Μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις από το ΡΙΚ

Τη μετάδοση σειράς μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων από την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ανακοίνωσε σήμερα το ΡΙΚ.

Το ΡΙΚ, στηρίζοντας το γυναικείο ποδόσφαιρο ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και θα προβάλει τους σημαντικότερους αγώνες.

Οι ανακοινώσεις έγιναν στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης που παραχώρησε σήμερα το ΡΙΚ για τις μεταδόσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Qatar 2022.

Μιλώντας στη δημοσιογραφική διάσκεψη ο Αναπληρωτής Τμηματάρχης Προγραμμάτων Τηλεόρασης και Προϊστάμενος της Αθλητικής Υπηρεσίας του ΡΙΚ Σάββας Αριστοδήμου ανακοίνωσε ότι οι Κύπριοι τηλεθεατές, χρήστες του διαδικτύου, χωρίς οποιαδήποτε χρέωση, μπορούν από τώρα να παρακολουθούν ζωντανά ή σε μαγνητοσκόπηση όλα τα αθλήματα των οποίων τα δικαιώματα έχει εξασφαλίσει η EBU. Αυτό, πρόσθεσε, έγινε κατορθωτό μετά από συμφωνία της Δημόσιας Τηλεόρασης με την EBU. Εξήγησε επίσης ότι πατώντας στο εικονίδιο «ALL ATHLETICS» το οποίο εδώ και μια βδομάδα βρίσκεται στην εταιρική ιστοσελίδα του ΡΙΚ (www.cybc.com.cy), οι τηλεθεατές οδηγούνται στην πλατφόρμα «ALL ATHLETICS» της EBU.

Αναφέρθηκε επίσης ότι το ΡΙΚ πρόσφατα έχει εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα και για τη δεύτερη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της ΟΥΕΦΑ, το γνωστό EURO, για τις δύο επόμενες διοργανώσεις, του 2024 και του 2028. Η πρώτη χρονικά διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στα γήπεδα της Γερμανίας, από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου του 2024, με τη συμμετοχή 24ων ομάδων. Όσον αφορά το 2028, η ανάθεση στη χώρα η οποία θα φιλοξενήσει το γεγονός, θα γίνει περί τα τέλη του 2023.

Επίσης το ΡΙΚ όπως έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια το τηλεοπτικό κοινό της Κύπρου, θα συνεχίσει να προβάλλει την προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας. Το ΡΙΚ έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα των αγώνων της Εθνικής Κύπρου μέχρι το 2028. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα προκριματικά του EURO 2024 και EURO 2028, τα προκριματικά για το Παγκόσμιο του 2026, τη συμμετοχή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα πρωταθλήματα Εθνών, καθώς και τα διεθνή φιλικά.

Σε σχέση με την πληροφόρηση ότι μετά από έξι χρόνια επιστρέφει στο ΡΙΚ το EUROPA LEAGUE μαζί με τη νέα διοργάνωση της UEFA, το γνωστό CONFERENCE League, το ΡΙΚ σύντομα θα προβεί σε επίσημη ενημέρωση αφού πρώτα υπογραφούν τα σχετικά συμβόλαια.

Το ΡΙΚ όμως δεν μένει μόνο στα ποδοσφαιρικά. Αν και βρισκόμαστε περίπου δύο χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Παρίσι, οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις σε όλους τους τομείς. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, στους αγώνες της Γαλλικής πρωτεύουσας, έχει εξασφαλίσει το δικαίωμα διπλασιασμού των ωρών μετάδοσης των αγώνων σε σχέση με προηγούμενες διοργανώσεις.

Για να γίνει αυτό εφικτό, θα υπάρχουν παράλληλες μεταδόσεις και από τα τρία κανάλια του σταθμού, ΡΙΚ1, ΡΙΚ2 και ΡΙΚHD, σε μία προσπάθεια να προβληθούν όσο το δυνατό περισσότερα αθλήματα.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Νοεμβρίου 2022 - 10:10

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.