Πάρα πολλά  τα άλυτα σοβαρά προβλήματα των συνταξιούχων λέει η ΕΚΥΣΥ- Αβάστακτη η ακρίβεια

Ανακοίνωση ΕΚΥΣΥ

Φτάνουμε στο τέλος και αυτής της χρονιάς και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι παραμένουν άλυτα και διογκώνονται εξαιτίας του κύματος ακρίβειας των τελευταίων μηνών. Παρόλα τα διαβήματα και τις πολλές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν από την ΕΚΥΣΥ, οι αρμόδιοι δεν ανταποκρίθηκαν και τα προβλήματα διαιωνίζονται, το ίδιο και οι δυσκολίες των συνταξιούχων, δυστυχώς.

Όπως δήλωσε  ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο γενικά ο Κυπριακός λαός και ιδιαίτερα οι χαμηλοσυνταξιούχοι είναι η ακρίβεια, η οποία εφόσον δεν έχει αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικά μέτρα εκ μέρους της κυβέρνησης, δημιουργεί αφάνταστες δυσκολίες στους συνταξιούχους οι οποίοι δύσκολα μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και ουσιαστικά εξαντλούνται οι αντοχές τους.

«Από τώρα προβληματίζονται εν όψει του χειμώνα που έρχεται τί θα αφήσουν πίσω, τί δεν θα αγοράσουν ουσιαστικά για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν. Τη θέρμανση;  Τα φάρμακα; Το φαγητό; Πώς θα περάσουν αυτοί οι άνθρωποι με τα πενιχρά τους εισοδήματα φέτος τον χειμώνα με την ακρίβεια και τις τιμές στο πετρέλαιο, στο γκάζι, στον ηλεκτρισμό να βρίσκονται στα ύψη;», είπε.

Πέραν από αυτό, η ΕΚΥΣΥ διεκδικεί, μαζί με τις άλλες Οργανώσεις που απαρτίζουν την Ομάδα Πρωτοβουλίας την κατάργηση του πέναλτι 12% για όσους συνταξιοδοτήθηκαν ή θα συνταξιοδοτηθούν στα 63.   Επίσης η ΕΚΥΣΥ ζητά τη βελτίωση της νομοθεσίας για την σύνταξη χηρείας των ανδρών ώστε να την δικαιούνται όλοι οι χήροι καθώς επίσης και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται, ύστερα από την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και κυρίως σε ότι αφορά το κόστος των φαρμάκων.

«Ως ΕΚΥΣΥ ασκήσαμε και ασκούμε έντονη κριτική για το γεγονός ότι 9 χρόνια μετά την εφαρμογή της Νομοθεσίας για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και των νέων διαδικασιών για την υποβολή των αιτήσεων για τους χαμηλοσυνταξιούχους, συνεχίζει να παρουσιάζεται το απαράδεκτο φαινόμενο της πολύ μεγάλης και αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην εξέταση των αιτήσεων. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να λειτουργήσει ένα αποδοτικό τηλεφωνικό κέντρο με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται χιλιάδες συνταξιούχοι που δεν έχουν κανένα τρόπο να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία», κατήγγειλε ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ.

Άλυτα παραμένουν επίσης και τα ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για τη λειτουργία των στεγών των ηλικιωμένων ενώ έμεινε στα συρτάρια η εξαγγελία για την εφαρμογή του κόκκινου κουμπιού, το οποίο θα ήταν πολύ βοηθητικό εργαλείο για την φροντίδα ηλικιωμένων που μένουν μόνοι τους στα σπίτια του

ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοεμβρίου 2022 - 11:23

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων αυτοκινήτων
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.