Απαιτείται επάνοδος Τουρκίας στον σωστό δρόμο για επανέναρξη διαλόγου, λέει ο Πρόεδρος. Συναντάται με Σολτς την Τετάρτη (βίντεο)

Photo by - PIO

Στο Βερολίνο μεταβαίνει την Τρίτη ο πρόεδρος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της προσπάθειας την οποία καταβάλει η Ελληνοκυπριακή πλευρά, για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Χθες βράδυ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως η συνάντηση με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, αποτελεί συνέχεια αυτής της προσπάθειας, η οποία έχει ως στόχο να διαμορφωθούν οι απαραίτητες συνθήκες για επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου.  

Παράλληλα, επανέλαβε ότι προκειμένου να δημιουργηθούν αυτές οι συνθήκες, απαιτείται η επάνοδος της Τουρκίας στο δρόμο του διεθνούς δικαίου.  

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε να απαντήσει καταπόσον είναι εφικτό να υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό, δεδομένης της στάσης την οποία τηρεί η Άγκυρα. Εξήγησε ότι, η Ευρωπαϊκή Ένωση και γενικότερα ο διεθνής παράγοντας, πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως χωρίς τη δική τους παρέμβαση, δεν είναι είναι δυνατόν να επιτευχθούν από μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος, τα επιθυμητά από όλους, αποτελέσματα.

Η συνάντηση με τον Γερμανό Καγκελάριο, είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου. Παράλληλα με το Κυπριακό, θα συζητηθούν οι διμερής σχέσεις, ενεργειακά και οικονομικά ζητήματα, καθώς και άλλα ευρωπαϊκά θέματα.

Μ.Χ/Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Νοεμβρίου 2022 - 09:40

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

02 Δεκεμβρίου
Ορκίστηκε σήμερα και έλαβε ρωσικό διαβατήριο ο πρώην συνεργάτης της CIA και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών
17:41
Τέταρτο παιδί νεκρό λόγω στρεπτόκοκκου ομάδας Α στη Βρετανία
17:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3o Δελτίο καιρού (2/12/2022)
17:19
Η Βουλή ενέκρινε το συνταξιοδοτικό για όσους προσελήφθησαν μετά το 2011
17:01
Χαιρετίζει την υπερψήφιση των νομοσχεδίων που αφορούν στον εκσυγχρονισμό του Οικογενειακού Δικαίου, η Υπουργός Δικαιοσύνης
16:54
€85 εκατομμύρια έλαβε η Κύπρος από την πρώτη πληρωμή από το μηχανισμό ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της ΕΕ
16:00
Επιστρέφουν τα θετικά επιτόκια στις καταθέσεις, μειώθηκαν ελαφρώς τα επιτόκια για στεγαστικά αναφέρει η ΚΤΚ
15:48
Την αποφασιστικότητα της Γερμανίας να συνεχίσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία, τόνισε ο Σολτς στον Πούτιν
15:35
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα να ποινικοποιηθεί η παραβίαση των κυρώσεων της σε όλα τα κράτη-μέλη της
15:21
Έγινε δεκτή η έφεση του γενικού εισαγγελέα. Αυξήθηκε η ποινή φυλάκισης σε δυόμισι χρόνια για το θανατηφόρο στην Αγία Νάπα
15:00
Υπουργός Οικονομικών : Η κυβέρνηση δεν χτίζει αποθέματα, δε λαϊκίζει και δε χρησιμοποιεί την οικονομία ως λάφυρο για να κερδίσει τις εκλογές
14:44
Ουκρανία: Ο Ολαφ Σολτς ζήτησε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων
14:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand