Δεν θα δοθεί νέα παράταση για εκτός ΓεΣΥ γιατρούς, ξεκαθαρίζει ο Υπουργός Υγείας

Εάν δεν είμαστε προσεκτικοί μπορεί να ανοίξουμε τον ασκό του Αιόλου και να φέρουμε το πολυασφαλιστικό που κανένας δε θέλει από την πίσω πόρτα, είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Αναφερόμενος στην χθεσινή εξέλιξη στο δικαστήριο, που όρισε νέα ακρόαση για τις 24 Νοεμβρίου αναφορικά με την έκδοση ή μη διατάγματος για αναστολή της πρόνοιας που απαγορεύει στα συμβεβλημένα με τον ΟΑΥ νοσηλευτήρια να παρέχουν υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας σε δικαιούχους του ΓεΣΥ από μη εγγεγραμμένους στο ΓεΣΥ ιατρούς, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε ότι δεν θα δοθεί παράταση στους γιατρούς που επηρεάζονται.

Μετά το πέρας διάσκεψης Τύπου,  με θέμα τις βραβεύσεις Μεταμοσχευμένων Αθλητών που έλαβαν μέρος στους 11ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαρομένων Αθλητών, ο Υπουργός ερωτηθείς αν υπήρχαν οποιαδήποτε προβλήματα ή αν είχαν ενημέρωση ότι ακυρώθηκαν χειρουργεία, μετά την χθεσινή εξέλιξη για τους γιατρούς εκτός ΓεΣΥ, είπε ότι εδώ και 12 μήνες υπάρχει αυτή η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα «και τη συζητούσαμε όλοι».

«Ήδη δόθηκε μια παράταση από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι 1η Νοεμβρίου και δόθηκε ακόμα μια επιπρόσθετη ακόμα τρεις μέρες. Άρα είχαν ευθύνη και οι γιατροί και τα νοσηλευτήρια να προγραμματίσουν οποιαδήποτε ραντεβού έχουν αυτές τις μέρες», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να δοθεί παράταση μέχρι τις 24 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί παράταση από το Υπουργείο Υγείας, «αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, το έχω αναφέρει και χθες, γιατί μπορεί να μιλάμε ότι αυτό το θέμα είναι μόνο για 20 γιατρούς αλλά εάν δεν είμαστε προσεκτικοί μπορεί να ανοίξουμε τον ασκό του Αιόλου, και να φέρουμε το πολυασφαλιστικό που κανένας δε θέλει από την πίσω πόρτα».

Αναφορικά με τις προειδοποιήσεις για μέτρα αν δεν υπάρξει στελέχωση, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι είναι ένα θέμα που χειρίζεται ο ΟΚΥπΥ.

«Θα αναμένω ενημέρωση από τον ΟΚΥπΥ και αν πρέπει το Υπουργείο Υγείας να πάρει οποιαδήποτε μέτρα ή να αναλάβουμε οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες, θα το κάνουμε», σημείωσε.  

Όσον αφορά τη σύσκεψη με τους ειδικευόμενους γιατρούς, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι υπάρχουν δύο αιτήματα.

Όπως ανέφερε, το ένα αίτημα αφορά φόρτο εργασίας.

«Θεωρώ ότι αυτό θα λυθεί άμεσα. Θα σταλεί ακόμα άμεσα επιστολή από το Υπουργείο Υγείας, αν δεν θα σταλεί σήμερα, θα σταλεί τη Δευτέρα, ώστε ο χρόνος εργασίας τους να είναι σύμφωνα με τις συμβάσεις. Όσον αφορά κάποιες αυξήσεις που ζητούν, περιμένετε να τους ακούσουμε. Έχουμε κάποιες προτάσεις και εύχομαι να επικρατήσει η λογική και να βρούμε την καλύτερη λύση», κατέληξε.

ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Νοεμβρίου 2022 - 16:58

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

07 Φεβρουαρίου
Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ - (Βίντεο)
22:22
Τίτλοι Ειδήσεων - Τρίτη 7 Φεβρουαρίου
22:00
Λόγω χιονόπτωσης όλοι οι δρόμοι προς το Τρόοδος είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα
21:45
Στήριξη στην υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη ανακοίνωσε το "Νέο Κύμα" του Κωνσταντίνου Χριστοφίδη (Βίντεο)
21:06
Συνεχίζονται οι προσπάθειες για διακρίβωση της τύχης των Tουρκοκύπριων μαθητών (Βίντεο)
20:54
Ξεπέρασαν τις 7. 200 οι νεκροί από το φονικό κτύπημα του εγκέλαδου σε Τουρκία και Συρία (Βίντεο)
20:06
Τη σύγκληση Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης του ΔΗΣΥ για τις 11 Μαρτίου, εξήγγειλε ο Αβέρωφ Νεοφύτου (Bίντεο)
19:51
Ρωσία: Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη στην εγκατάσταση φυσικού αερίου πενταώροφου κτηρίου στη Μόσχα
18:44
ΥΠΕΞ: Καλά στην υγεία τους οι 12 από τους 14 Κύπριοι υπήκοοι στην Τουρκία
18:33
Η Τουρκία αρνήθηκε να δεχθεί την προσφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας για βοήθεια
17:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού (7/2/2023)
17:14
Την στήριξή της προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη αποφάσισε η ΣΕΚ (Βίντεο)
17:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand