Πρόεδρος Αναστασιάδης: Να αρθούν οι όποιες παρερμηνείες ή παρεξηγήσεις μεταξύ θεσμών ώστε το κράτος να λειτουργεί ομαλά (Βίντεο)

Δεν βλέπω λόγους γιατί να υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των διαφόρων θεσμών, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις για τη σύσκεψη που συγκάλεσε για αύριο για θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα και αφορούν αρμοδιότητες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της 40ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δήμων Κύπρου στα Λεύκαρα και ερωτηθείς για την αυριανή σύσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως είναι ένα θέμα το οποίο αποτέλεσε και αποτελεί αντικείμενο στον δημόσιο διάλογο σαν ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα.

"Θεώρησα ότι υπό τις συνθήκες όπως διαμορφώνονται και για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας, όπως μέχρι σήμερα, είτε του Τμήματος Φυλακών είτε της συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων θεσμών πως θα έπρεπε να γίνει μια σύσκεψη, να αντιμετωπιστούν τα υφιστάμενα προβλήματα, να αρθούν οι όποιες παρερμηνείες ή παρεξηγήσεις, έτσι ώστε το κράτος να λειτουργεί ομαλά όπως μέχρι πρότινος λειτουργούσε", ανέφερε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά, ώστε να μην υπάρχει αυτή η σύγκρουση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως δεν βλέπει λόγους γιατί να υπάρχει σύγκρουση. "Όλοι ενδιαφέρονται για το καλύτερο δυνατό αντιμετώπισης προβλημάτων που η χώρα αντιμετωπίζει", πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για χθεσινή του συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως συζητήθηκαν τα διάφορα θέματα που αφορούν τη νομιμότητα νομοσχεδίων, την αναπομπή, την αναφορά κ.ο.κ.

"Όπως καλά γνωρίζετε υπάρχει το θέμα της αναστολής των πλειστηριασμών, αλλά και άλλα θέματα τα οποία έπρεπε να μελετηθούν προκειμένου να ληφθούν και οι ανάλογες αποφάσεις από πλευράς Προέδρου", είπε σημειώνοντας πως τίποτα στη χθεσινή σύσκεψη δεν είχε σχέση με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και θα αντιμετωπιστούν αύριο.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Νοεμβρίου 2022 - 14:58

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

09 Φεβρουαρίου
Μπρούνο - Βαλακάρι : "Νιώθω ωραία για την πρώτη νίκη / "Πιστέψαμε στο πλάνο"
14:26
Η Πολωνία θα κλείσει μέχρι νεοτέρας ένα σημαντικό συνοριακό πέρασμα με τη Λευκορωσία
14:19
Πορτογάλοι στο Ομόνοια - 'Αρης (αναλυτικά οι αυριανοί ορισμοί)
14:19
Η Ουκρανία και η ΕΕ έχουν δείξει τη δύναμη της Ευρώπης τόνισε ο Ζελένσκι από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
14:06
Δ. Δημητρίου: Σε στάση αναμονής εκ νέου η αποστολή βοήθειας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Τουρκία (Βίντεο)
13:51
Γενικός 'Εφορος Εκλογών: Γύρω στις 19:30 αναμένεται το τελικό αποτέλεσμα την Κυριακή (Βίντεο)
13:33
"Αυτά τα παιχνίδια στην Ισπανία τα λέμε παιχνίδια-παγίδα", εκτός οι 'Αλτμαν, Γιάκολις, Γκιούρτσο και Πίριτς
13:18
Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στο ΡΙΚ για τα θύματα του σεισμού
13:16
Συνεχίζεται για τέταρτη μέρα η απεργία εργαζομένων της Kition Ocean Port στο λιμάνι Λάρνακας
13:16
Το πρώτο κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας πέρασε στη βόρεια Συρία
13:08
Κούσουλος : «Πιστεύουμε στην ομάδα, όλοι μαζί να αλλάξουμε την κατάσταση» (vid)
13:06
Σπιλέφσκι : «Με το νέο προπονητή, θα είναι πεινασμένη η ΟΜΟΝΟΙΑ, θα πρέπει να είμαστε κι εμείς πιο «πεινασμένοι» (vid)
13:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand