Μέσι εναντίον Μόντριτς, Αργεντινή εναντίον Κροατίας, με φόντο τον τελικό (21:00, ΡΙΚ1-ΡΙΚHD)

Αργεντινή και Κροατία κοντράρονται στον πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με φόντο τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Στην τελική ευθεία μπαίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο και ο πρώτος ημιτελικός είναι γεγονός. Αργεντινή και Κροατία κοντράρονται στο «Lusail Stadium» (21:00, ΡΙΚ1-ΡΙΚHD) με φόντο τον τελικό της διοργάνωσης την ερχόμενη Κυριακή.

Δραματική η πρόκριση της Αργεντινής στα ημιτελικά, αφού τα… χρειάστηκε κόντρα στην Ολλανδία. Παρότι προηγήθηκε με 2-0 και έδειξε να καθαρίζει άνετα το ματς, είδε τον Βέγκορστ να βρίσκει δύο τέρματα από το 83’ και μετά και να το στέλνει στην παράταση. Εκεί, η «αλμπισελέστε» έχασε αρκετές φάσεις, αλλά στα πέναλτι προκρίθηκε με ήρωα τον Ντίμπου Μαρτίνες που έπιασε δύο και τον Λαουτάρο να σκοράρει το τελευταίο. Έχει κερδίσει κάθε ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ ο Μέσι ψάχνει ένα γκολ για να γίνει ο πρώτος σκόρερ της Αργεντινής στη διοργάνωση. Ο Ντι Μαρία παραμένει άγνωστο αν θα ξεκινήσει ή όχι και από αυτό κρίνεται η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Σκαλόνι. Εκτός είναι οι Μοντιέλ, Ακούνια λόγω τιμωρίας, ο Ταλιαφίκο θα παίξει αριστερό μπακ.

Μια από τα ίδια και για την Κροατία, η οποία έβγαλε και πάλι χαρακτήρα στο γήπεδο! Βρέθηκε πίσω στο σκορ στην παράταση από τη Βραζιλία, αλλά βρήκε την απάντηση στο 117’ σε υποδειγματική αντεπίθεση με τον Πέτκοβιτς και τιμώρησε τα κενά της «σελεσάο» για να στείλει το ματς στα πέναλτι. Εκεί, με ήρωα τον Λιβάκοβιτς για δεύτερο σερί παιχνίδι (μετά από αυτό με την Ιαπωνία) κατάφερε να πάρει την πρόκριση και να αφήσει εκτός διοργάνωσης τη Βραζιλία, ενώ η ίδια για δεύτερη σερί φορά βρίσκεται τουλάχιστον στην τετράδα. Μεγάλη της δύναμη ο φοβερός της άξονας με Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς και η ανασταλτική της λειτουργία συνολικά. Ο Ντάλιτς δεν έχει προβλήματα να αντιμετωπίσει, με τον Πέτκοβιτς όπως φαίνεται να επιστρέφει στην ενδεκάδα, ο Κράμαριτς να μετατοπίζεται στο πλάι και ο Πάσαλιτς στον… πάγκο.

Πού θα κριθεί

Οι δύο ομάδες έχουν την αποστολή να περιορίσουν από τον… ηγέτη των αντιπάλων τους! Η Αργεντινή καλείται να κόψει τη δημιουργία του Λούκα Μόντριτς, η Κροατία να περιορίσει τον Λιονέλ Μέσι. Όποια από τις δύο κάνει καλύτερη δουλειά, τότε θα κάνει και ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό.

Παίκτης-βαρόμετρο

Ο Λιονέλ Μέσι κάνει απίθανο τουρνουά. Είναι τρομερά επιδραστικός, όπως είναι λογικό, για την Αργεντινή και έχει συμμετοχή σχεδόν σε όλα τα τέρματα της ομάδας του. Μετράει ήδη τέσσερα γκολ στη διοργάνωση και δύο ασίστ, ενώ συνολικά τραβάει από το χέρι την «αλμπισελέστε» στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του! Το διασκεδάζει, στοχεύει στον τίτλο και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο γήπεδο…

Η μονομαχία

Ντίμπου Μαρτίνες εναντίον Ντόμινικ Λιβάκοβιτς! Οι δύο τερματοφύλακες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία των ομάδων τους. Ο Μαρτίνες κάνει μεγάλη επέμβαση στις καθυστερήσεις κόντρα στην Αυστραλία και βγάζει δύο πέναλτι απέναντι στην Ολλανδία. Ο Λιβάκοβιτς πιάνει τρία πέναλτι κόντρα στην Ιαπωνία, ενώ κάνει μεγάλες αποκρούσεις απέναντι στη Βραζιλία και βγάζει ένα πέναλτι επίσης. Από τα… χέρια τους θα κριθεί το παιχνίδι!

Η παράδοση

Φουλ ισορροπημένη η παράδοση ανάμεσα στις δύο ομάδες που έχουν κοντραριστεί πέντε φορές. Από δύο νίκες για Αργεντινή και Κροατία, ενώ άλλο ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο. Σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη: Η Αργεντινή επικράτησε 1-0 το 1998, ενώ η Κροατία νίκησε 3-0 το 2018.

Πιθανές ενδεκάδες:

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι / 4-3-3): Εμ. Μαρτίνες – Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο – Ντε Πολ, Έντσο Φερνάντες, ΜακΆλιστερ – Ντι Μαρία, Μέσι, Άλβαρες.
Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς / 4-3-3): Λιβάκοβιτς – Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα – Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς, Μόντριτς – Κράμαριτς, Πέτκοβιτς, Πέρισιτς.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)
Γήπεδο: Lusail Iconic Stadium (80.000)

πηγή: sport-fm.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Δεκεμβρίου 2022 - 09:19

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης
14:53
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.