Στον Τζόκοβιτς το μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας (vid)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά μετά από δυο κλειστά sets και κατέκτησε την 42η νίκη της καριέρας του στα ΑΤΡ Finals, ξεκινώντας με το δεξί την προσπάθειά του στο φετινό event.

Ο 35χρονος Σέρβος, πέτυχε την 1η από τις πέντε νίκες που θέλει αυτή την εβδομάδα, για να φτάσει στον 6ο τίτλο του στη διοργάνωση, ώστε να πιάσει τον Ρότζερ Φέντερερ στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες κατακτήσεις και να γράψει για ακόμη μια φορά, ιστορία.

Αν και ο Τσιτσιπάς, ανέβασε ρυθμό στο 2ο set της μεταξύ τους αναμέτρησης, το βράδυ της Δευτέρας (14/11) στο Τορίνο, ο Νόλε ήταν αρκετά ψύχραιμος για να κερδίσει το κρίσιμο tie-break και με 6-4, 7-6(4), να “κλείσει” ιδανικά την πρεμιέρα του στο τουρνουά, κερδίζοντας το μεγάλο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής, στο Red Group.

Αυτήν, ήταν η 2η νίκη του Σέρβου επί του 24χρονου Έλληνα, μέσα σε μόλις εννέα ημέρες και ήρθε για να επιβεβαιώσει πως ο Τζόκοβιτς, βρίσκεται σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση, παρά το γεγονός ότι έχασε τον τίτλο στο Paris Masters, από τον Χόλγκερ Ρούνε.

Κόντρα στον Τσιτσιπά, όπως έκανε και στο παιχνίδι τους στο Παρίσι πριν λίγες ημέρες, έδειξε εντυπωσιακή σταθερότητα πίσω από το σερβίς του και δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τον Στέφανο, πριν καταφέρει να φτάσει στην 7η συνεχόμενη νίκη του στο μεταξύ τους Η2Η.

Ο κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων, κέρδισε 50/63 πόντους πίσω από το σερβίς του και έσωσε το μοναδικό break point του αντιπάλου του, στο 4ο game του 2ου set με το σκορ στο 1-2. Εκείνη, ήταν η μοναδική στιγμή που ο Τσιτσιπάς μπόρεσε να προβληματίσει πραγματικά τον Τζόκοβιτς, σε service game του Σέρβου.

Όχι ότι ο πρώην Νο1 και νυν Νο8 τενίστας του κόσμου, ήταν ιδιαίτερα απειλητικός στα δικά του receiving games, αλλά εκμεταλλευόμενος το “μουδιασμένο” ξεκίνημα του Τσιτσιπά στον αγώνα, πέτυχε το μοναδικό του break, στην 1η του ευκαιρία, στο 1ο game του ματς και έκτοτε, κοντρόλαρε την αναμέτρηση, επιβάλλοντας τον ρυθμό του.

Ήταν παιχνίδι που θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Ο Έλληνας πρωταθλητής δε μπήκε καλά, με τον πολύ πιο έμπειρο αντίπαλό του, να… μυρίζει αίμα και να παίρνει προβάδισμα, από τα αποδυτήρια.

Όταν βρίσκεσαι με την πλάτη στον τοίχο, από πολύ νωρίς, απέναντι στον Τζόκοβιτς, τότε τα περιθώρια αντίδρασης είναι ελάχιστα. Αν και ο Τσιτσιπάς έπαιξε σταθερό και αποδοτικό τένις στο 2ο set, δεν έφτασε για να του δώσει την ισοφάριση και να μπει “φωτιά” στο ντέρμπι της πρεμιέρας.

Ο Νόλε δεν αγχώθηκε που το 5-1 του tie-break στο 2ο set, έγινε 5-4 και με δυο εξαιρετικά σερβίς, ολοκλήρωσε την δουλειά, μετά από ένα set στο οποίο τα service games των δυο τενιστών, ήταν υποδειγματικά.

Λίγες ώρες μετά την ήττα του περυσινού φιναλίστ, Ντανίλ Μεντβέντεφ, λοιπόν, ηττήθηκε στο ντεμπούτο του στην Ιταλία και ο πρωταθλητής του 2019 και Νο2 του φετινού ταμπλό, Στέφανος Τσιτσιπάς, με τη μεταξύ τους μάχη, την Τετάρτη (16/11), να παίρνει χαρακτήρα τελικού, μιας και, πιθανότατα, ο… χαμένος, πάει πρόωρα σπίτι του!

Ο Τζόκοβιτς, θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ στο άλλο ματς της 2ης αγωνιστικής, με τον νικητή να εξασφαλίζει την πρόκριση στους “4” της διοργάνωσης.

Με 33 winners και 12 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο νικητής, ενώ ο Τσιτσιπάς έκανε πολλά περισσότερα αβίαστα λάθη, σχεδόν τα διπλάσια (22) και έβγαλε αρκετούς λιγότερους winners από τον Σέρβο (24).

tennis24.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Νοεμβρίου 2022 - 08:48

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Πολύ μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου μετα από τις πληροφορίες για εκρήξεις στο Ιράν
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ -Έπληξε ιρανική στρατιωτική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.