Στην Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας

Στην Κύπρο αφίχθη απόψε στις 19:00 απο το Ηνωμένο Βασίλειο ο Σεβασμιωτατος Αρχιεπισκοπος Θυατειρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας ο οποίος θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Νεας Ιουστινιανης και Πάσης Κύπρου Χρυσόστομου Β.

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας Γλαυκος Κληριδης τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κιτιου Νεκταριος εκ μέρους της Εκκλησίας της Κύπρου. Παρών και ο συμβουλος του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα Παντελης Δημοσθενους.

Ο Ανταποκριτής του ΡΙΚ στην Λάρνακα Σταύρος Χατζησάββας σε ερώτηση προς τον Αρχιεπισκοπο Θυατειρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα ανέφερε « Σεβασμιώτατε είστε η τελευταία επίσημη επίσκεψη που φιλοξένησε στην Κύπρο ο μακαριστός Αρχιεπισκοπος. Τι θυμάστε από την τελευταία σας συνάντηση με τον Μακαριότατο;»

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως "Νομίζω μόνο μια λέξη περιγράφει τα πάντα. Η πατρική του αγάπη και η στοργή. Με αγκάλιασε όχι μόνο σαν παιδί του. Είχα πει ότι θυμήθηκα την παραβολή του Ασώτου. Όταν επέστρεψε ο γιος στο σπίτι και τον περίμενε ο πατέρας του και τον έντυσε με τα καλύτερα, του έβαλε και δαχτυλίδι, μου έβαλε Εγκόλπιο, Σταυρό, με έντυσε με τα πάντα, μα περισσότερο με την αγάπη του την πατρική, η οποία δεν περιγράφεται".

"Είμαι πολύ στεναχωρημένος", ανέφερε. Όταν τον είδα μιλήσαμε και συζητήσαμε μόνοι μας. Μου είπε μερικά πράγματα και του έδωσα τον λόγο μου πως θα υποστηρίξω τα δικαιώματα και της Εκκλησίας της Κύπρου αλλά και του λαού της Κύπρου".

Του είπα "εύχομαι την επόμενη φορά που θα είμαι εδώ να λειτουργήσουμε σε μια ελεύθερη και ενωμένη Κύπρο, αλλά δυστυχώς ήρθα για άλλα. Είναι τιμή για μένα που επικοινώνησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο μαζί μου να συνοδεύσω τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να είμαστε μαζί. Δυστυχώς όμως, στην ακολουθία την νεκρώσιμη για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο".

Σε ερώτηση για το "Τι είναι αυτό που κρατάτε από τον άνθρωπο Χρυσόστομο"; Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε "Πάλι την πατρική του αγάπη και το χαμόγελο που είχε. Αλλά μου μιλούσε σαν να ήμουν παιδί του. Αλλά το άλλο που μου άρεσε είναι πως ότι είχε να πει το έλεγε. Έτσι πρέπει να είναι οι άνθρωποι σωστοί. Και ήταν ένας σωστός τίμιος, αληθινός αλλά και ταπεινός Εθνάρχης αλλά δυστυχώς τον χάσαμε".

"Ο Θεός δεν θα αφήσει την Εκκλησία και δεν θα αφήσει τον λαό", ανέφερε.

ΑΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοεμβρίου 2022 - 20:06

Τελευταιες Ειδησεις

07 Φεβρουαρίου
Συνεχίζονται οι πολιτικές διεργασίες ενόψει του 2ου γύρου των Προεδρικών Εκλογών
11:04
Το μεταναστευτικό θα θέσει αύριο ο ΠτΔ στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
10:29
"Η Καταστροφή του αιώνα" χαρακτηρίζεται ο σεισμός στην Τουρκία
10:04
Γιάννης Παναγιώτου: Στη συνάντηση Χριστοδουλίδη - ΔΗΣΥ διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν αποκλίσεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά
09:41
Ευθύμιος Λέκκας: Ο ισχυρός σεισμός στην Τουρκία επηρεάζει το κυπριακό τόξο
09:22
Χαράλαμπος Προύντζος: Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα σχηματίσει κυβέρνηση που δεν θα αποτελείται απο στελέχη κομμάτων, αλλά από προσωπικότητες
09:06
ΓΓ ΑΚΕΛ: Ενδεχόμενη εκλογή Μαυρογιάννη δεν θα είναι επάνοδος του ΑΚΕΛ στην εξουσία
08:47
Ευθύμιος Διπλαρος: Ο ΔΗΣΥ θα αποφασίσει για τη στάση που θα τηρήσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών με γνώμονα το συμφέρον του τόπου
08:47
Κατολισθήσεις και παγετός σε δρόμους στην Πάφο
08:28
Μετρά νεκρούς από κατολισθήσεις βράχων το Περού
07:46
Τμήμα μετεωρολογίας - 1ο δελτίο καιρού
07:02
Τίτλοι Ειδήσεων - Τρίτη 7 Φεβρουαρίου
07:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand