ΚΕ: Τίποτα δεν δίδαξε στο ΑΚΕΛ η αποτυχία του να κυβερνήσει

Τίποτα δεν δίδαξε στο ΑΚΕΛ η θλιβερή του αποτυχία να κυβερνήσει τον τόπο, δηλώνει η Κυβέρνηση σε σχέση με την ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής  του κόμματος να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2023.

Σε γραπτή του δήλωση σε σχέση με την απόφαση αυτή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος αναφέρει πως το ΑΚΕΛ «βύθισε στην απαξίωση τους εργαζόμενους, που επικαλείται», καθώς είχε παραλάβει ανεργία 3,9% και παρέδωσε ανεργία που άγγιξε το 17%.

«Έστειλαν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες στα Κοινωνικά Παντοπωλεία, αλλά σήμερα μιλούν για κοινωνικές ανισότητες, όταν οι σχετικοί δείκτες αποδεικνύουν ότι σήμερα κίνδυνο στέρησης αντιμετωπίζουν σχεδόν οι μισοί συμπολίτες μας σε σχέση με το 2013. Αντιδρούν όταν τους αναφέρουμε ότι στην καταστροφή οδήγησε η εμμονική τους προσκόλληση σε αποτυχημένα δόγματα», προσθέτει.

Ο κ. Πελεκάνος αναφέρεται σε λεγόμενα τριών Υπουργών της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Χαρίλαος Σταυράκης, ο 1ος από τους τρεις τραπεζίτες Υπουργούς Οικονομικών του ΑΚΕΛ, δήλωσε ότι δεχόταν πιέσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να συμφωνεί με δαπάνες πέραν των δυνατοτήτων του κράτους, αναφέρει.

Συγκρίνετε, προσθέτει, αυτή την προσέγγιση με την απόφαση της Κυβέρνησης σήμερα να αρνηθεί την ικανοποίηση αιτημάτων με προεκλογικό χαρακτήρα.

Ο κ. Πελεκάνος αναφέρει πως ο κ. Κίκης Καζαμίας, ο 2ος τραπεζίτης Υπουργός Οικονομικών, είχε δηλώσει πως βρήκε την οικονομία όταν ανέλαβε σε δεινή κατάσταση και πως υπήρχε ο κίνδυνος στάσης πληρωμών.

Συγκρίνετε, λέει, ξανά την περίοδο που κινδυνεύαμε με στάση πληρωμών με τη σημερινή κατάσταση, όπου η Κυβέρνηση όχι μόνο ικανοποιεί όλες τις χρηματοδοτικές  και δανειακές της ανάγκες, αλλά έχει προβλέψει να τις καλύψει και το επόμενο τουλάχιστον έτος.

Τέλος, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο 3ος  τραπεζίτης Υπουργός Οικονομικών του ΑΚΕΛ, κ. Βάσος Σιαρλής, είχε δηλώσει ότι «τα δημοσιονομικά του κράτους ήταν σε άσχημη κατάσταση πολύ πριν την απομείωση των ελληνικών ομολόγων και επέκρινε έντονα την αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης του ΑΚΕΛ.

«Όλα αυτά είναι που μας θυμίζει η χτεσινή ομόφωνη, μάλιστα, απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, να καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2013. Τον προϋπολογισμό που παραδίδει στην επόμενη διακυβέρνηση υγιή δημόσια οικονομικά και τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές. Έναν προϋπολογισμό αυξημένο κατά 500 εκ Ευρώ, σε σχέση με το προηγούμενο έτος», είπε.

Τον προϋπολογισμό, συνέχισε ο κ. Πελεκάνος, «που αντικειμενικά μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο πρώτος πραγματικά «πράσινος» προϋπολογισμός που οδηγεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, αναδεικνύοντας παράλληλα πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας μας ευαισθησία σε ζητήματα κοινωνικής συνοχής, και στήριξης των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας».

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Δεκεμβρίου 2022 - 13:42

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.