Νέο Χορηγικό Πρόγραμμα από το Υφυπουργείο Πολιτισμού για τη στήριξη Φεστιβάλ Τεχνών στην Κύπρο

Το νέο εξειδικευμένο Χορηγικό Πρόγραμμα του υφυπουργείου Πολιτισμού για τη στήριξη του θεσμού της διοργάνωσης μονοθεματικών και πολυθεματικών Φεστιβάλ Τεχνών στην Κύπρο, παρουσίασε ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιάννης Τουμαζής.

Πρόκειται για το Πρόγραμμα «ΚΥΠΡΙΑ - Χορηγικό Πρόγραμμα Φεστιβάλ Τεχνών», η εφαρμογή του οποίου θα αρχίσει σε πιλοτική βάση από τη νέα χρονιά.

Σε ανακοίνωση, το υφυπουργείο Πολιτισμού τονίζει ότι μέσα από τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του συγκεκριμένου Προγράμματος, επιδιώκει την αναθεώρηση της προηγούμενης πολιτικής σχετικά με τη διοργάνωση και στήριξη Φεστιβάλ Τεχνών. Το Πρόγραμμα, προσθέτει, αποτελεί τη θεσμική μετεξέλιξη του Διεθνούς Φεστιβάλ "ΚΥΠΡΙΑ", το οποίο λειτούργησε για 30 χρόνια με μεγάλη επιτυχία.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε μη κερδοσκοπικούς φορείς που διοργανώνουν Φεστιβάλ Τεχνών.

Στους ειδικούς στόχους του Προγράμματος εντάσσεται, μεταξύ άλλων, η ενδυνάμωση και στήριξη της οργανωτικής υποδομής φορέων που διοργανώνουν Φεστιβάλ Τεχνών, ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα και να ενισχύεται η αειφορία τόσο των υφιστάμενων, όσο και αυτών που θα δημιουργηθούν στο μέλλον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δικαιούχοι του Προγράμματος είναι φορείς που διοργανώνουν μονοθεματικά ή πολυθεματικά Φεστιβάλ Τεχνών, δηλαδή Φεστιβάλ που αφορούν στις παραστατικές τέχνες του θεάτρου, του χορού και της μουσικής, όπως επίσης και τις τέχνες της λογοτεχνίας, τις εικαστικές και τις εφαρμοσμένες τέχνες, καθώς επίσης και τον κινηματογράφο.Μ.Β

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Δεκεμβρίου 2022 - 14:33

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου
22:00
Η πλειοψηφία των στελεχών της ηγεσίας του ΔΗΣΥ υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να στηριχθεί επιλογή επαναφοράς του ΑΚΕΛ στην εξουσία
21:00
Κλειστοί δρόμοι στα ορεινά του Τροόδους (βίντεο)
20:37
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη μεθόριο Τουρκίας - Συρίας (βίντεο)
20:24
Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού στη Συρία και την Τουρκία, εξέφρασε ο πρόεδρος Αναστασιάδης
19:49
Τουρκία - Σεισμός : Αγνοούμενοι Τουρκοκύπριοι μαθητές Λυκείου της κατεχόμενης Αμμοχώστου στο Αντιγιαμάν (βίντεο)
18:54
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας
18:26
Δραματική έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για αποστολή βοήθειας απευθύνει η Συρία
18:16
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
17:28
Μήνυμα προς την ηγεσία και τον κόσμο του ΔΗΣΥ για συνένωση δυνάμεων απευθύνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης
16:58
76 διασώστες και γιατρούς στέλνει στην Τουρκία το Ηνωμένο Βασίλειο
16:34
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
16:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand