Παραιτείται ο αρχηγός του τ/κ Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας

Ο αρχηγός του τ/κ Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΕΕ), Τζεμάλ Όζγιγτ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στα κεντρικά όργανα του κόμματος του την παραίτηση του από το αξίωμα του ηγέτη του κόμματος.

Ο κ. Όζγιγιτ ανακοίνωσε την απόφαση της παραίτησης μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των χθεσινών «εκλογών».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το ΚΚΔ στη χθεσινή αναμέτρηση έλαβε ποσοστό της τάξης του 4,42%. Το «εκλογικό μέτρο» στα κατεχόμενα είναι το 5%. Έτσι, το ΚΚΔ δεν κατάφερε να εισέλθει στη νέα «βουλή».

Ανακοινώνοντας την παραίτηση του, ο κ. Όζγιγιτ είπε ότι το αποτέλεσμα των «εκλογών» είναι κατώτερο από αυτό που ανέμενε το ΚΚΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Όζγιγιτ, το αποτέλεσμα των «εκλογών» θα αναλυθεί στα κεντρικά όργανα του ΚΚΔ και στην συνέχεια θα ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τις εξελίξεις που δρομολογούνται στο εσωτερικό του κινήματος.

Για την αποτυχία του ΚΚΔ στις «εκλογές» μίλησε στον τ/κ Τύπο και ο γενικός γραμματέας του κινήματος, Χαλίλ Χιζάλ. Σύμφωνα με τον κ. Χιζάλ το αποτέλεσμα απογοήτευσε το τ/κ κίνημα των σοσιαλδημοκρατών. «Συμπεριλαμβανόμενου και εμού, η διοίκηση του κόμματος απέτυχε. Πρέπει τώρα να πληρώσουμε το [πολιτικό] αντίτιμο. Πρέπει να λειτουργήσει ο μηχανισμός της παραίτησης», δήλωσε ο κ. Χιζάλ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα κατεχόμενα, κατά τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αξιολογηθεί στο ΚΚΔ η απόφαση της παραίτησης του κ. Όζγιγιτ. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η παραίτηση, στο ΚΕΔ θα ξεκινήσει διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας.

Την προηγούμενη περίοδο, το ΚΚΔ ήταν ένα από τα δυο τ/κ κόμματα που στη «βουλή» επέμεναν στη σημασία της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Το 2015 το ΚΚΔ υποστήριξε την υποψηφιότητα του Μουσταφά Ακιντζί για την ηγεσία των Τ/κ. Ο κ. Ακιντζί παρά το γεγονός ότι διατηρεί στενές σχέσεις με το κόμμα την προηγούμενη περίοδο δεν υποστήριξε δημοσίως τους «υποψήφιους» του κινήματος στις πρόωρες «βουλευτικές εκλογές».

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιανουαρίου 2022 - 11:24

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Ευρωπαϊκή Ένωση: Προσθήκη 4 ατόμων και 2 οντοτήτων στο παγκόσμιο καθεστώς κυρώσεων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.