Διαβεβαιώσεις Προέδρου ΟΑΥ στην Επιτροπή Υγείας για ένα μονοασφαλιστικό και βιώσιμο ΓεΣΥ

Τη διαβεβαίωση ότι με στήριξη και προσπάθεια θα γίνει κατορθωτό ένα μονοασφαλιστικό και βιώσιμο Γενικό Σύστημα Υγείας, το οποίο μέρα με τη μέρα θα βελτιώνεται και θα δίδει περισσότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στον κυπριακό λαό, έδωσε τη Πέμπτη στα μέλη της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, ο νέος Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), Σταύρος Μιχαήλ, κατά την πρώτη του συνάντηση με την επιτροπή μετά το διορισμό του.

Μιλώντας ενώπιον των μελών της αρμόδιας Επιτροπής, ο κ. Μιχαήλ έδωσε την υπόσχεση ότι όσο καιρό θα είναι σε αυτή τη θέση θα εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.    

Έκανε λόγο για «πολλά προβλήματα», ωστόσο, υπογράμμισε πως δεν τρομοκρατείται και ότι θα σηκώσει «τα μανίκια ψηλά» και θα δουλέψει «για αυτή την ευλογία που έχει ο κυπριακός λαός».

Όπως είπε «πρέπει να την ενδυναμώσουμε και να την κάνουμε όσο πιο βιώσιμη μπορούμε».

Ανέφερε ότι αναμένει πρόσκληση, ώστε στις επόμενες συνεδρίες της Επιτροπής Υγείας να συμμετέχει σε μια συζήτηση με τους τεχνοκράτες του ΟΑΥ με σκοπό τον προγραμματισμό για  προώθηση της επίλυσης των προβλημάτων στο ΓεΣΥ.

Για το θέμα του προϋπολογισμού του ΟΑΥ, ο κ. Μιχαήλ είπε στους Βουλευτές ότι την περασμένη εβδομάδα στάλθηκε στο Υπουργείο Υγείας, ενώ έχει κοινοποιηθεί και στο Υπουργείο Οικονομικών.

«Εμείς τους έχουμε κοινοποιήσει, για να μπορούν να εργάζονται ταυτόχρονα. Αναμένουμε να μας καλέσουν για να συζητήσουμε τις απόψεις τους», ανέφερε.

Σημείωσε πως «ο προϋπολογισμός δυστυχώς αυξάνεται και πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο θα τον σταθεροποιήσουμε, χωρίς να μειώνουμε τις υπηρεσίες, τις οποίες προσφέρουμε στους ασθενείς».

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, Ευθύμιος Δίπλαρος, αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα που παρουσιάζεται στον τομέα των φαρμάκων και την καθυστέρηση στην ένταξη σκευασμάτων στο ΓεΣΥ, ζητώντας από το Σταύρο Μιχαήλ πρακτικές λύσεις για το πρόβλημα.

Από την πλευρά τους οι Βουλευτές επαναβεβαίωσαν τη στήριξή τους προς τον Πρόεδρο του ΟΑΥ, ενώ εξέφρασαν την ετοιμότητα να βοηθήσουν για εξομάλυνση των προβλημάτων.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Χαράλαμπος Πάζαρος, χαρακτήρισε «τεράστιο» το βάρος που έχει  επωμιστεί ο Πρόεδρος του ΟΑΥ, σημειώνοντας ότι «η Επιτροπή Υγείας στην συντριπτική της  πλειοψηφία δεν λειτουργεί με κομματικά κριτήρια».

«Η υγεία δεν έχει κομματικά κριτήρια. Είμαστε στη διάθεση σας να βοηθήσουμε να λυθούν τα προβλήματα», είπε.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Μαρίνα Νικολάου, είπε πως το κόμμα της «έχει βάλει την πλάτη του κάτω και έχει στηρίξει σθεναρά την έναρξη και την υλοποίηση του ΓεΣΥ», για να σημειώσει πως είναι στη διάθεση του ΟΑΥ, μέσα από μια εποικοδομητική δουλειά, να βελτιώσουν το ΓεΣΥ.

«Βασική μας αρχή», σημείωσε, «είναι να έχουμε ένα σύστημα υγείας το οποίοι να είναι ισότιμο, ποιοτικό και καθολικό».

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, είπε πως ο νέος Πρόεδρος του ΟΑΥ «ανέλαβε  μεγάλο φορτίο», ωστόσο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ανταπεξέλθει επιτυχώς.

«Ως ΔΗΚΟ θα βάλουμε και εμείς τη δική μας ψηφίδα στο παζλ, ώστε να βοηθήσουμε να εξομαλυνθούν τα προβλήματα», πρόσθεσε.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, είπε πως το κόμμα του θα είναι στη διάθεση του Σταύρου Μιχαήλ για εποικοδομητικές εισηγήσεις, δεδομένου ότι το ίδιο ασχολείται με το ΓεΣΥ πάρα πολλά χρόνια.

Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ, Μιχάλης Γιακουμή, αναφέρθηκε στις καταχρήσεις του συστήματος και στον εμπλουτισμό υπηρεσιών υγείας βάση των αναγκών, για να σημειώνει ότι είναι δύο σημεία του συστήματος που χρήζουν βελτίωσης.

Η Επιτροπή Υγείας τίμησε τον Αλέξανδρο Αγρότη

------------------------------------------------------

Νωρίτερα, η Επιτροπή Υγείας της Βουλής τίμησε τον Αλέξανδρο Αγρότη, ο οποίος αποθεραπεύτηκε από τον καρκίνο, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής να στέλνει μήνυμα εκ νέου προς τις ασφαλιστικές εταιρείες και να υπενθυμίζει το δικαίωμα των αποθεραπευόμενων από τον καρκίνο στην ασφάλιση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξανδρος Αγρότης έκανε το γύρο της Κύπρου με ποδήλατο, διανύοντας  627 χιλιόμετρα σε 23 ώρες.  

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Νοεμβρίου 2022 - 17:52

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.