ΠΑΣΠ : "Εκτεθειμένη και η κυβέρνηση", πήγε περίπατο η βιντεογράφηση αγώνων";

Πρωινή ανακοίνωση από τον ΠΑΣΠ. Ο Σύνδεσμος αναφέρεται στην μη βιντεογράφηση των αγώνων στην Β' κατηγορία, η οποία αποτελούσε μέτρο για πάταξη της διαφθοράς και των "στημένων".

Αναλυτικά :

"Πήγε περίπατο η βιντεογράφηση των αγώνων;

Είναι με έκπληξη που ο ΠΑΣΠ ενημερώθηκε από παράγοντες αρκετών σωματείων που συμμετέχουν στo πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας ότι οι αγώνες στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν δεν βιντεοσκοπούνται από την ΚΟΠ. Κι αυτό διότι – θυμίζουμε - μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε το 2019, με την αποστολή αρκετών φακέλων από την UEFA που αφορούσαν αγώνες της Β’ Κατηγορίας, κάτι που ανάγκασε την ΚΟΠ να διακόψει προσωρινά το πρωτάθλημα, στις 16/4/2019 η ομοσπονδία παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στην οποία, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε για τη σύσταση επιτροπής «που θα αποτελείται από τέσσερα άτομα, οι οποίοι θα βλέπουν τον αγώνα για τον οποίο ήρθε φάκελος μαγνητοσκοπημένο και θα μπορούν να παραπέμπουν στον αθλητικό δικαστή μέσω του πειθαρχικού εισαγγελέα τους ακόλουθους, που κατά την κρίση της επιτροπής έχουν εμπλοκή στη χειραγώγηση αγώνα: Αξιωματούχοι αγώνα, όπως διαιτητές, παρατηρητές, παρατηρητές αγώνα, κ.λ.π., ποδοσφαιριστές, προπονητές, άτομα των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων και/ή παράγοντες των σωματείων.

Όπως αναφερόταν στο σχετικό δελτίο τύπου της ΚΟΠ, την επιτροπή θα αποτελούσαν ο γενικός διευθυντής της ομοσπονδίας, ο οποίος θα είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής, ένας πρώην προπονητής, ένας πρώην διαιτητής και ο Integrity Officer της oμοσπονδίας. Ήταν δηλαδή μία απόφαση που θα βοηθούσε την ΚΟΠ να αποδώσει ευθύνες για τα παιχνίδια τα οποία θεωρούνται ύποπτα προς χειραγώγηση.

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, πώς η προαναφερθείσα επιτροπή ασκεί τα καθήκοντά της από τη στιγμή που, σύμφωνα με τις ομάδες της B’ Kατηγορίας, δεν βιντεοσκοπούνται τα παιχνίδια; Επιπλέον, πώς μπορεί να βοηθηθεί το έργο της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, ακόμη και της UEFA, η οποία, ως γνωστό, καταλογίζει ευθύνη σε μία ομάδα, για έναν ύποπτο προς χειραγώγηση αγώνα, στηριζόμενη στην τηλεοπτική κάλυψη των παιχνιδιών;

Aν κάτι τέτοιο ισχύει και τα παιχνίδια δεν βιντεοσκοπούνται, μένει εκτεθειμένη και η κυβέρνηση αφού στις 7/2/2020, ανάμεσα στα μέτρα που εξήγγειλε για την πάταξη της διαφθοράς, συμπεριλαμβανόταν η βιντεογράφηση και η αρχειοθέτηση όλων των αγώνων της Β' Κατηγορίας προς διευκόλυνση του ανακριτικού έργου της Αστυνομίας για αγώνες που θεωρείται ότι υπήρξε ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα. Επιπλέον, πρέπει να τονιστεί ότι η βιντεογράφηση των αγώνων της Β’ Κατηγορίας, εκτός των άλλων, ήταν ένα βοηθητικό στοιχείο για τις ίδιες τις ομάδες όσον αφορά την ανάλυση και την εκπαίδευση. Με λίγα λόγια για την πρόοδο του αθλήματος".

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Νοεμβρίου 2022 - 13:43

Τελευταιες Ειδησεις

29 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου
18:07
Δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση και να εκλεγεί πρωθυπουργός ο Αλμπέρτρο Φεϊχό
17:50
Τμήμα Μετεωρολογίας-Δελτίο Καιρού 29/9/23
17:46
Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από τον πρώην Υπαρχηγό της Βάγκνερ να εκπαιδεύσει εθελοντές για τον πόλεμο στην Ουκρανία
17:16
Μάτσας: Ένας στους δύο εργαζομένους στην Κύπρο λαμβάνει μισθό κάτω από 1500 ευρώ
17:15
Σύνοδος-MED9: Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ενημερώνει σήμερα τους ομολόγούς του ο Πρόεδρος
17:11
Επέστρεψε στην ΑΕΛ ο Γερολέμου
16:40
ΠΑΣΥΚΑΦ: «Μαζί στη ζωή» - «Σημαίνει πολλά» Αρχίζει η 32η Εκστρατεία Ενημέρωσης και Οικονομικής Ενίσχυσης
16:10
Νέα μορφή απάτης με επισκέψεις επιτήδειων σε οικίες, οι οποίοι προσποιούνται εργαζόμενους σε τράπεζες
15:56
Έντονα ενοχλημένος για την αμφισβήτηση σε σχέση με την ανέγερση προσιτών κατοικιών από τον ΚΟΑΓ ο υπουργός Εσωτερικών
15:42
Οι κοινωνικές κατοικίες πρέπει ανεγερθούν επισημαίνει ο ΔΗΣΥ. Ικανοποίηση ΑΚΕΛ για την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών
15:31
Αζερμπαϊτζάν: Το Μπακού θα επιτρέψει σε ειδικούς του ΟΗΕ να επισκεφθούν το Ναγκόρνο Καραμπάχ
15:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand