Διαθέσιμα στα εμβολιαστικά κέντρα τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια για COVID-19

Στα εμβολιαστικά κέντρα διατίθενται τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια που περιλαμβάνουν τις υποπαραλλαγές ΒΑ.1, ΒΑ.4 και ΒΑ.5 της παραλλαγής Όμικρον, αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Υγείας.

Όπως σημειώνεται, συστήνεται ενισχυτική δόση εμβολίου σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει παρέλθει η περίοδος των πέντε μηνών από την λήψη της τελευταίας δόσης εμβολίου. Η λήψη ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά τη νόσο COVID-19 είναι προαιρετική.

Συστήνεται επίσης, η χρήση του εμβολίου Comirnaty (Pfizer) ως αρχικός εμβολιασμός, σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών για το αρχικό στέλεχος του ιού. Το Υπουργείο αναφέρει ότι η διάθεση του εμβολίου Comirnaty (Pfizer) θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω των κέντρων εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in) που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες.

Ο εμβολιασμός με ενισχυτική δόση εμβολίου συστήνεται μετά την παρέλευση 3 μηνών από το 1ο θετικό τεστ κατά της νόσου COVID-19.

Για τη διενέργεια εμβολιασμού θα πρέπει να προσκομίζεται έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο) και κάρτα εμβολιασμού, άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος, από τους Επαγγελματίες Υγείας και ιατρική βεβαίωση (από Προσωπικό ή Ειδικό Ιατρό) από ανοσοανεπαρκείς και ανοσοκατασταλμένους ασθενείς, καθώς και από άτομα με χρόνια σοβαρή νόσο ή παχυσαρκία.                                                   

Το ωράριο λειτουργίας των Εμβολιαστικών Κέντρων κατά της νόσου COVID-19 με ισχύ από τις 19 Οκτωβρίου 2022 είναι για την Λευκωσία (Κρατική Έκθεση), Λάρνακα (Παλαιό Νοσοκομείο), Λεμεσό (Κέντρο Υγείας Λινόπετρας), Πάφο (Γενικό Νοσοκομείο Πάφου), Αμμόχωστο (Κέντρο Υγείας Αμμοχώστου) από τις 8:00 μέχρι 14:30 την Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Επίσης, την Τετάρτη από τις 15:00 μέχρι 17:30. Το Pfizer/BioNTech χορηγείται καθ΄ όλη την διάρκεια της εβδομάδας, το Moderna Τρίτη και Πέμπτη και το Johnson & Johnson την Παρασκευή.    

Επίσης, στην Κυπερούντα (Εμβολιαστικό κέντρο - πρώην ΣΠΕ) από τις 8:30 μέχρι 14:30 Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Τετάρτη από τις 15:00 μέχρι 17:30. Το Pfizer/BioNTech χορηγείται Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, το Moderna και το Johnson & Johnson κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Στην Πόλη Χρυσοχούς (Νοσοκομείο Πόλης) κάθε Τρίτη από τις 9:30π.μ – 1:30μ.μ. Το Pfizer/BioNTech χορηγείται την Τρίτη και το Moderna, Johnson & Johnson κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοεμβρίου 2022 - 20:14

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

02 Δεκεμβρίου
Μια «ξεκάθαρη εικόνα» για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναμένει μέχρι την άνοιξη δηλώνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών
19:16
Διπλασιάζονται οι εμπειρογνώμονες της Europol στην Κύπρο
18:47
Ένας νεκρός και ένας τραυματίας στο Ιρακινό Κουρδιστάν από βομβαρδισμούς
18:15
Με τέσσερις αγώνες συνεχίζεται σήμερα το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου
18:12
Ορκίστηκε σήμερα και έλαβε ρωσικό διαβατήριο ο πρώην συνεργάτης της CIA και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών
17:41
Τέταρτο παιδί νεκρό λόγω στρεπτόκοκκου ομάδας Α στη Βρετανία
17:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3o Δελτίο καιρού (2/12/2022)
17:19
Η Βουλή ενέκρινε το συνταξιοδοτικό για όσους προσελήφθησαν μετά το 2011
17:01
Χαιρετίζει την υπερψήφιση των νομοσχεδίων που αφορούν στον εκσυγχρονισμό του Οικογενειακού Δικαίου, η Υπουργός Δικαιοσύνης
16:54
€85 εκατομμύρια έλαβε η Κύπρος από την πρώτη πληρωμή από το μηχανισμό ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της ΕΕ
16:00
Επιστρέφουν τα θετικά επιτόκια στις καταθέσεις, μειώθηκαν ελαφρώς τα επιτόκια για στεγαστικά αναφέρει η ΚΤΚ
15:48
Την αποφασιστικότητα της Γερμανίας να συνεχίσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία, τόνισε ο Σολτς στον Πούτιν
15:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand