«Περίπατος» με Μπασκόνια

Με τη διάρκεια στην άμυνά του ενεργοποιημένη από το πρώτο τζάμπολ, ο Παναθηναϊκός «χαμογέλασε» και πάλι μετά από πέντε σερί ήττες, πανηγυρίζοντας την πέμπτη νίκη του σε είκοσι αγώνες στη Euroleague.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη επικράτησε άνετα με 75-63 της Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ, για την 23η αγωνιστική της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, υποχρεώνοντας τους Βάσκους στην τρίτη σερί αποτυχία τους και 14η σε 21 αναμετρήσεις. 

Οι απουσίες των τραυματιών Γιώργου Παπαγιάννη και Ντάριλ Μέικον δεν πτόησαν τους «πράσινους», οι οποίοι πιστοί στα αμυντικά καθήκοντά τους «αιχμαλώτισαν» τη Μπασκόνια από το πρώτο λεπτό, κόβοντας -χωρίς να απειληθούν σε κανένα σημείο του αγώνα- πρώτοι το... νήμα του τερματισμού. Άλλωστε οι Βάσκοι με τρεις απουσίες (Τάντας Σεντεκέρσκις-κορονοϊός), Άρτουρς Κούρουτς-κορονοϊός, Ματ Κοστέλο-τραυματίας) και 6/26 τρίποντα δεν είχαν καμία τύχη στο ΟΑΚΑ...

Πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 16 πόντους, ενώ σπουδαία δουλειά έκανε ο Τζέρεμι Έβανς με 14. Στο ντεμπούτο του με την «πράσινη» φανέλα, ο Στέφαν Γιόβιτς έμεινε στο παρκέ για 20 λεπτά με απολογισμό 6 πόντους (2/2τρ.), 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Από τη Μπασκόνια προσπάθησε μάταια ο Ουέιντ Μπάλντγουϊν με 16 πόντους και 8 ασίστ. 

Με την Μπασκόνια να «δεινοπαθεί» από την «πράσινη» άμυνα, ο ανώτερος σε όλους τους τομείς Παναθηναϊκός ήλεγξε από το πρώτο τζάμπολ το ρυθμό του αγώνα και κυριαρχώντας σε ριμπάουντ και δημιουργία έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +14 (22-8), απέναντι σε μία ομάδα που μάταια έψαχνε το μακρινό σουτ. Με τους Βάσκους, μάλιστα, να συνεχίζουν και στην τρίτη περίοδο το ρεσιτάλ αστοχίας από τα 6.75 (0/13 τρίποντα μέχρι το ημίχρονο), οι «πράσινοι» όχι μόνο δεν απειλήθηκαν, αλλά εξαργυρώνοντας τη διάρκεια τους στην άμυνα και τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +18 (38-20). 

Με τον Γκρέιντζερ να ευστοχεί στο 23΄ στο πρώτο τρίποντο των Βάσκων στον αγώνα, η Μπασκόνια προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, αλλά οι επιθετικές εμπνεύσεις των Νέντοβιτς και Παπαπέτρου της έκοψαν γρήγορα την... όρεξη, τη στιγμή που η άμυνα παρέμενε στα... κόκκινα, περιορίζοντας στους 12 πόντους τους φιλοξενούμενους και στην τρίτη περίοδο (57-32 στο 30΄). Με τον αέρα του +25, ο Παναθηναϊκός πήρε... ανάσες στην άμυνα, δίνοντας το δικαίωμα στη Μπασκόνια να ροκανίσει τη διαφορά, όχι όμως και να απειλήσει, καθώς ο Νέντοβιτς φρόντιζε με τις επιθετικές... πινελιές του, να κρατάει σε απόσταση ασφαλείας τον Παναθηναϊκό, μέχρι το τελικό 75-63. 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα, Ρότσα, Ράτσις
Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Μποχωρίδης 3 (1), Καββαδάς 4, Παπαπέτρου 7, Κασελάκης 7 (1), Ουάιτ 12 (2), Αβδάλας, Γιόβιτς 6 (2), Νέντοβιτς 16 (1), Έβανς 14 (1), Μαντζούκας 2, Σαντ Ρος 4 (1).

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Νέβεν Σπάχια): Πίτερς Λ., Ραϊέστε, Μπάλντουιν 16 (1), Μπαρέρα 3 (1), Μαρίνκοβιτς 3 (1), Γκρέιντζερ 7 (1), Φοντέκιο 11, Ίνοκ 11, Γκεντράιτις 12 (1).

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουαρίου 2022 - 07:23

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.