Διεθνής διάκριση στον Γιώργο Τσαγγάρη για την προσφορά του στην Τέχνη του Animation

Τιμή για την Κύπρο αποτελεί η διεθνής διάκριση της απονομής του μεγάλου βραβείου προσφοράς στην τέχνη του animation από το διεθνές φεστιβάλ Animation της Ουγγαρίας Primanima στον Γιώργο Τσαγγάρη, διεθυντή του Animafest Cyprus και του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία. Πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η 10η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation της Ουγγαρίας Primanima ενός απο τα ποιο σημαντικά φεστιβάλ της διεθνούς κοινότητας, στην παρουσία πολλών διεθνών και ντόπιων καλεσμένων. Στην κατάμεστη αίθουσα της τελετής λήξης του φεστιβάλ, ο καλλιτεχνικός του διευθυντης Tamás Patrovits απένειμε το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ για την προσφορά στην σκηνή του ανεξάρτητου σινεμά animation αλλά και για τη διάδοση αυτής της τέχνης στη Κύπρο στον Γιώργο Τσαγγάρη καλλιτεχνικό διευθυντή και ιδρυτή του Διεθνούς φεστιβάλ Animation της Κύπρου Όψεις του Κόσμου και διευθυντή του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή. Ο Γιώργος Τσαγγάρης συμμετείχε και στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο τμήμα Masters Competition με την ταινία του «Τελετουργίες της Άνοιξης» συμπαραγωγή με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Πολιτισμού η οποία διαγράφει μια πρωτοφανή πορεία στα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ.

311461195_511008304367322_8763260876991441130_n.jpeg

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΚΕΠΤΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

“Φέτος, το βραβείο “My Beloved Animation” απονέμεται για πρώτη φορά. Με αυτό το βραβείο οι διοργανωτές του φεστιβάλ Primanima θέλουν να τιμήσουν την εξαιρετική προσφορά στην ανάπτυξη του animation, στην προώθηση της κουλτούρας του animation και στην εκπαίδευση στο animation. Το βραβείο απονέμεται στον Γιώργο Τσαγγάρη, τον Κύπριο γραφίστα και δημιουργό ταινιών animation, που είναι ο ιδρυτής και διευθυντής του Countryside Animafest Cyprus, που γιόρτασε την 21η έκδοσή του φέτος. Ο Τσαγγάρης είναι επίσης διευθυντής του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία. Ως αποτέλεσμα του Κυπριακού φεστιβάλ animation, η εκπαίδευση και παιδεία στο animation άρχισε στην Κύπρο, και η κουλτούρα του animation προωθείται ανάμεσα στη νέα γενιά, μέσα από παιδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.” Το διεθνές φεστιβάλ animation της Κύπρου, γνωστό ως Animafest είναι το πρώτο στο είδος του στον τόπο μας. Το Κυπριακό μας φεστιβάλ ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια όταν ήταν ακόμη άγνωστη στους πολλούς η τέχνη του καλλιτεχνικού animation στην Κύπρο. Αυτό που το ξεχωρίζει είναι πως το φεστιβάλ διοργανώνεται στην ύπαιθρο στα χωριά με στόχο να διαδώσει την τέχνη στους απλούς ανθρώπους αλλά και για να αναδείξει τον πλούσιο πολιτισμό του τόπου μας που βρίσκετε στην επαρχία.

311571781_511008357700650_7659023669394872802_n.jpeg

Στην πλούσια διαδρομή του φιλοξένησε στην Κύπρο τα ποιο μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής και διοργάνωσε αμέτρητα εργαστήρια και αναπτυξιακά προγράμματα για την εκπαίδευση, από την πρωτοβάθμια μέχρι την τριτοβάθμια. Τοποθέτησε την Κύπρο στο διεθνή φεστιβαλικό χάρτη αναδεικνύοντας την ιδια ώρα το έργο πολλών Κύπριων δημιουργών και εγκαθίδρυσε σημαντικές συνεργασίες με αρκετά σπουδαία κέντρα και φεστιβάλ σε ολόκληρο το πλανήτη, οπως το National Film Board of Canada, το Διεθνές φεστιβάλ της Οττάβα, το Διεθνες φεστιβάλ Animateka στη Σλοβενία, το Animafest Zagreb, το Διεθνές φεστιβάλ του Annecy και πολλά άλλα. Το 2013 ένταξε την Κύπρο στον Διεθνή οργανισμό για το animation της UNESCO. Το φεστιβάλ στηρίζουν από την ίδρυση του το 2002 οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

Περισσοτέρα για το Φεστιβάλ Primanima εδώ: https://primanima.eu

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Οκτωβρίου 2022 - 17:09

Τελευταιες Ειδησεις

06 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου
22:00
Η πλειοψηφία των στελεχών της ηγεσίας του ΔΗΣΥ υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να στηριχθεί επιλογή επαναφοράς του ΑΚΕΛ στην εξουσία
21:00
Κλειστοί δρόμοι στα ορεινά του Τροόδους (βίντεο)
20:37
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη μεθόριο Τουρκίας - Συρίας (βίντεο)
20:24
Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού στη Συρία και την Τουρκία, εξέφρασε ο πρόεδρος Αναστασιάδης
19:49
Τουρκία - Σεισμός : Αγνοούμενοι Τουρκοκύπριοι μαθητές Λυκείου της κατεχόμενης Αμμοχώστου στο Αντιγιαμάν (βίντεο)
18:54
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας
18:26
Δραματική έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για αποστολή βοήθειας απευθύνει η Συρία
18:16
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
17:28
Μήνυμα προς την ηγεσία και τον κόσμο του ΔΗΣΥ για συνένωση δυνάμεων απευθύνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης
16:58
76 διασώστες και γιατρούς στέλνει στην Τουρκία το Ηνωμένο Βασίλειο
16:34
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 6/02/23
16:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand