Υπερσύγχρονο Κέντρο Υγείας θα λειτουργήσει στο Ακάκι εξυπηρετώντας 15 κοινότητες

Την προκήρυξη διαγωνισμού για ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας Ακακίου ανακοίνωσε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.

"Με το νέο Κέντρο Υγείας Ακακίου και τα υπόλοιπα έργα που έχουν προκηρυχθεί και υλοποιούνται, ο ΟΚΥπΥ συνεχίζει να τηρεί τη δέσμευσή του για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών φροντίδας εξυπηρετώντας τους πολίτες Παγκύπρια", αναφέρει ανακοίνωση του Οργανισμού.

Προστίθεται ότι το πολυαναμενόμενο έργο, με εκτιμώμενο κόστος 3.985.000 ευρώ και συνολικό εμβαδόν 2925τμ, θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της κοινότητας Ακακίου και 15 κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής.

Το νέο Κέντρο Υγείας το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2024, θα συνεχίσει να λειτουργεί και με απογευματινό ωράριο μέχρι τις 18:30, δίνοντας στους πολίτες περισσότερη ευελιξία στις ώρες επισκέψεων.

Στον σχεδιασμό του έργου εντάσσεται και νέα στάση λεωφορείων για την καλύτερη πρόσβαση και εξυπηρέτηση όσων χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μια άλλη καινοτομία που ενσωματώνεται στο σύγχρονο Κέντρο Υγείας Ακακίου είναι η δημιουργία παιδότοπου στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου, ο οποίος θα εξυπηρετεί τόσο τους επισκέπτες όσο και τους κατοίκους της περιοχής.

Στο Κέντρο Υγείας θα στεγάζονται οι Προσωπικοί Ιατροί, ενώ θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για αιμοληψία και νοσηλεία. Επιπρόσθετα στο κτήριο θα υπάρχει ιατρείο ειδικοτήτων Γενικής χειρουργικής, εργαστήριο καρδιολογίας, χειρουργείο μικρών επεμβάσεων, Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, Ιατρικές Υπηρεσίες, Οδοντιατρικές Υπηρεσίες, Υγειονομικές Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Δημοσίας Υγείας για έκδοση Πιστοποιητικών και άλλων εγγράφων, Νοσηλευτικές Υπηρεσίες και Κοινοτική Νοσηλευτική με Επισκέπτριες Υγείας και ειδικό χώρο Μητρικού Θηλασμού. Ταυτόχρονα, θα στεγάζονται και άλλοι ανάλογοι υποστηρικτικοί χώροι που περιλαμβάνουν, αίθουσα συνεδριάσεων, χώρους υγιεινής επισκεπτών, αποδυτήρια και χώρους ανάπαυσης προσωπικού, αποθηκευτικούς χώρους και υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Αναφέρεται πως οι Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Μελετητών για τη διενέργεια της μελέτης, σχεδιασμό και επίβλεψη των οικοδομικών εργασιών του κτηρίου, αξίας 200.000 ευρώ είναι ευγενής δωρεά του Ανδρέα Χατζηγιάννη.

IN

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Νοεμβρίου 2022 - 13:50

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

02 Δεκεμβρίου
Διπλασιάζονται οι εμπειρογνώμονες της Europol στην Κύπρο
18:47
Ένας νεκρός και ένας τραυματίας στο Ιρακινό Κουρδιστάν από βομβαρδισμούς
18:15
Με τέσσερις αγώνες συνεχίζεται σήμερα το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου
18:12
Ορκίστηκε σήμερα και έλαβε ρωσικό διαβατήριο ο πρώην συνεργάτης της CIA και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών
17:41
Τέταρτο παιδί νεκρό λόγω στρεπτόκοκκου ομάδας Α στη Βρετανία
17:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3o Δελτίο καιρού (2/12/2022)
17:19
Η Βουλή ενέκρινε το συνταξιοδοτικό για όσους προσελήφθησαν μετά το 2011
17:01
Χαιρετίζει την υπερψήφιση των νομοσχεδίων που αφορούν στον εκσυγχρονισμό του Οικογενειακού Δικαίου, η Υπουργός Δικαιοσύνης
16:54
€85 εκατομμύρια έλαβε η Κύπρος από την πρώτη πληρωμή από το μηχανισμό ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της ΕΕ
16:00
Επιστρέφουν τα θετικά επιτόκια στις καταθέσεις, μειώθηκαν ελαφρώς τα επιτόκια για στεγαστικά αναφέρει η ΚΤΚ
15:48
Την αποφασιστικότητα της Γερμανίας να συνεχίσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία, τόνισε ο Σολτς στον Πούτιν
15:35
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα να ποινικοποιηθεί η παραβίαση των κυρώσεων της σε όλα τα κράτη-μέλη της
15:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand