Ποσό €11,9 εκατ. προσέφερε ο Σύνδεσμος «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» στα 25 χρόνια παρουσίας του

Στα 25 χρόνια παρουσίας του ο Σύνδεσμος «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» πρόσφερε συνολικά το ποσό των €11.900.030 δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», Γιώργος Πενηνταέξ, κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου, στα κεντρικά γραφεια της ΑΗΚ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 χρόνων προσφοράς του Συνδέσμου στα παιδιά και τους νέους που νοσούν από καρκίνο. 

Ο κ. Πενηνταέξ ανέφερε ότι ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο μια Ευχή» συμπληρώνει σήμερα  25 χρόνια δράσης, αγάπης, προσφοράς, αλληλεγγύης, εθελοντισμού. Πρόσθεσε ότι μέσα από τα 25 χρόνια της διαδρομής του, στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το παιδί που πάσχει από καρκίνο, βοηθώντας το να έχει το δικαίωμα για την καλύτερη δυνατή ιατρική θεραπεία και ψυχολογική φροντίδα, ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή, χρώμα δέρματος, θρησκεία, οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Επιπλέον, ανέφερε ότι Σύνδεσμος ιδρύθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1997 από μια ομάδα γονιών και φίλων παιδιών που υποφέρουν από καρκίνο, λευχαιμία και άλλες αιματολογικές παθήσεις.

Ο κ. Πενηνταέξ υπογράμμισε ότι με τη βοήθεια των χορηγών, υποστηρικτών, φίλων και εθελοντών, ο Σύνδεσμος «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», στα 25 χρόνια παρουσίας του, πρόσφερε συνολικά το ποσό των €11.900.030.  

Ανέφερε ότι €4.405.339 δόθηκαν για 4.111 περιπτώσεις οικονομικών βοηθειών για τα παιδιά που νοσηλεύονται στα αιματολογικά/ογκολογικά νοσηλευτήρια της Κύπρου και που μεταβαίνουν στο εξωτερικό για εξετάσεις, πολύμηνες  θεραπείες ή μεταμοσχεύσεις και ο σύνδεσμος στηρίζει τις οικογένειές τους με διάφορους τρόπους.

Επιπρόσθετα, είπε ότι δόθηκαν €1.671.236 για την εκπλήρωση 849 ευχών των καρκινοπαθών παιδιών και €1.807.508 για προσκυνηματικά και ταξίδια αναψυχής για τα παιδιά στην Κύπρο και το εξωτερικό και για συμμετοχή σε κατασκηνωτικά προγράμματα.

Επιπλέον, σημείωσε ότι €694.800 δόθηκαν για σπουδαστικά βοηθήματα ανάλογα με το πανεπιστήμιο και τη χώρα φοίτησης κάθε παιδιού. Ακόμη, είπε ότι δόθηκαν €182.193 για έξοδα αποκατάστασης και €918.804 για πασχαλινά και χριστουγεννιάτικα χρηματικά δώρα.

Ανέφερε επίσης ότι €155.468 δόθηκαν για φιλοξενία οικογενειών παιδιών και €213.845 για δώρα γενεθλίων και γάμου στα παιδιά που παντρεύονται, και έξοδα κηδείας των παιδιών που δυστυχώς χάνουν τη μάχη με τον καρκίνο.

Παράλληλα, είπε ο κ. Πενηνταέξ,  o Σύνδεσμος χρηματοδότησε με €1.000.000 την ανέγερση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, αφού τα περισσότερα παιδιά με αιματολογικές κακοήθειες καταφεύγουν εκεί για την εξεύρεση δότη μυελού των οστών. Επιπρόσθετα, ανέφερε, χρηματοδότησε με το ποσό των €343.279 το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα για τη δημιουργία ειδικού εργαστηρίου, που φέρει το όνομα «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» για να προφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες, με σκοπό να βοηθήσουν στον αιματολογικό τομέα, τα παιδοογκολογικά προβλήματα και την παιδιατρική γενετική, για τα παιδιά με κληρονομικά σύνδρομα καρκίνου.

Επιπλέον, ανέφερε ότι από το 2020 και κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος υιοθετεί δωμάτιο στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», καλύπτοντας τα ετήσια λειτουργικά έξοδά του με σύνολο μέχρι σήμερα τις €270.000. Επίσης, ο Σύνδεσμος αγόρασε σύγχρονα κρεβάτια, συσκευές παρακολούθησης και καπνογράφους, για τις ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Παίδων στο Μακάρειο Νοσοκομείο αξίας €54.296 όπως και τον εξοπλισμό του νέου Χειρουργείου στο Μακάρειο Νοσοκομείο αξίας €154.626. Ακόμη, αγόρασε ανοξείδωτο τροχηλάτο τρόλεϊ για το τμήμα αποστείρωσης, συσκευές τηλεόρασης για την ψυχαγωγία των παιδιών στην Μονάδα Εντατικής Παίδων, σαλονάκι για τους γονείς και άλλο εξοπλισμό  στο Μακάρειο Νοσοκομείο αξίας €28.636.

Ο κ. Πενηνταέξ συνέχισε λέγοντας ότι ο Σύνδεσμος βοήθησε με το ποσό των 50.000 στην ανέγερση του ξενώνα Roland McDonalds που φιλοξενεί  οικογένειες παιδιών που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Επίσης, ανέφερε ότι προσφέρει το ποσό των €3.000 ετησίως για συντήρηση ενός δωματίου στον ίδιο  ξενώνα, καθώς και €2.000 ετησίως για τη συντήρηση ενός δωματίου στον ξενώνα του Ronald McDonalds στο Βερολίνο, για τα παιδιά που μεταβαίνουν εκεί για μεταμόσχευση και άλλες θεραπείες. Ακόμη, είπε ότι προσφέρει δωρεάν επιπλωμένο διαμέρισμα σε οικογένειες που τα παιδιά τους νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Επιπλέον, πρόσθεσε ο κ. Πενηνταέξ, το «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» συμβάλλει στη διαμόρφωση πολιτικών και στρατηγικών για τον καρκίνο και ειδικά για τον παιδικό καρκίνο, συμμετέχοντας σε συνεδρίες της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, και στα ανώτατα σώματα της Ομοσπονδίας Ασθενών Κύπρου, στη Μικτή Επιτροπή Καρκίνου της ΟΣΑΚ, στο Παγκύπριο Συμβούλιο Εθελοντικών Οργανώσεων και στο Παγκύπριο Συμβούλιο Σπανίων Παθήσεων.     

Ανέφερε ακόμη ότι ο Σύνδεσμος προβάλει το έργο του σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές για ενημέρωση του κοινού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που υποφέρουν και οι οικογένειές τους. Παράλληλα, είπε, διοργανώνει και συνδιοργανώνει πολλές εκδηλώσεις με στόχο την προβολή των σκοπών του και την οικονομική ενίσχυση του φιλανθρωπικού του έργου.

Ο κ. Πενηνταέξ ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους εθελοντές του Συνδέσμου οι οποίοι παραμένουν αρωγοί και συμπαραστάτες στα παιδιά και τις οικογένειές τους που δίνουν τη μεγάλη μάχη. Ακόμη έστειλε το μήνυμα ότι ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί, δεν είναι μεταδοτικός και καρκίνος δεν σημαίνει θάνατος. «Παρ’ όλο που είναι μια σοβαρή, απειλητική ασθένεια για τη ζωή του παιδιού, χρειάζεται χρόνο και κατάλληλη και εξειδικευμένη θεραπεία», τόνισε. «Θα συνεχίσουμε να είμαστε συνοδοιπόροι και συνταξιδιώτες των παιδιών, θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε καθημερινά  την αγάπη και την προσφορά μας», κατέληξε ο κ. Πενηνταέξ.

Σε χαιρετισμό του ο Άδωνις Ι. Γιασεμίδης, Γενικός Διευθυντή της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), δήλωσε ότι είναι με ιδιαίτερη χαρά που φιλοξενείται η διάσκεψη Τύπου του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» στα Κεντρικά Γραφεία της ΑΗΚ.  Σημείωσε ότι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κοινωνικής πολιτικής της ΑΗΚ που διαχρονικά, μεταξύ άλλων, στηρίζει και ενισχύει τον ευαίσθητο τομέα της υγείας.  

«Η ΑΗΚ είναι πάντα δίπλα στους ασθενείς και στις οικογένειές τους, ειδικά στα μικρά παιδιά που δίνουν την πιο δύσκολη μάχη, τη μάχη με τον καρκίνο», ανέφερε. Υπογράμμισε ότι όσο υπάρχουν συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και η υγεία τους δοκιμάζεται, είναι αδιάκοπη η κοινή μας προσπάθεια να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη. Ο κ. Γιασεμίδης, σημείωσε ακόμη ότι οι απαντήσεις στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, πέρα από το θεσμικό ρόλο της πολιτείας, έρχονται μέσα από την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών και των επιχειρήσεων του τόπου.

Με την ολοκλήρωση διάσκεψης Τύπου ο σύνδεσμος τίμησε το ζεύγος Χριστάκη και Άννας Ματθαίου για τη διαχρονική υποστήριξή τους.

Δ.Κ

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Νοεμβρίου 2022 - 15:31

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Επ. Δεοντολογίας: Προκύπτει ασυμβίβαστο του Προέδρου Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου
12:29
Ο Γιάννης Αντωνίου νέος Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
12:08
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 27/9/2023
11:22
Παραδέχθηκε ενοχή ο 31χρονος για απόπειρα φόνου 42χρονου στην Ορόκλινη
11:13
Το Ανώτατο απέρριψε Αναφορά ΠτΔ κατά τροποποιητικού νόμου για τ/κ περιουσίες
11:00
Ελλάδα: Η κακοκαιρία «Elias» χτυπά την Εύβοια Μήνυμα από το 112 στο Μαντούδι Πού εντοπίζονται προβλήματα
10:55
ΑΠΟΕΛ και Πάφος FC αναμετρώνται σήμερα στο ΓΣΠ
10:28
Μάριος Τσιακκής: Δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να έχουν οι τράπεζες υπερβάλλουσα κερδορφορία
10:18
Ατύχημα και όχι εγκληματική ενέργεια ο τραυματισμός 57χρονου σε εργοτάξιο στην Πέγεια.
10:07
Εντός των επόμενων ημερών η ένταξη του τμήματος πρώτων βοηθειών του Απολλώνειου Νοσοκομείου στο ΓΕΣΥ
09:45
Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2024. Ο πρώτος της κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη
09:11
Στενή συνεργασία με το Λίβανο, για ανακοπή των μεταναστευτικών ροών, επιδιώκει η Κύπρος (Βίντεο)
09:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand