«70 χρόνια Κυπριακό Ραδιόφωνο, 1953-2023, Τριάντα Συνεντεύξεις Πρωταγωνιστών»

Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα, 2 Νοεμβρίου, 2022 στο Θεατράκι του ΡΙΚ «Ανδρέας Χριστοφίδης» παρουσία προσωπικοτήτων που σφράγισαν την ιστορία της Δημόσιας Ραδιοφωνίας, πρώην στελεχών και πολλών προσκεκλημένων.

Το ραδιόφωνο του ΡΙΚ διανύει την έβδομη δεκαετία της ζωής του και τίμησε την επέτειο αυτή καθώς και ανθρώπους που έγραψαν τη δική τους ιστορία στα ραδιοφωνικά δρώμενα, με την παρουσίαση του βιβλίου «70 χρόνια Κυπριακό Ραδιόφωνο, 1953-2023, Τριάντα Συνεντεύξεις Πρωταγωνιστών».

Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα, 2 Νοεμβρίου, 2022 στο Θεατράκι του ΡΙΚ «Ανδρέας Χριστοφίδης» παρουσία προσωπικοτήτων που σφράγισαν την ιστορία της Δημόσιας Ραδιοφωνίας, πρώην στελεχών και πολλών προσκεκλημένων.

Screenshot_20221102-182336_Viber.jpg

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, Μιχάλης Π. Μιχαήλ, ανέφερε ότι στην έκδοση φιλοξενούνται συνεντεύξεις που έδωσαν στο ΡΙΚ, 30 προσωπικότητες, διακεκριμένα στελέχη, λειτουργοί των ραδιοφώνων μας τις οποίες το ΡΙΚ θέλησε να διαφυλάξει στις σελίδες ενός βιβλίου.

«Κρίναμε», σημείωσε ο κύριος Μιχαήλ, «ότι οι συνεντεύξεις αυτές αποτελούν κατάθεση για την ιστορία, την πολιτική, τον πολιτισμό, τις τέχνες, τα γράμματα, τη δημοσιογραφία και τη Ραδιοφωνία της Κύπρου. Φωτίζουν σελίδες ιστορίας που γράφτηκαν μέσα και γύρω από το ΡΙΚ. Συναυλίες που άφησαν εποχή, κονσέρτα σοβαρής μουσικής, θεατρικές παραστάσεις, εκδόσεις της τότε εποχής, δρώμενα πολιτικά και άλλα, συζητήσεις από ραδιοφώνου κλπ».

Screenshot_20221102-182346_Viber.jpg

Μέσα από τη συνομιλία που είχε μαζί τους ο δημοσιογράφος Κώστας Μιχαηλίδης ξεδιπλώνονται ιστορίες και μαρτυρίες και κατατίθενται γεγονότα, κομμάτια ψηφιδωτού της σύγχρονης ιστορίας της πατρίδας μας.

Στην εκδήλωση, το βιβλίο παρουσίασε ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ιστορικού Αρχείου Λεμεσού, Μίμης Σοφοκλέους.

Προβλήθηκε επίσης επετειακό φιλμ για την ιστορία και την εξέλιξη των ραδιοφώνων του ΡΙΚ, το οποίο επιμελήθηκε η δημοσιογράφος και λειτουργός ραδιοφώνου Αθηνά Βιολάρη.

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι πρώην εκφωνητές του ΡΙΚ, Ανδρέας Κουκκίδης και Φρύνη Παπαδοπούλου, οι οποίοι συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους, παρουσιάζοντας στιγμιότυπα από δελτία ειδήσεων και εκπομπές του ΡΙΚ, άλλων εποχών που αγαπήθηκαν από το κοινό.

Screenshot_20221102-182332_Viber.jpg

Με την εν λόγω εκδήλωση, το ΡΙΚ εγκαινιάζει σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσει τα 70χρονια της δημόσιας ραδιοφωνίας.

AK

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Νοεμβρίου 2022 - 19:45

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.