Η Εθνική Φρουρά συμμετέχει για 6η συνεχή χρονιά στην αεροναυτική άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ

Η άσκηση διεξάγεται από 19 έως 25 Νοεμβρίου 2022. Η άσκηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Τριμερούς Συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου και αποτελεί το επιστέγασμα της σταθερής και αναβαθμισμένης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών.

Η Κύπρος συμμετέχει στην άσκηση με το ΠΓΥ «ΑΛΑΣΙΑ», 1 Ε/Π AW-139, Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών και αξιωματικούς της Διοίκησης Ναυτικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) στο επιτελείο Διοίκησης και Ελέγχου, γεγονός το οποίο παρέχει τη δυνατότητα διεξαγωγής επιχειρησιακής συνεκπαίδευσης σε διάφορους τομείς αεροναυτικών ασκήσεων.

Στο περιθώριο της άσκησης, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι, κατά τη διάρκεια της οποίας επαναβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις των δύο χωρών, καθώς επίσης και η σημασία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, για τη διατήρηση της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σήμερα, ταυτόχρονα με την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών, διεξήχθη η τελική φάση της άσκησης, στην παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, ο οποίος συνεχάρη τους συμμετέχοντες για την άρτια οργάνωση και εκτέλεσή της.

Η συμμετοχή στη συγκεκριμένη άσκηση, σε συνδυασμό με τις άλλες κύριες εκπαιδευτικές και επιχειρησιακές δραστηριότητες, οι οποίες συγκαταλέγονται στους τιθέμενους στόχους του Εθνικού Σχεδίου «Κύπρος – το Αύριο», στον πυλώνα Ασφάλεια – Κράτος Δικαίου, αποδεικνύουν εμπράκτως ότι η μαχητική ισχύς και η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Εθνικής Φρουράς βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, επιβεβαιώνουν την ετοιμότητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις του σήμερα και εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις επιτυχούς διαχείρισης των προκλήσεων του αύριο.

ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Νοεμβρίου 2022 - 15:37

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

02 Δεκεμβρίου
Τέταρτο παιδί νεκρό λόγω στρεπτόκοκκου ομάδας Α στη Βρετανία
17:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3o Δελτίο καιρού (2/12/2022)
17:19
Η Βουλή ενέκρινε το συνταξιοδοτικό για όσους προσελήφθησαν μετά το 2011
17:01
Χαιρετίζει την υπερψήφιση των νομοσχεδίων που αφορούν στον εκσυγχρονισμό του Οικογενειακού Δικαίου, η Υπουργός Δικαιοσύνης
16:54
€85 εκατομμύρια έλαβε η Κύπρος από την πρώτη πληρωμή από το μηχανισμό ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της ΕΕ
16:00
Επιστρέφουν τα θετικά επιτόκια στις καταθέσεις, μειώθηκαν ελαφρώς τα επιτόκια για στεγαστικά αναφέρει η ΚΤΚ
15:48
Την αποφασιστικότητα της Γερμανίας να συνεχίσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία, τόνισε ο Σολτς στον Πούτιν
15:35
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα να ποινικοποιηθεί η παραβίαση των κυρώσεων της σε όλα τα κράτη-μέλη της
15:21
Έγινε δεκτή η έφεση του γενικού εισαγγελέα. Αυξήθηκε η ποινή φυλάκισης σε δυόμισι χρόνια για το θανατηφόρο στην Αγία Νάπα
15:00
Υπουργός Οικονομικών : Η κυβέρνηση δεν χτίζει αποθέματα, δε λαϊκίζει και δε χρησιμοποιεί την οικονομία ως λάφυρο για να κερδίσει τις εκλογές
14:44
Ουκρανία: Ο Ολαφ Σολτς ζήτησε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων
14:08
Τίτλοι Ειδήσεων - Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου
14:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand