Προδρόμου: Το Υπ. Παιδείας τοποθετείται θετικά στο ζήτημα της εισαγωγής του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας τοποθετείται θετικά  στο ζήτημα της εισαγωγής του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει σωστά, δηλώνει ο Πρόδρομος Προδρόμου. Ο νόμος πού εξετάζεται στη Βουλή, παραβιάζει τον κανονισμό πού η ίδια η Βουλή ψήφισε, με βάση τον οποίο το θέμα του ωρολογίου προγράμματος των σχολείων αποφασίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, ανέφερε μιλώντας  στο Πρωϊνό Δρομολόγιο ο Υπουργός Παιδείας. Κάτι, σημείωσε, το οποίο γνωστοποιήσαμε στη Βουλή από τον Οκτώβριο του 2021.

Το Υπουργείο,  ξεκίνησε την προετοιμασία από την περσινή χρονιά, υπήρξε συνεργασία με την οργάνωση "Φωνή", ετοιμάστηκε σχετικό βιβλιαράκι για τα παιδιά και ως εκ τούτου ο  νόμος πού βρίσκεται υπό συζήτηση στη Βουλή είναι εκ του περισσού, δήλωσε ο κύριος Προδρόμου.

Όσον αφορά  στη επιστολή προς την Πρόεδρο της Βουλής, ο κύριος Προδρόμου διερωτήθηκε αν μία γνωστοποίηση της θέσης της Νομικής Υπηρεσίας  αποτελεί παρέμβαση στο έργο της Βουλής η οποία και θα αποφασίσει. Αν ο νόμος ψηφιστεί, τότε θα αποταθούμε εκ νέου στη Νομική Υπηρεσία, δήλωσε ο κύριος Προδρόμου ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αναπομπής.

Ο νόμος για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, τίθεται σε ψηφοφορία στη σημερινή Ολομέλεια της Βουλής.

Λυπηρό χαρακτήρισε η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, το ότι γίνονται ακόμα συζητήσεις για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση,  ένα θέμα που, όπως είπε, θα προσφέρει στα παιδιά δίχτυ προστασίας.

Μιλώντας στο Τρίτο, η Δέσπω Μιχαηλίδου - Λιβανίου, σημείωσε πως το ζητούμενο δεν είναι ο τρόπος ρύθμισης του μαθήματος αλλά η ανάγκη πολιτικής απόφασης για διδασκαλία του. Όπως εξήγησε η κυρία Μιχαηλίδου αυτό που έχει σημασία είναι το αν θεωρείται πως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι προς το συμφέρον του παιδιού.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Δεκεμβρίου 2022 - 10:43

Τελευταιες Ειδησεις

09 Φεβρουαρίου
Γενικός 'Εφορος Εκλογών: Γύρω στις 19:30 αναμένεται το τελικό αποτέλεσμα την Κυριακή (Βίντεο)
13:33
Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στο ΡΙΚ για τα θύματα του σεισμού
13:16
Συνεχίζεται για τέταρτη μέρα η απεργία εργαζομένων της Kition Ocean Port στο λιμάνι Λάρνακας
13:16
Το πρώτο κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας πέρασε στη βόρεια Συρία
13:08
Κούσουλος : «Πιστεύουμε στην ομάδα, όλοι μαζί να αλλάξουμε την κατάσταση» (vid)
13:06
Σπιλέφσκι : «Με το νέο προπονητή, θα είναι πεινασμένη η ΟΜΟΝΟΙΑ, θα πρέπει να είμαστε κι εμείς πιο «πεινασμένοι» (vid)
13:02
Τίτλοι Ειδήσεων - Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου
13:00
Τους δικαιούχους του «Ενοίκιο Έναντι Δόσης» ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ. Σε εφαρμογή μετά από έγκριση της Κομισιόν
12:43
Ανδρέας Μαυρογιάννης: Έχω καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ τις τελευταίες ημέρες (Βίντεο)
12:38
Ειλικρινή συλλυπητήρια προς τον Ε. Τατάρ εξέφρασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Έτοιμη η Δημοκρατία για παροχή επιπλέον βοήθειας
12:09
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2o Δελτίο Καιρού (9/02/23)
12:07
Ρωσία: Θα υπάρξουν συνέπειες για τις ΗΠΑ μετά τις αποκαλύψεις για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream
12:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand