Βλέπει ΟΚΥπΥ και συντεχνίες γιατρών ο Υπουργός Υγείας για αποφυγή των απεργιακών μέτρων που εξαγγέλθηκαν

Σύσκεψη με εκπροσώπους του ΟΚΥπΥ και των συντεχνιών των ιατρών δήλωσε ότι θα έχει σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση και να αποφευχθούν τα μέτρα που έχουν εξαγγείλει η γιατροί για την ερχόμενη Πέμπτη. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα παρακαθίσει σε σύσκεψη και για τη λειτουργία των ΤΑΕΠ. 

Ο κ. Χατζηπαντέλα απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου στο Υπουργείο Υγείας για την Παγκόσμια Ημερα Διαβήτη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την τρίωρη στάση εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι ιατροί των δημόσιων νοσηλευτηρίων, είπε ότι σήμερα θα γίνει σύσκεψη για το σκοπό αυτό. «Όταν υπάρχουν προβλήματα, πάντα μπαίνουμε στην μέση και βρίσκουμε λύσεις», ανέφερε. Έφερε, δε, ως παράδειγμα την περίπτωση των ειδικευόμενων ιατρών, που είχαν διαμαρτυρηθεί για εξαντλητικά ωράρια και συνθήκες εργασίας.

Όπως είπε, μετά από σύσκεψη σχετικά με τα αιτήματα των ειδικευόμενων γιατρών «συμφωνήθηκε το ωράριό τους και μία σημαντική αύξηση, για την οποία έχει σταλεί επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών και περιμένουμε μία τυπική έγκριση γι’ αυτό».

Εξήγησε ότι στόχος είναι να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση και στην προκειμένη περίπτωση, ώστε να αποφευχθούν τα απεργιακά μέτρα που εξήγγειλαν οι γιατροί.

Ανέφερε επίσης ότι θα παρακαθίσει σήμερα σε σύσκεψη και για τη λειτουργία των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών. Επιφυλάχθηκε, όμως, για ανακοινώσεις μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ανάλογα με τα αποτελέσματα αυτής.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοεμβρίου 2022 - 13:55

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

02 Δεκεμβρίου
Ένας νεκρός και ένας τραυματίας στο Ιρακινό Κουρδιστάν από βομβαρδισμούς
18:15
Με τέσσερις αγώνες συνεχίζεται σήμερα το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου
18:12
Ορκίστηκε σήμερα και έλαβε ρωσικό διαβατήριο ο πρώην συνεργάτης της CIA και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών
17:41
Τέταρτο παιδί νεκρό λόγω στρεπτόκοκκου ομάδας Α στη Βρετανία
17:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3o Δελτίο καιρού (2/12/2022)
17:19
Η Βουλή ενέκρινε το συνταξιοδοτικό για όσους προσελήφθησαν μετά το 2011
17:01
Χαιρετίζει την υπερψήφιση των νομοσχεδίων που αφορούν στον εκσυγχρονισμό του Οικογενειακού Δικαίου, η Υπουργός Δικαιοσύνης
16:54
€85 εκατομμύρια έλαβε η Κύπρος από την πρώτη πληρωμή από το μηχανισμό ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της ΕΕ
16:00
Επιστρέφουν τα θετικά επιτόκια στις καταθέσεις, μειώθηκαν ελαφρώς τα επιτόκια για στεγαστικά αναφέρει η ΚΤΚ
15:48
Την αποφασιστικότητα της Γερμανίας να συνεχίσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία, τόνισε ο Σολτς στον Πούτιν
15:35
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα να ποινικοποιηθεί η παραβίαση των κυρώσεων της σε όλα τα κράτη-μέλη της
15:21
Έγινε δεκτή η έφεση του γενικού εισαγγελέα. Αυξήθηκε η ποινή φυλάκισης σε δυόμισι χρόνια για το θανατηφόρο στην Αγία Νάπα
15:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand