ΣΟΚ : «Έφυγε» ο Ιγκόρ Σιπνιέφσκι

Μεγάλη θλίψη, καθώς όπως μετέδωσαν πολωνικά Μέσα ενημέρωσης, ο Ιγκόρ Σιπνιέφσκι, πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, δεν βρίσκεται πια εν ζωή.

Ο άλλοτε επιθετικός του Παναθηναϊκού, της Καλλιθέας, του ΟΦΗ και της Καβάλας, Ιγκόρ Σιπνιέφσκι άφησε την τελευταία πνοή σε ηλικία 47 ετών, όπως μετέδωσε το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων και αναπαρήγαγαν όλα τα μεγάλα Μέσα της χώρας το πρωί της Παρασκευής (4/11). Θεωρείτο, όταν πρωτοεμφανίστηκε στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του.

Ο αρχικός σταθμός της καριέρας του στη χώρα μας ήταν η Καβάλα (1997-98) προτού πάρει μεταγραφή για το Τριφύλλι στο οποίο παρέμεινε έως το 2001. Το 2002 φόρεσε επίσης τη φανέλα της Καλλιθέας, ενώ προηγουμένως πέρασε για ένα 6μηνο από τον ΟΦΗ.

Με τα εθνικά χρώματα της Πολωνίας αγωνίστηκε δύο φορές. Με τις ελληνικές ομάδες μέτρησε συνολικά 116 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, σημειώνοντας 28 γκολ. Κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής του, ο Σιπνιέφσκι πέρασε περιπέτειες με την υγεία του λόγω αλκοολισμού και κατάθλιψης, ενώ εξαιτίας άλλων παραβατικών πράξεων φυλακίστηκε.

Θεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πολωνικού ποδοσφαίρου, αλλά κάποιοι τραυματισμοί και κυρίως οι προσωπικοί του «δαίμονες» δεν του επέτρεψαν να κάνει την καριέρα που μπορούσε βάσει δυνατοτήτων. Στον Παναθηναϊκό έπαιξε από το 1998 μέχρι το 2001 και μάλιστα συμμετείχε στο Champions League σε επτά αγώνες σκοράροντας σε βάρος της Άρσεναλ (1-3) στο ΟΑΚΑ.

Συνολικά με το «τριφύλλι» είχε 83 συμμετοχές και 18 γκολ, ενώ με την Καβάλα έπαιξε σε 18 αγώνες με 7 τέρματα και στον ΟΦΗ σε άλλα 10 ματς με 1 γκολ. Φόρεσε για πρώτη φορά το εθνόσημο τον Ιούνιο του 1999 απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, ενώ έκανε τη δεύτερη και τελευταία παρουσία του με την Πολωνία έναν χρόνο μετά κόντρα στο Καμερούν.

Το 2014 είχε εκδώσει την αυτοβιογραφία του με τη βοήθεια δύο δημοσιογράφων. Σε αυτή είχε περιγράψει τον εθισμό του σε χάπια, που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή. «Κατάπια τα χάπια και έπεσα για ύπνο για λίγο. Είχα περίπου 50, πήρα νομίζω τα 30 από αυτά κατευθείαν. Έπεσα για ύπνο και ένιωσα ελεύθερος για λίγο, γιατί γνώριζα ότι δεν υπήρχε λόγος να φοβάμαι πλέον. Ήθελα απλά να τελειώσει όλο αυτό. Με βρήκαν και όταν ξύπνησα και είδα τα σκορπισμένα χάπια που δεν μπόρεσα να πάρω, κατάλαβα αμέσως τι έκανα. Όταν ο ατζέντης μου έμαθε τι έκανα, ήρθε αμέσως σπίτι μου. Κάλεσε ασθενοφόρο και με πήγαν στην εντατική. Πέρασα τρεις ή τέσσερις μέρες εκεί και μετά δεν άντεχα να επιστρέψω σπίτι μου ούτε να πάω για προπόνηση».

σιπνιεφσκι τελοσ ποστ.png

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Νοεμβρίου 2022 - 13:08

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.