Ο Παναθηναϊκός με ανατροπή, 2-1 τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα και πηγαίνει «τρένο» για τίτλο!! (VIDEO)

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε νωρίς με Ολιβέιρα, αλλά ο «καυτός» Αϊτόρ υπέγραψε τη μεγάλη ανατροπή του Παναθηναϊκού (1-2), που έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο μέρος, έκανε το 6Χ6 και πάει… καρφί για πρωτάθλημα.

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Παναθηναϊκός, έφερε… Τούμπα τον ΠΑΟΚ, κερδίζοντάς τον με 2-1 και ανατροπή, για την 6η αγωνιστική της Super League, έκανε το 6Χ6 και δείχνει ξεκάθαρα δείγματα ομάδας που «φωνάζει» ότι θέλει το πρωτάθλημα φέτος!

Οι «πράσινοι» δεν πτοήθηκαν ούτε από τις απρόοπτες απουσίες των Παλάσιος και Βέρμπιτς, λίγο πριν τη σέντρα, αλλά ούτε και από το γκολ του Ολιβέιρα με το οποίο ο -καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο- «δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε στο 18’

Αντιθέτως, με τον Αϊτόρ να αναλαμβάνει δράση σε ένα ακόμα παιχνίδι απέναντι στον «αγαπημένο» του αντίπαλο και την απόδοση όλων να ανεβαίνει κατακόρυφα στην επανάληψη, έφτασε αρχικά στην ισοφάριση στο 51’ και ακολούθως στην ανατροπή με το πέναλτι του Ισπανού εξτρέμ στο 73ο λεπτό! Ο ΠΑΟΚ ατύχησε να χάσει τον σκόρερ του και να παίξει με σέντερ φορ τον Μπίσεσβαρ για αρκετό διάστημα, ενώ κέρδισε πέναλτι στο 90ο λεπτό το οποίο ορθώς ο ρέφερι Βάινμπεργκερ πήρε πίσω, με την σύμφωνη γνώμη του VAR, για να γνωρίσει την πρώτη του φετινή ήττα.

Ενώ ο Παναθηναϊκός όχι μόνο «έσπασε» το αρνητικό σερί των οκτώ αγώνων χωρίς νίκη στη Θεσσαλονίκη, αλλά παράλληλα αποσπάστηκε και επτά πόντους από τον σημερινό του αντίπαλο, όπως και τον δεύτερο -πλέον- Ολυμπιακό.

Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο ΠΑΟΚ «κατέβηκε» έχοντας τις… αναμενόμενες επιλογές και ως σχηματισμό το 4-2-3-1. Τον Κοτάρσκι κάτω από τα γκολπόστ και τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ και Βιεϊρίνια στην ευθεία στην άμυνα. Κούρτιτς και Ντάντας ήταν στον άξονα, με τους Ζίβκοβιτς και Νάρεϊ στα άκρα και τον Αουγκούστο πίσω από τον Ολιβέιρα ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη παρατάχθηκε έχοντας δύο απώλειες της τελευταίας στιγμής, σύστημα 4-3-3, τον Μπρινιόλι στην εστία και τους Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Χουάμαρ τετράδα στα μετόπισθεν. Κουρμπέλης, Ρούμπεν και Τσέριν συνέθεσαν την τριάδα της μεσαίας γραμμής, ενώ Μπερνάρ, Σπόραρ και Αϊτόρ αποτέλεσαν την επιθετική τριπλέτα.

Το ματς:
Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι με εμφανή διάθεση να πιέσει ψηλά, ειδικά τον Ρούμπεν, αλλά δεν μπόρεσε να κλέψει μπάλες και να γίνει απειλητικός.

Με τον Παναθηναϊκό να τον… μιμείται, ως προς το πρέσινγκ του Κουρμπέλη στον Ντάντας, και να κυκλοφορεί άνετα την μπάλα αλλά χωρίς να κάνει πατήσει στην αντίπαλη περιοχή ούτε κι αυτός.

Όλα αυτά έως το 12’, όταν ο Τσέριν είδε την κίνηση του Αϊτόρ στην πλάτη του Ίνγκασον, του έβγαλε ωραία πάσα, ο Ισπανός εξτρέμ των «πράσινων» μπήκε στην περιοχή από αριστερά και σούταρε διαγώνια, για να αποκρούσει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο Κοτάρσκι!

Οι γηπεδούχοι στόχευσαν στην «πειραματική» δεξιά πλευρά του αντιπάλου τους με Σάντσες-Μπερνάρ και «απάντησαν» με δύο φάσεις μέσα σε ένα λεπτό και… ένα γκολ, στην δεύτερη εξ αυτών.

ΜVP : Τι άλλο να πει κανείς για αυτόν τον Αϊτόρ, που έφτασε ήδη τα επτά γκολ όντας πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα; Ο Ισπανός εξτρέμ είναι και σήμερα ο ακρογωνιαίος λίθος για την ανατροπή του Παναθηναϊκού. Χάνει την μοναδική καθαρή ευκαιρία στο πρώτο μέρος, αλλά παίρνει… ρεβάνς εις διπλούν στο δεύτερο! Προκάλεσε ρήγματα και από τις δύο πτέρυγες που αγωνίστηκε, βοήθησε και αμυντικά όταν χρειάστηκε και έβγαλε τον ηγετικό του χαρακτήρα, πέραν της ποιότητας που διαθέτει. Οι συνθέσεις των δύο ομάδων :
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (86' Κωνσταντέλιας), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια (77' Τσαούσης), Κούρτιτς (86' Γκορντεζιάνι), Ντάντας (76' Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ολιβέιρα (57' Μπίσεσβαρ).

Έμειναν στον πάγκο: Ζίβκοβιτς, Κάργας, Σβαμπ, Κουαλιάτα.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ (90' Γκάνεα), Σπόραρ, Αϊτόρ (90'+5' Σάρλια).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Ιωαννίδης, Τσόκαϊ, Πούγγουρας, Τρουιγιέ και Καμπετσής.

Διαιτητής: Βάινμπεργκερ (Αυστρία).

Βοηθοί: Χάιντενραϊχ (Αυστρία), Τέλεκ (Αυστρία).

Τέταρτος διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας).

VAR: Σούτενγκρουμπερ (Βουλγαρία).

AVAR: Μωυσιάδης (Ηπείρου).

SPORT-FM.GR

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Οκτωβρίου 2022 - 10:22

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.