Επίθεση με πυραύλους σε χώρο αποθήκευσης καυσίμων στο Ντονμπάς Ενισχύει τον εξοπλισμό του το Κίεβο (Βίντεο)

Φωτογραφία αρχείου

Πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν χώρο αποθήκευσης καυσίμων στη Σαχτιόρσκ, στην περιοχή Ντονμπάς (ανατολική Ουκρανία), την Παρασκευή (2/12).

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξάντερ Σάταφ της φιλορωσικής διοίκησης της περιοχής, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. «Χτυπήθηκε χώρος αποθήκευσης καυσίμων, δυστυχώς υπάρχουν θύματα», ανέφερε.

Δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες για τα τουλάχιστον δύο πυραυλικά πλήγματα στην εγκατάσταση.

Κατά τη ρωσική πλευρά, οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν αμερικανικής κατασκευής σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS στη χθεσινή επίθεση.

Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατον να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Το Κίεβο παραλαμβάνει μια πρώτη συστοιχία του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας HAWK από την Ισπανία

Η Ουκρανία παρέλαβε την πρώτη συστοιχία του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας μέσου βεληνεκούς HAWK («homing all the way killer») από την Ισπανία, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξίι Ρέζνικοφ, έπειτα από συνάντηση με την ισπανίδα ομόλογό του Μαργαρίτα Ρόβλες στην Οδησσό.

Αναμένεται να παραληφθούν και άλλες συστοιχίες αυτού του συστήματος (Raytheon) από τα αποθέματα του ισπανικού στρατού, ενώ ουκρανοί στρατιωτικοί ήδη εκπαιδεύονται στη χρήση τους στην Ισπανία.

Το σύστημα, με δραστικό βεληνεκές ως και 50 χιλιομέτρων σε μέγιστο ύψος 65.000 ποδών (20.000 μέτρων), σχεδιασμένο στις ΗΠΑ, τέθηκε αρχικά σε υπηρεσία τα χρόνια του 1960 κι έχει εκσυγχρονιστεί επανειλημμένα. Στις περισσότερες χώρες μέλη του NATO, έχει πλέον παροπλιστεί.

Δ.Κ.

Πηγές: ΕΡΤ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/dpa/Twitter

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Δεκεμβρίου 2022 - 10:09

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.