Ζ.Μπορέλ: Ο πόλεμος κατά της Ουκρανίας ήταν μία βάρβαρη αφύπνιση για όλους μας

«Ο πόλεμος κατά της Ουκρανίας ήταν μία βάρβαρη αφύπνιση για όλους μας», τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού 'Αμυνας στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα ο κ. Μπορέλ σημείωσε ότι «ο πόλεμος δεν μπορεί να τελειώσει με νίκη της Ρωσίας, την κατάληψη της Ουκρανίας και την μετατροπή της (Ουκρανίας) σε μία χώρα όπως η Λευκορωσία. Πρέπει να συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε για να υπερασπίζονται τον εαυτό τους».
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος έκανε επίσης αναφορά στη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας σχεδόν πέντε εβδομάδες πριν από την ρωσική εισβολή και το «δραματικό αίτημα» που δέχτηκε.
«Επισκέφθηκα την πρώτη γραμμή στο Ντόνμπας αρχές Ιανουαρίου, περίπου πέντε εβδομάδες πριν από την έναρξη του πολέμου. Θυμάμαι ότι μετά την επίσκεψή μου είχα συνάντηση με τον Ουκρανό Πρωθυπουργό, ήταν ήδη πεπεισμένος ότι η Ρωσία θα προχωρούσε σε επίθεση.

Και μου είπε, κοίτα, ξέρω ότι, όταν η Ρωσία θα μας επιτεθεί, όταν εισβάλει δεν θα έρθετε να μας στηρίξετε με τα στρατεύματά σας.

Δεν περιμένουμε Ευρωπαίους στρατιώτες να έρθουν και να πολεμήσουν στο πλευρό μας, αλλά τουλάχιστον θα θέλαμε από εσάς να μας στηρίξετε στρατιωτικά και να μας παρέχετε τον οπλισμό που θα χρειαζόμαστε για να την υπεράσπισή μας», σημείωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ και προσέθεσε ότι «ήταν ένα δραματικό αίτημα που ερχόταν από κάποιον που ήταν ήδη πεπεισμένος ότι σε μερικές ημέρες ο λαός του θα πολεμούσε και η χώρα τους θα βομβαρδιζόταν.

Προσπάθησα να τον πείσω ότι οι Ευρωπαίοι θα τον στήριζαν, κάτι το οποίο κάνουν».

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Δεκεμβρίου 2022 - 12:13

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.