Στην Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας

Στην Κύπρο αφίχθη απόψε στις 19:00 απο το Ηνωμένο Βασίλειο ο Σεβασμιωτατος Αρχιεπισκοπος Θυατειρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας ο οποίος θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Νεας Ιουστινιανης και Πάσης Κύπρου Χρυσόστομου Β.

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας Γλαυκος Κληριδης τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κιτιου Νεκταριος εκ μέρους της Εκκλησίας της Κύπρου. Παρών και ο συμβουλος του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα Παντελης Δημοσθενους.

Ο Ανταποκριτής του ΡΙΚ στην Λάρνακα Σταύρος Χατζησάββας σε ερώτηση προς τον Αρχιεπισκοπο Θυατειρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα ανέφερε « Σεβασμιώτατε είστε η τελευταία επίσημη επίσκεψη που φιλοξένησε στην Κύπρο ο μακαριστός Αρχιεπισκοπος. Τι θυμάστε από την τελευταία σας συνάντηση με τον Μακαριότατο;»

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως "Νομίζω μόνο μια λέξη περιγράφει τα πάντα. Η πατρική του αγάπη και η στοργή. Με αγκάλιασε όχι μόνο σαν παιδί του. Είχα πει ότι θυμήθηκα την παραβολή του Ασώτου. Όταν επέστρεψε ο γιος στο σπίτι και τον περίμενε ο πατέρας του και τον έντυσε με τα καλύτερα, του έβαλε και δαχτυλίδι, μου έβαλε Εγκόλπιο, Σταυρό, με έντυσε με τα πάντα, μα περισσότερο με την αγάπη του την πατρική, η οποία δεν περιγράφεται".

"Είμαι πολύ στεναχωρημένος", ανέφερε. Όταν τον είδα μιλήσαμε και συζητήσαμε μόνοι μας. Μου είπε μερικά πράγματα και του έδωσα τον λόγο μου πως θα υποστηρίξω τα δικαιώματα και της Εκκλησίας της Κύπρου αλλά και του λαού της Κύπρου".

Του είπα "εύχομαι την επόμενη φορά που θα είμαι εδώ να λειτουργήσουμε σε μια ελεύθερη και ενωμένη Κύπρο, αλλά δυστυχώς ήρθα για άλλα. Είναι τιμή για μένα που επικοινώνησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο μαζί μου να συνοδεύσω τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να είμαστε μαζί. Δυστυχώς όμως, στην ακολουθία την νεκρώσιμη για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο".

Σε ερώτηση για το "Τι είναι αυτό που κρατάτε από τον άνθρωπο Χρυσόστομο"; Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε "Πάλι την πατρική του αγάπη και το χαμόγελο που είχε. Αλλά μου μιλούσε σαν να ήμουν παιδί του. Αλλά το άλλο που μου άρεσε είναι πως ότι είχε να πει το έλεγε. Έτσι πρέπει να είναι οι άνθρωποι σωστοί. Και ήταν ένας σωστός τίμιος, αληθινός αλλά και ταπεινός Εθνάρχης αλλά δυστυχώς τον χάσαμε".

"Ο Θεός δεν θα αφήσει την Εκκλησία και δεν θα αφήσει τον λαό", ανέφερε.

ΑΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοεμβρίου 2022 - 20:06

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.