Τα εθνικά θέματα της Κύπρου καθώς και τις τουρκικές προκλήσεις θα εγείρει ο ΠτΔ σε δύο σημαντικές ευρωπαϊκές συνόδους στην Πράγα

Τα εθνικά θέματα της Κύπρου καθώς και τις τουρκικές προκλήσεις θα εγείρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε δύο σημαντικές ευρωπαϊκές συνόδους στην Πράγα, αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή.

Αύριο πραγματοποιείται η πρώτη Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας ενώ την Παρασκευή η άτυπη Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωποςΜάριος Πελεκάνος , ο οποίος συνοδεύει στην Πράγα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε ότι στην αυριανή σύνοδο , στην οποία θα συμμετέχουν συνολικά σαράντα - τέσσερις Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων, 27 από Κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και άλλων 17 από χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου, έχει ως στόχο τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας της ευρωπαϊκής ηπείρου στο σύνολό της.

"Γίνεται κατανοητό πως, αφ’ ης στιγμής τους ηγέτες θα απασχολήσουν ζητήματα ειρήνης και ασφάλειας στην Ευρώπη, το κυπριακό πρόβλημα, αυτή η ανοικτή και αιμάσσουσα πληγή τα τελευταία 48 χρόνια, δεν θα απουσιάζει από τη συζήτηση" δήλωσε ο κύριος Πελεκάνος.

Σημειώνεται ότι, όπως είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος τού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ, στην αυριανή συνάντηση αναμένεται να παραστεί και ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.Τα θέματα της Κύπρου και ειδικότερα οι τουρκικές παρενοχλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, θα τεθούν επίσης από τον Πρόεδρο την Παρασκευή, στην άτυπη συνάντηση των 27 της Ευρωπαϊκής Ενωσης , με την επισήμανση ότι οι τουρικές προκλήσεις δε προκαλούν προβλήματα μόνο στην Κύπρο και την Ελλάδα αλλά και στον προγραμματισμό γιά τον ενεργειακό ανεφοδιασμό ολόκληρης της Ευρώπης.

Τέλος, στο περιθώριο των δύο συναντήσεων της Πράγας, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει σειρά επαφών με ομολόγους του, δήλωσε ο κύριος Πελεκάνος.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Οκτωβρίου 2022 - 19:20

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Νοεμβρίου
Αναμνηστική δόση εμβολιασμού και χρήση μάσκας ζητεί ο Φάουτσι
13:40
Ιταλία: Μία νεκρή και έντεκα αγνοούμενοι από σφοδρή κακοκαιρία
12:29
Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου - 2ο Δελτίο Καιρού (27/11/22)
12:20
Αναστασιάδης: Στήριξη από την ΕΕ για προμήθεια με φυσικό άεριο πολύ νωρίτερα
11:44
Νέα τουρκική πρόκληση κατά της Ελλάδας
10:19
Στέλνει φυσικό αέριο στην Ευρώπη η Gazprom
09:41
Επίθεση αδέσποτου σκύλου σε κοριτσάκι
09:23
Διαδηλώσεις κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό στην Κίνα
07:03
Κίεβο: Δραματική πτώση της θερμοκρασίας και βαριά χιονόπτωση
06:59
Ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα
06:55
Κιμ Γιονγκ Ουν: Να γίνουμε η ισχυρότερη πυρηνική δύναμη παγκοσμίως
06:52
Σημαντική νίκη για την Αργεντινή
06:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand