Μ. Πελεκάνος: Ουκρανικό και μεταναστευτικό ψηλά στην ατζέντα της Συνόδου ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων (Βίντεο)

Στα Τίρανα της Αλβανίας, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων μετέβη σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Άντρη Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Μάριο Πελεκάνο, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, πρόκειται για την πρώτη Συνοδό Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, που διεξάγεται σε χώρα της περιοχή".

Σύμφωνα με τον κ. Πελεκάνο, "στόχος της Συνόδου είναι να επιβεβαιωθεί εκ νέου η σημασία της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων, μιας περιοχής με σαφή ευρωπαϊκή προοπτική".

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως η Σύνοδος χωρίζεται σε δύο συνεδριάσεις. Η πρώτη που αρχίζει αύριο στις 11:00 το πρωί (ώρα Αλβανίας) και ολοκληρώνεται στις 11:45πμ, θα είναι με τη συμμετοχή ενδιαφερομένων οικονομικών φορέων, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), η Παγκόσμια Τράπεζα και το Περιφερειακό Συμβούλιο Συνεργασίας. Η συζήτηση θα είναι αφιερωμένη στην αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του ενεργειακού τομέα, και την οικοδόμηση μιας ισχυρής οικονομικής βάσης στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, μέσω της εφαρμογής του Οικονομικού και Επενδυτικού Σχεδίου.

Στη δεύτερη και τελευταία συνεδρίαση που ξεκινά στις 12:15μμ (ώρα Αλβανίας) οι συμμετέχοντες ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την πορεία της της πολιτικής τους δέσμευσης και τρόπους ενίσχυσης της ανθεκτικότητας των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων έναντι ξένων παρεμβάσεων, για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, όπως είναι το μεταναστευτικό, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος και η επίλυση περιφερειακών συγκρούσεων.

Απόψε, ο φιλοξενών Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Edi Rama, θα παραθέσει δείπνο, προς τιμήν των ηγετών, που αύριο θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής και των συζύγων τους.

Όπως επεσήμανε ο κ. Πελεκάνος, στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει διμερή συνάντηση με την επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Zeljka Cvijanovic.

Στην Αλβανία τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν, επίσης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Πέτρος Δημητρίου, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Παντελής Παντελίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δ.Κ.

Πηγή: ΡΙΚ/ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Δεκεμβρίου 2022 - 18:43

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.