Προσοχή συνιστά η κυβέρνηση σε όσους πρόσφυγες σκοπεύουν να αποταθούν στη λεγόμενη επιτροπή ακίνητης περιουσίας

Ανησυχία εκφράζει η κυβέρνηση για την απόφαση της λεγόμενης επιτροπής ακίνητης περιουσίας, να κάνει αποδεκτά ως ενδιαφερόμενα μέρη για το Βαρώσι, τα ''Βακούφικα''. Διαβεβαιώνει παράλληλα, ότι θα συνεχίσει με κάθε τρόπο να ενεργεί ώστε να διασφαλίσει τα δικαιώματα των νομίμων κατοίκων της περίκλειστης πόλης και άλλων περιοχών.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι η κυβέρνηση από την αρχή, όταν η Τουρκία και ο Ερσιν Τατάρ είχαν απευθύνει πρόσκληση για επανεγκατάσταση στην περίκλειστη περιοχή, είχε προειδοποιήσει ότι επρόκειτο για παγίδα.

Τόνισε ότι το ΕΦΚΑΒ παράνομα διεκδικεί κυριότητα, και συνέστησε προσοχή.

Είπε ακόμα, ότι σήμερα διαψεύδονται οι σειρήνες που καλούσαν τους νόμιμους κατοίκους να προσφύγουν στην λεγόμενη επιτροπή δήθεν για αποζημίωση ή απόδοση των περιουσιών τους.

Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να επιμένει, ώστε να υπάρξει δικαίωση μέσω της διπλωματικής οδού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η άρνηση της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στο θέμα του διορισμού απεσταλμένου του ΟΗΕ, καταδεικνύει και ποιοι έχουν την ευθύνη της έλλειψης διαλόγου και του ναυαγίου στις συνομιλίες.

Εξέφρασε την ελπίδα οι προσπάθειες να ευοδωθούν.

Οι όροι εντολής, σημείωσε, πρέπει να είναι τέτοιοι που να επιτρέπουν τη δημιουργία συνθηκών επανέναρξης του διαλόγου, που να οδηγεί σε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση στη βάση των συμφωνιών Κορυφής και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε ότι θα παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη πρόταση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο για τη λύση του κυπριακού, όσο και για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουαρίου 2022 - 13:48

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Μαΐου
Ήττα και αποκλεισμός σε δύο τάι-μπρέικ η Σάκκαρη
17:11
Ακόμα μια υπόθεση πολιτογράφησης ενώπιον της ΝΥ, θα μελετηθεί με τη δέουσα προσοχή, λέει στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας
17:04
Υπ. Παιδείας: Δεν υπάρχει θέμα σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά παραβατική συμπεριφορά
16:34
Τέξας: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το μακελειό. Επί 45 λεπτά πυροβολούσε ο δράστης. Γονείς αποχαιρετούν τα νεκρά παιδιά τους (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
16:00
Με αυξημένο προϋπολογισμό και με αυξημένες επιχορηγήσεις κατά 50% τα νέα σχέδια χορηγιών για φωτοβολταϊκά και θερμομόνωση (ΒΙΝΤΕΟ)
15:38
Οξεία ηπατίτιδα: Δύο νέα πιθανά κρούσματα στην Ελλάδα σε παιδιά 2 και 5 ετών
15:15
Πυρά ΑΚΕΛ κατά Αβέρωφ, ότι παρουσίασε το πρόγραμμα του για την πράσινη μετάβαση με καθυστέρηση χρόνων
15:05
Το ρούβλι σε υψηλό 4 ετών έναντι δολαρίου καθώς λήγει η άδεια πληρωμής ρωσικού χρέους
14:51
Διακριτικές ενέργειες και επικοινωνία με διοικήσεις τραπεζών και τραπεζοϋπαλλήλους, εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ
14:50
Περιστατικό λέπρας στην Ελλάδα. Σε καλή κατάσταση η ασθενής. Τι λέει ο ΕΟΔΥ για τη νόσο Hansen. Συμπτώματα και αντιμετώπιση
14:30
Πολύ κατώτερα των προσδοκιών της Άγκυρας αποδείχθηκαν τα αποτελέσματα της συνάντησης Τσαβούσογλου - Λαπίντ
14:14
Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Κάνει λάθος αν νομίζει ότι δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία της Ελλάδας
13:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand