Συνεχίζονται οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση μολυσματικών κουνουπιών

Συνεχίζονται οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών και ιδιαίτερα αυτών του είδους Aedes aegypti, τα οποία είναι ικανά υπό κάποιες προϋποθέσεις να μεταδώσουν ασθένειες στον άνθρωπο, όπως τον ιό του Κίτρινου Πυρετού, τον ιό του Δάγκειου Πυρετού, τον ιό Ζίκα και τον ιό Chikungunya.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας «οι καιρικές συνθήκες δυστυχώς συνεχίζουν να είναι ευνοϊκές  για την ανάπτυξη των κουνουπιών».

Οι ψεκασμοί σε ανοικτούς χώρους με στάσιμα νερά, κανάλια και σχάρες όμβριων νερών, διενεργούνται από συνεργείο της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας, προστίθεται.

Επίσης, αναφέρεται ότι συνεργεία αποτελούμενα από προσωπικό των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου, συνεχίζουν την εκστρατεία καταπολέμησης του κουνουπιού Aedes aegypti με ενημέρωση του κοινού από πόρτα σε πόρτα, την τοποθέτηση παγίδων ωοθεσίας, την προνυμφοκτονία με ψεκασμούς καθώς και το άδειασμα των δοχείων με στάσιμο νερό. «Η όλη εργασία διενεργείται κάτω από την επιστημονική επίβλεψη της ερευνητικής ομάδας του ΤΕΠΑΚ» συμπληρώνεται.

«Παρά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις των Υγειονομικών Υπηρεσιών, διαπιστώθηκε ότι πολλοί δημότες συνεχίζουν να διατηρούν εστίες με στάσιμα νερά στις οικίες/ υποστατικά τους» όπως γλάστρες και πιατάκια, δοχεία, βαρέλια, παλιά ελαστικά, παλιά ντεπόζιτα, σχάρες και λάκκους όμβριων σε υπόγεια οικιών/ πολυκατοικιών, πισίνες εκτός λειτουργίας και άλλα, λέει ο Δήμος «με αποτέλεσμα να γίνεται δυσκολότερη η αντιμετώπιση των κουνουπιών, καθότι συνεχίζεται η εκκόλαψη  τους και να τίθεται σε κίνδυνο η Δημόσια Υγεία».

ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Νοεμβρίου 2022 - 14:22

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

02 Δεκεμβρίου
Διπλασιάζονται οι εμπειρογνώμονες της Europol στην Κύπρο
18:47
Ένας νεκρός και ένας τραυματίας στο Ιρακινό Κουρδιστάν από βομβαρδισμούς
18:15
Με τέσσερις αγώνες συνεχίζεται σήμερα το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου
18:12
Ορκίστηκε σήμερα και έλαβε ρωσικό διαβατήριο ο πρώην συνεργάτης της CIA και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών
17:41
Τέταρτο παιδί νεκρό λόγω στρεπτόκοκκου ομάδας Α στη Βρετανία
17:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3o Δελτίο καιρού (2/12/2022)
17:19
Η Βουλή ενέκρινε το συνταξιοδοτικό για όσους προσελήφθησαν μετά το 2011
17:01
Χαιρετίζει την υπερψήφιση των νομοσχεδίων που αφορούν στον εκσυγχρονισμό του Οικογενειακού Δικαίου, η Υπουργός Δικαιοσύνης
16:54
€85 εκατομμύρια έλαβε η Κύπρος από την πρώτη πληρωμή από το μηχανισμό ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της ΕΕ
16:00
Επιστρέφουν τα θετικά επιτόκια στις καταθέσεις, μειώθηκαν ελαφρώς τα επιτόκια για στεγαστικά αναφέρει η ΚΤΚ
15:48
Την αποφασιστικότητα της Γερμανίας να συνεχίσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία, τόνισε ο Σολτς στον Πούτιν
15:35
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα να ποινικοποιηθεί η παραβίαση των κυρώσεων της σε όλα τα κράτη-μέλη της
15:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand