Photo by Adem ALTAN / AFP
Στην Τουρκία, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν περίπου σαράντα άτομα, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την εξάλειψη της βίας εναντίον των γυναικών.
Είχαν προηγηθεί οι συλλήψεις ακόμα διακόσιων πολιτών, την Παρασκευή, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας εναντίον των Γυναικών.
Η Αστυνομία δεν έδωσε πληροφορίες για τις συλλήψεις.
Και οι δύο διαδηλώσεις είχαν απαγορευτεί από τοπικούς αξιωματούχους, οι οποίοι είχαν υποστηρίξει ότι θα διαταράξουν την ειρήνη.
Η Τουρκία αποχώρησε πέρσι από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης του 2011 για την πρόληψη της βίας εναντίον των γυναικών, ύστερα από εντολή του Ταγίπ Ερντογάν.
Οργανώσεις αναφέρουν ότι μόνο φέτος, τριακόσιες γυναίκες δολοφονήθηκαν στην Τουρκία.
Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ
Μ.Χ
Τελευταία Ενημέρωση: 27 Νοεμβρίου 2022 - 20:58
https://riknews.com.cy/article/2022/11/27/tourkia-sullepseis-se-diadelose-gia-ten-exaleipse-tes-bias-kata-ton-gunaikon-6867735/