Κούσουλος στο Total Green : ” Για 16 μήνες δεν μπορούσα να περπατήσω, ανυπομονούμε για το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ

Συγκίνησε εκ νέου ο Γιάννης Κούσουλος, μιλώντας για την περιπέτεια που βίωσε από τον σοβαρό τραυματισμό του. Ηταν ψες καλεσμένος στην εκπομπή της Ομόνοιας, Total Green.

” Για 16 μήνες δεν μπορούσα να περπατήσω, προσπαθούσα να βρω θετικά. Σε μια φάση κουράζεσαι ψυχολογικά. Θέλω να ευχαριστήσω όσους ήταν δίπλα μου. Η οικογένεια μου, η ομάδα μου, ο μάνατζερ μου. Κάθε μέρα με την γυναίκα μου είχαμε την ίδια συζήτηση, ήταν μεγάλη η στήριξη, μία φορά της είπα δεν μπορώ, θα σταματήσω το ποδόσφαιρο".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού: «Ήταν σημαντικό, στόχος μας ήταν η νίκη απ’ την αρχή. Σημαντικό ότι αυτό που προσπαθούμε είναι να βελτιωνόμαστε και να είμαστε καλύτεροι. Καλή νίκη, καλή εμφάνιση, ήμασταν επιθετικοί, σκοράραμε τέσσερα γκολ, προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε σε κάθε ματς».

Για την πίεση που νιώθουν λόγω της δύσκολης θέσης βαθμολογικά: «Σίγουρα υπάρχει η πίεση. Αυτό που βλέπουμε είναι κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Χάθηκαν κάποιοι βαθμοί στην αρχή της σεζόν, όμως δεν υπήρχε ισορροπία στα αποτελέσματα και στην απόδοση. Βελτιωνόμαστε καθημερινά. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι ώστε στο τέλος να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, όλοι ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε. Η πίεση πάντα θα υπάρχει, αυτό είναι ξεκάθαρο».

Για την αλλαγή προπονητή και την αλλαγή στην ψυχολογία: «Φάνηκε από τα αποτελέσματα και την απόδοση. Ο Γιάνικ φαίνεται πολύ καλός προπονητής με πολλή όρεξη, προσπαθεί να βάλει τη δουλειά του να μας δείξει πώς θέλει να αγωνιζόμαστε. Μέχρι στιγμής πάμε πολύ καλά και στόχος είναι να βελτιωνόμαστε».

Για το στοιχείο που χαρακτηρίζει τον Φερέρα: «Του αρέσει πάρα πολύ η ένταση, θέλει να είμαστε συνέχεια σε ένταση. Αυτό είναι το στοιχείο του που ξεχωρίζω εγώ».

Μέχρι πού μπορεί να στοχεύσει η Ομόνοια και για το πρωτάθλημα γενικότερα: «Σίγουρα θα χαθούν πολλοί βαθμοί γιατί πλέον υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Ο στόχος μας εμάς αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρα κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, οι τρεις βαθμοί. Όλοι ξέρουμε τον στόχο της Ομόνοιας, αυτό είναι ξεκάθαρο, αλλά αυτή τη στιγμή όπως ήρθαν τα πράγματα στόχος είναι κάθε παιχνίδι, να προσπαθήσουμε να πάρουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται ώστε στο τέλος να ξέρουμε τι περισσότερο μπορούμε να κυνηγήσουμε».

Το ότι έμεινε πίσω η Ομόνοια κι αν το συζήτησαν μεταξύ τους στα αποδυτήρια: «Το κάναμε και με τον καινούριο προπονητή, κάτσαμε και συζητήσαμε ότι μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά, είναι κρίμα να βρίσκεται η ομάδα σε αυτή τη θέση, και για εμάς και για τον κόσμο. Μέχρι στιγμής μας βγαίνει σε καλό, ελπίζουμε να συνεχίσουμε».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος και τον ανταγωνισμό κι αν πιστεύει πως Πάφος και Άρης μπορούν να αντέξουν μέχρι τέλους: «Όπως είδαμε έχουμε κάποιες μικρές ομάδες με επενδυτές, με αυτόν τον τρόπο έχουν ένα καλό μπάτζετ που μπορούν να ανταγωνιστούν μεγάλες ομάδες. Για Πάφο και Άρη αν μπορούν να κρατηθούν, σίγουρα δεν έχουν την εμπειρία του πρωταθλητή όμως έχουν καλούς παίκτες και μπορεί να μείνουν εκεί. Σίγουρα θα χαθούν γενικά πολλοί βαθμοί στο πρωτάθλημα ειδικά στα πλέι οφ με τα συνεχόμενα ντέρμπι».

Για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ και ότι ως αρχηγός πρέπει να μεταφέρει τι σημαίνει στους υπόλοιπους παίκτες: «Σίγουρα ανυπομονούμε ξεκάθαρα για αυτό το παιχνίδι, πολύ μεγάλο, ιστορικό. Ξεκάθαρα έχουμε τον στόχο μας. Για τους συμπαίκτες μου, όλοι ξέρουν τι σημαίνει Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ, έχει αρκετούς παίκτες που ήταν από πέρσι και πρόπερσι, μιλήσαμε πολλές φορές μεταξύ μας για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για το παιχνίδι».

Για τη δύσκολη περίοδο που πέρασε ως τραυματίας: «Ήταν μια δύσκολη φάση για μένα, για 15-16 μήνες κυριολεκτικά δεν μπορούσα να περπατήσω.

Προσπαθούσα να πάρω τα θετικά από αυτόν τον τραυματισμό για να μου δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Μια φάση κουράζεσαι ψυχολογικά, δεν είναι καθόλου εύκολο. Θέλω να ευχαριστήσω όσους ήταν κοντά μου. Η γυναίκα μου κάθε μέρα την ίδια συζήτηση, προσπαθούσε με όλες τις της δυνάμεις να με βοηθήσει, με στήριξε πραγματικά.

Οι γονείς μου το ίδιο, τα αδέλφια μου. Ο μάνατζερ μου μόνο τον Θεό έμεινε να πιάσει τηλέφωνο. Όποιον γιατρό ήξερε ή φίλο που είχε τον συγκεκριμένο τραυματισμό… ήταν μεγάλη η βοήθεια του.

Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε τη δύναμη και κατάφερα να επανέλθω. Ήταν δύσκολο. Πολύς κόσμος μπορεί να νομίζει ότι 15-16 μήνες εντάξει περνούσε η μέρα. Δεν περνούσε. Δεν ήμουν καλά. Δεν ήταν εύκολο. Ήταν πόνος για 15 μήνες».

Για το πώς βίωσε το διάστημα που δεν μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα: «Ήταν αρκετά δύσκολο. Ειδικά όταν έβλεπα την ομάδα πέρσι, δεν ήμασταν καλά, εκτός εξάδας, ήταν δύσκολο για μένα. Θα είμαι ειλικρινής, κάποιες φορές προτιμούσα να μην πηγαίνω στο γήπεδο για να μην βλέπω. Αφού ήξερα ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι, να αγωνιστώ. Προτιμούσα να μείνω σπίτι να δω το παιχνίδι».

Για το ότι είναι αρχηγός της Ομόνοιας: «Είμαι περήφανος που είμαι αρχηγός. Είναι τεράστιο επίτευγμα. Είμαι χαρούμενος που η ομάδα με εμπιστεύεται σε αυτόν τον τομέα. Εγώ απ’ το χέρι μου είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθώ στα παιχνίδια και στις προπονήσεις να βοηθώ τους συμπαίκτες μου και την ομάδα όσο μπορώ περισσότερο για να είμαστε όσο πιο ψηλά γίνεται πάντα. Το ήθελα για να είμαι ειλικρινής».

Για το πώς βοηθά τους συμπαίκτες του ως αρχηγός: «Οι παίκτες, δεν το λέω για μένα, γενικά, μόνο με την παρουσία κάποιων παικτών νιώθουν τη βοήθεια και τη στήριξη. Θα μιλήσω μαζί τους, θα βοηθήσω και στο γήπεδο, προσπαθώ με το σπρώξιμο και την ένταση μου να τους μιλώ, να τους εμψυχώσω, να τους βοηθήσω, υπάρχουν στιγμές που δεν έχουν δυνάμεις κι όταν πιέσεις κάποιον μπορεί να συνεχίσει».

Για το αν το παιδί του σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του του άλλαξε τα σχέδια για το μέλλον και τον τρόπο σκέψης του: «Τα όνειρα μου είναι τα ίδια, οι στόχοι μου, ο τρόπος δουλειάς μου. Σίγουρα είναι ευχάριστο αλλά θεωρώ ότι όλα μπορείς να τα κάνεις και με το μωρό στην οικογένεια. Σίγουρα μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο αλλά δεν άλλαξε κάτι στον τρόπο σκέψης μου».

Για τις ανανεώσεις των τριών Κυπρίων: «Χαραλάμπους και Κακουλλής δείχνουν ξεκάθαρα στο γήπεδο ότι αξίζουν την ανανέωση, είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, δύο μεγάλα ταλέντα που αν συνεχίσουν να δουλεύουν έτσι θα γίνουν ακόμη καλύτεροι και θα πάνε πιο ψηλά. Για τον Παναγή, θεωρώ ότι του αξίζει κι αυτού ξεκάθαρα, όποτε η ομάδα τον χρειάζεται είναι εκεί και στις προπονήσεις και στα αποδυτήρια είναι πολύ καλός, στηρίζει, βοηθά, του αξίζει ξεκάθαρα, είναι πολύ καλός τερματοφύλακας».

Για την αποθέωση από τον κόσμο στην επιστροφή του: «Συγκινήθηκα. Μόλις έμπαινα του γηπέδου συγκινήθηκα ξανά. Ήτνα μια δύσκολη στιγμή, το να επιστρέφεις και να βλέπεις τον κόσμο, 15-16 χιλιάδες να σε χειροκροτούν, συγκινήθηκα, θέλω να τους ευχαριστήσω ξανά για τη στήριξη, όλο αυτό το διάστημα ήταν απίστευτα τα μηνύματα που έπαιρνα. Τους ευχαριστώ και ξέρουν ότι εγώ προσωπικά θα προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα να είναι ψηλά».

Ο πιο πλακατζής στα αποδυτήρια: «Μπορώ να πω τον Φώτη τον Παπουλή, κάνει αρκετά αστεία με όλους γενικά».

Πώς τους χαρακτηρίζει με μια λέξη: «Λοΐζου ταλέντο, Φαμπιάνο ηγέτης, Παπουλής ποιότητα, Χαραλάμπους ποιότητα, Γιούστε εμπειρία».

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Νοεμβρίου 2022 - 08:05

Τελευταιες Ειδησεις

07 Φεβρουαρίου
Γιάννης Παναγιώτου: Στη συνάντηση Χριστοδουλίδη - ΔΗΣΥ διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν αποκλίσεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά
09:41
Ευθύμιος Λέκκας: Ο ισχυρός σεισμός στην Τουρκία επηρεάζει το κυπριακό τόξο
09:22
Χαράλαμπος Προύντζος: Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα σχηματίσει κυβέρνηση που δεν θα αποτελείται απο στελέχη κομμάτων, αλλά από προσωπικότητες
09:06
ΓΓ ΑΚΕΛ: Ενδεχόμενη εκλογή Μαυρογιάννη δεν θα είναι επάνοδος του ΑΚΕΛ στην εξουσία
08:47
Ευθύμιος Διπλαρος: Ο ΔΗΣΥ θα αποφασίσει για τη στάση που θα τηρήσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών με γνώμονα το συμφέρον του τόπου
08:47
Κατολισθήσεις και παγετός σε δρόμους στην Πάφο
08:28
Μετρά νεκρούς από κατολισθήσεις βράχων το Περού
07:46
Τμήμα μετεωρολογίας - 1ο δελτίο καιρού
07:02
Τίτλοι Ειδήσεων - Τρίτη 7 Φεβρουαρίου
07:00
Τσάμπιονς Λιγκ Υδατοσφαίρισης από το ΡΙΚ -2
06:55
Ξεχωριστές συναντήσεις με Θεοπέμπτου και Δημητριάδη είχε χθες ο Ανδρέας Μαυρογιάννης
06:53
Αποφασίζει σήμερα το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ για τον δεύτερο γυρο των εκλογών
06:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand