Ο ΠτΔ παρέλαβε την ετήσια έκθεση του Επιτρόπου Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια έκθεση του Επιτρόπου Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών Γιώργου Μιχαηλίδη για το έτος 2021.

Παραδίδοντας την έκθεση, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε αναπτύξει ένα πλαίσιο ανάπτυξης δικτύων ψηλών ταχυτήτων που δίνει την προβλεψιμότητα και τη σιγουριά για τους επενδυτές να επενδύσουν σε δίκτυα υψηλών ταχυτήτων. Έχουμε επίσης πρόσφατα προχωρήσει σε ενέργειες για επίσπευση αυτών των επενδύσεων, όπως πχ, τα φρεάτια από τους παρόχους , πάσσαλους, θέματα εσωτερικής καλωδίωσης» και άλλα.

Εξέφρασε, επίσης, ικανοποίηση διότι στο θέμα συνδεσιμότητας ο δείκτης που μετρά το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η κάθε χώρα δεικνύει ότι η Κύπρος βρίσκεται τώρα στη 12η θέση από την 27η στην οποία βρισκόταν το 2019.

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς φέρνοντας ως παράδειγμα το 5G και σημειώνοντας πως έχει αναπτυχθεί και διπλάσια χρήση δεδομένων.

Αναφορικά με το θέμα της κυβερνοασφάλειας, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι  προχωρούμε και κτίζουμε δομές, κάνουμε συμφωνίες με άλλες χώρες και συνεργασία είτε για εκπαίδευση είτε για ανταλλαγή πληροφοριών, τονίζοντας ότι «το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε κτίσει το εθνικό συντονιστικό κέντρο κατόπιν ευρωπαϊκής οδηγίας που είναι υπεύθυνο για τη διανομή κονδυλίων στην κυπριακή αγορά είτε προς ακαδημαϊκούς είτε προς επιχειρήσεις, σε όποιον ασχολείται με κυβερνοασφάλεια, ώστε να οικοδομήσουμε μια κοινότητα» στον τομέα αυτό.

Είπε ακόμα ότι προχωρούμε με τη δημιουργία κέντρου διαπιστεύσεων υπηρεσιών και προϊόντων κυβερνοασφάλειας, κάτι που θα βοηθήσει στο να καταστεί η Κύπρος κέντρο τεχνολογίας.

Από την πλευρά του παραλαμβάνοντας την έκθεση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρακολουθώ την πρόοδο που καταγράφεται ουσιαστικά και όχι θεωρητικά και που διαπιστώνεται από διεθνείς οργανισμούς και όχι με δική μας προβολή, και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Σε δύο χρόνια από την 27η θέση να πας στη 12η σημαίνει πραγματική πρόοδο.

Το να προχωρούμε με τα θέματα κυβερνοασφάλειας με αυτό τον τρόπο, με τις συνεργασίες που διαμορφώνονται αυτό είναι εξίσου σημαντικό, αφού ο υβριδικός πόλεμος σήμερα θεωρείται ίσως από τα πλέον σημαντικά».

Τέλος, συνεχάρη τον Επίτροπο και τους συνεργάτες του για το έργο που επιτελούν παροτρύνοντας τους να συνεχίσουν με την ίδια αποφασιστικότητα τους προγραμματισμούς τους.  

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοεμβρίου 2022 - 13:21

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

03 Φεβρουαρίου
Χωρίς τρένα για ακόμα μία ημέρα η Αγγλία λόγω απεργίας
12:16
Παρούσα η Αστυνομία για την ομαλή διεξαγωγή των Προεδρικών Εκλογών 2023 με 2000 μέλη
12:04
Τέσσερα χρόνια φυλάκιση σε 54χρονο για παρενόχληση ανηλίκου
11:52
Oκτώ νεκροί μετανάστες σε πλοιάριο μεταξύ Μάλτας και Σικελίας, λόγω ψύχους
11:40
Παναθηναϊκός: Σύλλογος μεγάλος, 115 ετών
11:20
Ήχησαν οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού στο Κίεβο και σ' ολόκληρη την Ουκρανία
11:11
Fan Club Lakatamiaς : "Μαζευόμαστε έξω από την Δυτική, ο κόσμος της Ομόνοιας δεν θα είναι μέρος σε αυτό το έκτρωμα"
11:09
Αντρ.Δημητρίου : «Μέχρι αυτή τη στιγμή καμία ενημέρωση για άμεσες αλλαγές, o πρόεδρος έχει βάλει τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία της Ομόνοιας»
10:58
Τέσσερις ασθενείς απεβίωσαν την τελευταία εβδομάδα λόγω κορονοϊού
10:55
Τους ψάχνει η αστυνομία για υπόθεση κλοπής στη Λεμεσό
10:55
Euroleague : Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εφές, στη Βιτόρια ο Παναθηναϊκός
10:44
Γιουβέντους - Λάτσιο 1-0 : Ο Μπρέμερ την έστειλε στα ημιτελικά για δύο μεγάλα ραντεβού με την Ίντερ
10:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand