Εξαίρεση κονδυλίων από το σταύρωμά τους ζητά το ΥΠΟΙΚ από τη Βουλή λόγω προεδρικών εκλογών

Την εξαίρεση σειράς κονδυλίων από τη δέσμευσή τους (σταύρωμα) από την Βουλή ζητά το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην επηρεαστεί η λειτουργία της κρατικής μηχανής και οι εκτελέσεις κάποιων συμβολαίων τους επόμενους μήνες λόγω των προεδρικών εκλογών.

Το σταύρωμα κονδυλίων προϋποθέτει την ενημέρωση και αποδέσμευσή τους από την κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών. Ωστόσο λόγω των προεδρικών εκλογών, η Βουλή των Αντιπροσώπων θα είναι κλειστή μέχρι τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αποδέσμευσή τέτοιων κονδυλίων μέχρι το άνοιγμα της Βουλής.

Σε επιστολή που απέστειλε το Υπουργείο Οικονομικών γίνεται εισήγηση προς την κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών όπως εξαιρεθούν από τις δεσμεύσεις κονδύλια ή υποχρεώσεις που θα καταβληθούν τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, καθώς επίσης και υπηρεσίες, το κόστος των οποίων είναι ίσο ή χαμηλότερο των €10.000.

Σε κατάλογο που απέστειλε το ΥΠΟΙΚ, περιλαμβάνονται κονδύλια, που αφορούν στην Αστυνομία, όπως έξοδα για αγορά υπηρεσιών από τη Frontex και ποσά για ασφάλιση ακάτων, αγορά υπηρεσιών και το κόστος συμμετοχής λειτουργών σε επιμορφωτικές δραστηριότητες.

Αύριο, Δευτέρα, η επιτροπή θα συνέλθει προκειμένου να εγκρίνει τις κυβερνητικές τροποποιήσεις επί του προϋπολογισμού, με συνολικές δαπάνες €55 εκατ., εκ των οποίων τα €20 εκατ. αφορούν πιστώσεις λόγω της ψήφισης του νόμου για τη δημιουργία του νέου Επαγγελματικού Σχεδίου Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. 

Στη συνέχεια τα μέλη της επιτροπής θα ανταλλάξουν απόψεις επί των τροπολογιών που κατέθεσαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ενόψει της τριήμερης συζήτησης που αρχίζει την Τρίτη και θα κορυφωθεί την ερχόμενη Πέμπτη με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Δεκεμβρίου 2022 - 13:54

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

03 Φεβρουαρίου
Τέσσερα χρόνια φυλάκιση σε 54χρονο για παρενόχληση ανηλίκου
11:52
Oκτώ νεκροί μετανάστες σε πλοιάριο μεταξύ Μάλτας και Σικελίας, λόγω ψύχους
11:40
Παναθηναϊκός: Σύλλογος μεγάλος, 115 ετών
11:20
Ήχησαν οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού στο Κίεβο και σ' ολόκληρη την Ουκρανία
11:11
Fan Club Lakatamiaς : "Μαζευόμαστε έξω από την Δυτική, ο κόσμος της Ομόνοιας δεν θα είναι μέρος σε αυτό το έκτρωμα"
11:09
Αντρ.Δημητρίου : «Μέχρι αυτή τη στιγμή καμία ενημέρωση για άμεσες αλλαγές, o πρόεδρος έχει βάλει τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία της Ομόνοιας»
10:58
Τέσσερις ασθενείς απεβίωσαν την τελευταία εβδομάδα λόγω κορονοϊού
10:55
Τους ψάχνει η αστυνομία για υπόθεση κλοπής στη Λεμεσό
10:55
Euroleague : Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εφές, στη Βιτόρια ο Παναθηναϊκός
10:44
Γιουβέντους - Λάτσιο 1-0 : Ο Μπρέμερ την έστειλε στα ημιτελικά για δύο μεγάλα ραντεβού με την Ίντερ
10:41
Ρεάλ - Βαλένθια 2 - 0 : Επανήλθε στις νίκες με Βινίσιους-Ασένσιο
10:38
Κινδυνεύει με αφαίρεση άλλων 20 βαθμών η Γιουβέντους!!
10:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand