλλων, ότι τα δύο τελευταία χρόνια, η Εθνική Φρουρά στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Υπουργείου Άμυνας και ενός ολιστικού σχεδιασμού για την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό της.

Σημειώνοντας ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, ο κ. Ζερβάκης διαβεβαίωσε εξάλλου ότι μόνος γνώμονας στην επιτέλεση των καθηκόντων του είναι η ενδυνάμωση όλων των συντελεστών μαχητικής ισχύος της Εθνικής Φρουράς και η εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.

Εξήρε τέλος τη συμβολή των νυν και τέως Υπουργών Άμυνας και όλο το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς.

συντάκτης: Αθηνά Τυρίμου

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μαρτίου 2022 - 11:34

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.