Νέο «χαστούκι» Μενέντεζ στην Τουρκία: Καμία πρόθεση να συμφωνήσω στην πώληση F-16. (Βίντεο)

Δεν πρόκειται να ενδώσει σε οποιαδήποτε πίεση για πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία, διεμήνυσε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Είπε ότι δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση από το Λευκό Οίκο σχετικά με το αίτημα της Τουρκίας για απόκτηση αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών, κάτι που αποτελεί μέρος της διαδικασίας στα θέματα που αφορούν πωλήσεις όπλων.

Σημείωσε επίσης ότι είτε λάβει επιστολή είτε όχι, δεν έχει καμία πρόθεση υπό τις παρούσες συνθήκες να συναινέσει στην πώληση F-16 στην Τουρκία.

Ο κύριος Μενέντεζ κατηγόρησε παράλληλα την Τουρκία, ότι με τις επιδρομές της στο έδαφος της Συρίας, έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή αμερικανών στρατιωτών.

Αυτό είναι εξοργιστικό και εντελώς απαράδεκτο, ανέφερε ο κύριος Μενέντεζ.

Τόνισε επίσης ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να υποδείξει στην Αγκυρα ότι θα αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες, εάν πληγούν αμερικανοί στρατιώτες με οποιονδήποτε τρόπο από την τουρκική επιχείρηση στη Συρία.

Ο Ρόμπερντ Μενέντεζ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν θα καταφέρει να συνεχίσει τον εκβιασμό απέναντι στην Σουηδία και την Φινλανδία, σε σχέση με το θέμα της ένταξης των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ.

Είπε ότι η Αγκυρα γνωρίζει την άποψη της Ουάσιγκτον και δεν θα καταφέρει να αντέξει την πίεση.

Σημείωσε μάλιστα ότι στόχος της τουρκικής κυβέρνησης είναι να αποσπάσει ορισμένα ανταλλάγματα από την Αμερική, αλλά κάποια στιγμή η Αγκυρα θα βρεθεί προ των ευθυνών της.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Δεκεμβρίου 2022 - 06:29

Πηγή: ΕΡΤ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.