Κροατία-Βραζιλία : Επικίνδυνο εμπόδιο για τη «σελεσάο»

Κροατία και Βραζιλία κοντράρονται για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (17:00), ψάχνοντας το εισιτήριο που θα τους στείλει στους «4» του θεσμού.

Οι Κροάτες προέρχονται από τη δραματική πρόκριση επί της Ιαπωνίας. Με ήρωα τον Λιβάκοβιτς που έπιασε τρία πέναλτι, άφησαν εκτός διοργάνωσης τους Ασιάτες και συνεχίζουν να… ονειρεύονται πως μπορούν να επαναλάβουν την πορεία του 2018 ως τον τελικό! Βέβαια, έχουν απέναντί τους μια εξαιρετική ομάδα που αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί, αλλά θα προσπαθήσουν βάζοντας μπόλικη τακτική και σκοπιμότητα, να οδηγήσουν το ματς εκεί που θέλουν. Στάνισιτς, Μπρόζοβιτς είναι εντάξει παρότι έχασαν μια προπόνηση, ενώ διαθέσιμος είναι και ο Σόσα.

Η Βραζιλία έκανε την πιο πειστική της εμφάνιση και μία από τις καλύτερες που έχουμε δει ως τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, διαλύοντας με 4-1 την Νότια Κορέα και έφυγε για προημιτελικά. Δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση, με τον Νεϊμάρ να ηγείται της «σελεσάο», ενώ συνολικά έχει τρομερή ποιότητα σε όλες τις γραμμές της. Παράλληλα, εξασφάλισε για όγδοη σερί φορά την πρόκρισή της στην οκτάδα. Ο Άλεξ Σάντρο είναι εξαιρετικά αμφίβολος και μοιάζει δύσκολο να προλάβει, με τον Ντανίλο να παραμένει αριστερά όπως φαίνεται και ο Μιλιτάο δεξιά.

Αν δεχθεί κάρτα κάποιος εκ των Λόβρεν, Μπάρισιτς, Μόντριτς και Κόβατσιτς, θα χάσει τον ημιτελικό, εφόσον περάσει η Κροατία. Στο όριο καρτών οι Μιλιτάο, Φρεντ και Μπρούνο Γκιμαράες, αν κάποιος από αυτούς δεχθεί κίτρινη θα χάσει τον ημιτελικό, εφόσον περάσει η Βραζιλία.

Που θα κριθεί
Αναμένεται κλειστό ματς με λιγοστά ρίσκα από τις δύο ομάδες, αφού βρίσκονται ένα βήμα πριν τα ημιτελικά. Η Βραζιλία θα προσπαθήσει να επιβάλλει τον ρυθμό της, θέλοντας όπως και με τη Ν. Κορέα να εκμεταλλευτεί κάθε κενό και να χτυπήσει εκεί. Η Κροατία σαφώς πιο έμπειρη ομάδα, όσο περισσότερο κρατήσει στο μηδέν τη «σελεσάο» τόσο περισσότερες ελπίδες θα έχει.

Παίκτης-βαρόμετρο
Ο Νεϊμάρ έκανε πειστική εμφάνιση την περασμένη αγωνιστική, αφήνοντας στην άκρη τα… πολλά-πολλά και ήταν ιδιαίτερα επιδραστικός στο παιχνίδι της Βραζιλίας. Χρειάζονται οι Λατιοναμερικάνοι αυτόν τον «Νέι» που δεν θα κάνει κατάχρηση της ντρίμπλας και «τσαλιμάκια» αλλά θα έχει ουσία.

Η μονομαχία
Κασεμίρο εναντίον Μόντριτς! Μέχρι πρότινος συμπαίκτες στη Ρεάλ Μαδρίτης, συνθέτοντας μια από τις καλύτερες μεσαίες γραμμές (μαζί με τον Κρόος) που έχουμε δει ποτέ. Πλέον, οι δυο τους θα κοντραριστούν και θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να προκριθεί στα ημιτελικά η ομάδα τους. Αρχίζει να… μοιάζει κιόλας το στιλ τους κατά κάποιο τρόπο, με τον Κασεμίρο να παίζει σαν οκτάρι περισσότερο στη Βραζιλία, αν και η ποιότητα του Μόντριτς είναι εμφανώς μεγαλύτερη.

Η παράδοση
Υπέρ της Βραζιλίας η παράδοση, αφού έχει τρεις νίκες σε τέσσερα ματς ενώ άλλο ένα έχει λήξει ισόπαλο. Δύο φορές έχουν κοντραριστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τη «σελεσάο» να νικά 1-0 το 2006 και 3-1 το 2014.

Πιθανές ενδεκάδες
Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς / 4-3-3): Λιβάκοβιτς – Γιουράνοβιτς, Γκβάρντιολ, Λόβρεν, Μπάρισιτς – Κόβατσιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς – Βλάσιτς, Κράμαριτς, Πέρισιτς.
Βραζιλία (Τίτε / 4-2-3-1): Άλισον – Μιλιτάο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ντανίλο – Κασεμίρο, Πακετά – Ραφίνια, Νεϊμάρ, Βινίσιους – Ρισάρλισον.
Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ
Γήπεδο: Education City Stadium, Αλ Ραγιάν (44.667)

Sport-fm.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Δεκεμβρίου 2022 - 11:52

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.