Η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον έχει οδηγήσει διεθνώς σε έξαρση των νέων κρουσμάτων

Η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον έχει οδηγήσει διεθνώς σε έξαρση των νέων κρουσμάτων από τις αρχές του νέου έτους και την ίδια ώρα, συνεχίζονται να καταγράφονται θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας διεμήνυσε, σε δηλώσεις του, ότι ο καλλιτέχνης της χιπ χοπ Κάνιε Γουέστ θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος, αν θέλει να κάνει συναυλίες στην Αυστραλία.

Βραζιλία

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 269.968 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός ρεκόρ, ωθώντας έτσι τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων από την αρχή της πανδημίας σε πάνω 25 εκατομμύρια. 

Το ίδιο χρονικό διάστημα υπέκυψαν άλλοι 799 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Όπως πολλές άλλες χώρες, η Βραζιλία αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή ένα νέο κύμα της πανδημίας λόγω της εξάπλωσης της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον.

Νότια Κορέα

Στη Νότια Κορέα ξεπεράστηκε σήμερα, για πρώτη φορά, το όριο των 17.000 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, καθώς η χώρα βλέπει τις μολύνσεις να καταγράφουν απανωτά αρνητικά ρεκόρ τις τελευταίες πέντε μέρες και το κύμα που οφείλεται στην εξάπλωση της πιο μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον μεγεθύνεται.

Την περασμένη Τρίτη σε ένα 24ωρο είχαν καταγραφεί 8.570.

Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων της Κορέας (KCDA) ανακοίνωσε ότι τις 24 ώρες ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή επιβεβαιώθηκαν 17.542 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 34 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Μεξικό

Το Yπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 45.115 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν ακόμη 437 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο κράτος των 126 εκατομμυρίων κατοίκων έφθασε τους 305.240 νεκρούς επί συνόλου 4.873.561 μολύνσεων.

Γερμανία

Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 αυξήθηκαν κατά 189.166 στη Γερμανία τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 9.618.245, δείχνουν οι αριθμοί που δημοσιοποίησε σήμερα Σάββατο το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι 182 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία στους 117.666 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ρωσία

Οι θάνατοι από COVID-19 στη Ρωσία έσπασαν το φράγμα των 700.000, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters που βασίζονται στα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία Rosstat.

Σύμφωνα με τη Rosstat, 54.630 ασθενείς έχασαν τον Δεκέμβριο τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, έπειτα από το ρεκόρ των περίπου 90.000 θανάτων του Νοεμβρίου, καθιστώντας τη Ρωσία τη χώρα με τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των θυμάτων της COVID-19 στη Ρωσία ανέρχεται σε 701.703, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό της Μόσχας, τα θύματα της COVID-19 στη χώρα είναι 329.443, έχοντας αυξηθεί κατά 673 τις προηγούμενες 24 ώρες. Την Παρασκευή η Ρωσία κατέγραψε 98.040 νέες μολύνσεις, αριθμός-ρεκόρ για όγδοη συνεχή ημέρα.

Η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον έχει οδηγήσει σε έξαρση των νέων κρουσμάτων από τις αρχές του νέου έτους. 

Αυστραλία

Ο καλλιτέχνης της χιπ χοπ Κάνιε Γουέστ θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος, αν θέλει να κάνει συναυλίες στην Αυστραλία, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, αφού τα μέσα ενημέρωσης έκαναν γνωστό πως ο μουσικός σχεδιάζει μια αυστραλιανή περιοδεία για τον Μάρτιο.

Η προειδοποίηση έγινε μόλις δύο εβδομάδες αφού οι ελπίδες του σούπερσταρ του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς για ένα τίτλο Γκραν Σλαμ ματαιώθηκαν όταν δικαστήριο στήριξε την απόφαση της Kυβέρνησης να ακυρώσει τη βίζα του εξαιτίας των κανονισμών σχετικά με την COVID-19 και του γεγονότος ότι είναι ανεμβολίαστος.

"Οι κανόνες είναι ότι πρέπει να είσαι πλήρως εμβολιασμένος", δήλωσε ο Μόρισον σε συνέντευξη Τύπου. 

"Ισχύουν για όλους, όπως διαπίστωσαν όλοι πολύ πρόσφατα. Δεν έχει σημασία ποιος είσαι, είναι οι κανόνες. Ακολούθησε τους κανόνες και μπορείς να έρθεις. Αν δεν ακολουθείς τους κανόνες, δεν μπορείς". 

Ο Μόρισον έκανε τα σχόλια αυτά έπειτα από ένα δημοσίευμα χθες, Παρασκευή, στην εφημερίδα Sydney Morning Herald, που επικαλείται πηγές στη μουσική βιομηχανία σύμφωνα με τις οποίες ο Γουέστ σχεδιάζει να δώσει συναυλίες σε στάδια το Μάρτιο στην Αυστραλία.

Εκπρόσωποι του Γουέστ, ο οποίος κυκλοφόρησε τον Ιούλιο το τελευταίο άλμπουμ του με τίτλο "Donda", δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.

Το εμβολιαστικό στάτους του Γουέστ είναι άγνωστο. Ο μουσικός είχε θέσει υποψηφιότητα το 2020 για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Σε συνέντευξή του το 2021 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε δηλώσει πως είχε κάνει μία δόση εμβολίου, όμως σε μία συνέντευξή του το 2020 στο οικονομικό περιοδικό Forbes είχε αποκαλέσει τον εμβολιασμό "το σημάδι του θηρίου".

Η Αυστραλία, μία από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού κατά της COVID-19, αντιμετώπισε τον περασμένο μήνα ένα εκρηκτικό κύμα μολύνσεων τροφοδοτούμενο από την ταχέως μεταδιδόμενη παραλλαγή Όμικρον, με καταγεγραμμένα 2 εκατομμύρια κρούσματα.

Μέχρι τότε είχε μόλις 400.000 κρούσματα αφότου πρωτοεμφανίστηκε η πανδημία πριν από σχεδόν δύο χρόνια. 

Σήμερα στην Αυστραλία 97 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την COVID-19, μετά το ρεκόρ των 98 θανάτων που καταγράφηκε χθες, Παρασκευή. Υγειονομικοί αξιωματούχοι σε πολιτείες δήλωσαν πάντως ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είτε επιπεδοποιούνται είτε δείχνουν σημάδια μείωσης.

Ουκρανία

Η Ουκρανία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 37.351 νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα το Yπουργείο Υγείας. Το προηγούμενο ρεκόρ των 34.408 κρουσμάτων είχε καταγραφεί μία ημέρα νωρίτερα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, καταγράφηκαν επίσης 149 θάνατοι, αυξάνοντας το σύνολο των νεκρών από την πανδημία σε περισσότερους από 100.000. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη διάρκεια της πανδημίας στη χώρα είναι 4,02 εκατομμύρια και των θανάτων 100.031.

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουαρίου 2022 - 10:26

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Πολύ μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου μετα από τις πληροφορίες για εκρήξεις στο Ιράν
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ -Έπληξε ιρανική στρατιωτική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.