Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων θα πραγματοποιήσει σήμερα η συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Βουλής των Αντιπροσώπων θα πραγματοποιήσει στις 15:30, η συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ. Τονίζει ότι:

(1) Δεν υπήρξε οποιαδήποτε πρόοδος όσον αφορά το αίτημα των εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου του Δημόσιου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα για μονιμοποίησή τους, παρά τις δεσμεύσεις, τις υποσχέσεις και τις σχετικές διακηρύξεις των αρμοδίων, ακόμα και ενώπιον της Βουλής (Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, 24/2/2020).

(2) Δεν υπήρξε αποκατάσταση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Δημόσιου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα στο σημείο που αυτή θα βρισκόταν αν δεν αναστελλόταν η παραχώρηση προσαυξήσεων για πέντε, συνεχόμενα έτη. Αποτέλεσμα τούτου, οι συνάδελφοι να ανελίσσονται στην επόμενη κλίμακα των συνδιασμένων κλιμάκων τους πέντε χρόνια μετά από την ημερομηνία που θα έπρεπε, βάσει του Σχεδίου Υπηρεσίας τους ή/και των όρων απασχόλησής τους.

(3) Δεν υπήρξε αποκατάσταση των επιδομάτων προσωπικού του Δημόσιου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα στο 100%. Συνεχίζεται η άδικη αποκοπή του 15%.

Η ΙΣΟΤΗΤΑ διεκδικεί πλήρη επαναφορά της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) στους μισθούς όλων των εργαζομένων, ώστε να καλύπτεται αποτελεσματικά η ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής. Το άδικο μέτρο της μείωσης του ύψους της θεσμοθετημένης σύνταξης κατά 0,5% για κάθε μήνα που περιλαμβάνεται στο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία έναρξης της παροχής μέχρι και την ημερομηνία συμπλήρωσης της ηλικίας των 65 ετών (συνολικά, 12% αν ο εργαζόμενος αφυπηρετήσει από τα 63 έτη), συνεχίζεται ακόμα και για τις περιπτώσεις εργαζομένων με πάρα πολλά χρόνια υπηρεσίας.

Στην εκδήλωση, θα συμμετάσχουν, επίσης, η ΑΣΤΕΠΑΗΚ και ανεξάρτητη ομάδα βοηθητικού γραμματειακού προσωπικού της Δημόσιας Υπηρεσίας.

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοεμβρίου 2022 - 07:05

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

02 Δεκεμβρίου
Ορκίστηκε σήμερα και έλαβε ρωσικό διαβατήριο ο πρώην συνεργάτης της CIA και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών
17:41
Τέταρτο παιδί νεκρό λόγω στρεπτόκοκκου ομάδας Α στη Βρετανία
17:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3o Δελτίο καιρού (2/12/2022)
17:19
Η Βουλή ενέκρινε το συνταξιοδοτικό για όσους προσελήφθησαν μετά το 2011
17:01
Χαιρετίζει την υπερψήφιση των νομοσχεδίων που αφορούν στον εκσυγχρονισμό του Οικογενειακού Δικαίου, η Υπουργός Δικαιοσύνης
16:54
€85 εκατομμύρια έλαβε η Κύπρος από την πρώτη πληρωμή από το μηχανισμό ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της ΕΕ
16:00
Επιστρέφουν τα θετικά επιτόκια στις καταθέσεις, μειώθηκαν ελαφρώς τα επιτόκια για στεγαστικά αναφέρει η ΚΤΚ
15:48
Την αποφασιστικότητα της Γερμανίας να συνεχίσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία, τόνισε ο Σολτς στον Πούτιν
15:35
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα να ποινικοποιηθεί η παραβίαση των κυρώσεων της σε όλα τα κράτη-μέλη της
15:21
Έγινε δεκτή η έφεση του γενικού εισαγγελέα. Αυξήθηκε η ποινή φυλάκισης σε δυόμισι χρόνια για το θανατηφόρο στην Αγία Νάπα
15:00
Υπουργός Οικονομικών : Η κυβέρνηση δεν χτίζει αποθέματα, δε λαϊκίζει και δε χρησιμοποιεί την οικονομία ως λάφυρο για να κερδίσει τις εκλογές
14:44
Ουκρανία: Ο Ολαφ Σολτς ζήτησε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων
14:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand