Μάλτα - Ελλάδα 2-2 : Γλίτωσε τη φιλική ήττα στη Βαλέτα, με γκολ του Φούντα στο 86'

Ισόπαλο 2-2 έληξε το φιλικό παιχνίδι μεταξύ της Ελλάδας κόντρα στη Μάλτα, με τον Ταξιάρχη Φούντα να ισοφαρίζει στο 86'. Ο Μπακασέτας άνοιξε το σκορ στο 39', ενώ τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν οι Ντιγκαμπριέλε (54') και Τεουμά (67').

Η Εθνική έδωσε φιλικό απέναντι στη Μάλτα στη Βαλέτα στο πλαίσιο προετοιμασίας για τα προκριματικά του Euro της Γερμανίας που εκκινούν τον Μάρτιο. Το παιχνίδι έληξε 2-2, με την ομάδα του Πογέτ να γλιτώνει την ήττα στο 86', χάρη στο γκολ του Φούντα. Η Ελλάδα άνοιξε το σκορ με τον Μπακασέτα στο 39ο λεπτό, όμως η Μάλατα να κατάφερε να φέρει έστω και για λίγο "τούμπα" το ματς, με τον Ντιγκαμπριέλε (54') και τον Τεουμά (67').

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Ελλάδα πήρε την κατοχή της μπάλας προσπαθώντας να φτιάξει το παιχνίδι της. Ωστόσο, είχε μεγάλη δυσκολία στο να γίνει επιθετική και δεν μπορούσε να πατήσει στην περιοχή των γηπεδούχων.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού έγινε στο 14ο λεπτό, με ένα μακρινό σουτ του Τεουμά και την μπάλα να φεύγει άουτ. Η Εθνική κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο 39ο λεπτό.

Η Ελλάδα έφυγε στην κόντρα, ο Πέλκας πέρασε την μπάλα στον Μπακασέτα, ο οποίος μόλις μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το δυνατό σουτ και νίκησε τον τερματοφύλακα της Μάλτας για το 1-0. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καλή στιγμή του Ιωαννίδη στο 50'. Ωστόσο, η απόδοση της Εθνικής έπεσε και δεν μπορούσε να κάνει το παιχνίδι της. Έτσι, στο 54' οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν.Ο Γκιγιαμέρ έβγαλε ωραία κάθετη στον Ντιγκαμπριέλε, ο οποίος έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, σε μία ολιγωρία της ελληνικής άμυνας. Η Ελλάδα συνέχιζε να μην δείχνει καλό πρόσωπο και στο 65' η Μάλτα κέρδισε πέναλτι για χέρι του Μπουχαλάκη. Ο Τεουμά ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Πασχαλάκη κάνοντας το 2-1.

Στο 77ο λεπτό η Εθνική διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι παίκτη της Μάλτας, ενώ στο 86' κατάφερε να φτάσει και στην ισοφάριση. Ο Κυριακόπουλος έκανε το γέμισμα προς τον Δουβίκα, ενώ η προσωρινή απομάκρυνση έφερε την μπάλα στα πόδια του Φούντα, ο οποίος σκόραρε.

Η Ελλάδα προσπάθησε να πάρει τη νίκη, με τον Φούντα να έχει νέα καλή στιγμή με ένα εκπληκτικό βολ πλανέ. Όμως το 2-2 έμεινε έως το φινάλε του αγώνα.

ΜΑΛΤΑ: Μπονέγιο, Μποργκ (80' Μικάλεφ), Πέπε, Μποργ (46' Απάπ), Εμπόνγκ (52' Κορμπαλάν), Γκιγιαμέρ, Τεουμά, Καμενζούλι, Ντίμετς (80' Τζόουνς), Π. Εμπόνγκ (80' Κρίστενσεν), Ντιγκαμπριέλε (80΄Σαταριάνο)

ΕΛΛΑΔΑ: Πασχαλάκης, Ρότα, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (46' Κουλιεράκης), Γιαννούλης (80' Κυριακόπουλος), Μπακασέτας (46' Μπουχαλάκης), Σιώπης (80' Αλεξανδρόπουλος), Μάνταλος, Χατζηγιοβάννης, Πέλκας (68' Φούντας), Ιωαννίδης (68' Δουβίκας).

SPORT24.GR

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Νοεμβρίου 2022 - 07:14

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.