Διακοπή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε διάφορες περιοχές λόγω των σφοδρών ανέμων

Λόγω σφοδρών ανέμων και των έντονων καιρικών φαινομένων σημειώθηκαν βλάβες στο δίκτυο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από το βράδυ του Σαββάτου σε περιοχές της επαρχίας Πάφου και από το πρωί της Κυριακής σε περιοχές των επαρχιών Λεμεσού και Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου είπε ότι οι βλάβες προκλήθηκαν λόγω πτώσης δένδρων στα καλώδια της ΑΗΚ ή λόγω του ότι κλαδιά δένδρων μπλέχτηκαν στα εναέρια καλώδια ή λόγω του ότι ξένα αντικείμενα βρέθηκαν στο εναέριο δίκτυο της Αρχής και προκάλεσαν βραχυκύκλωμα, ενώ σημείωσε πως λόγω του γεγονότος ότι συνεχίζονται οι σφοδροί άνεμοι παρουσιάζονται και νέα περιστατικά βλαβών.

«Τα συνεργία της ΑΗΚ είναι από το Σάββατο επί ποδός και καταβάλλουν προσπάθειες για την όσο το δυνατό πιο σύντομη αποκατάστασης των βλαβών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν», ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου, καλώντας το κοινό να ενημερώνει για τυχόν τοπικές βλάβες παρουσιαστούν στο τηλεφωνικό κέντρο 1800 για να ενημερωθούν έγκαιρα τα συνεργεία επιφυλακής της ΑΗΚ.

Ειδικότερα, ανέφερε πως στην επαρχία Λευκωσία, αρχικά είχαν επηρεαστεί Νικητάρι, Ποτάμι, Βυζακιά, Μάμμαρι και Αγρός, ενώ «τώρα έχουμε νέα περιστατικά στα Λατσιά, Έγκωμη Κάτω Δευτερά και Άγιο Δομέτιο».

Πρόσθεσε πως στην επαρχία Λεμεσού, αρχικά είχαν επηρεαστεί οι περιοχές Χανδριών, Αγίας Φυλάξεως, Κάτω Μύλου και σήμερα το μεσημέρι Φασούλας και Παρεκκλησιάς, ενώ στην Πάφο επηρεάστηκαν το βράδυ του Σαββάτου το Νέο Χωριό, η Πέγεια, το Πολέμι και η Στενή και σήμερα το μεσημέρι η Αναρίτα και η Λεμόνα.

Η κ. Παπαδοπούλου εξήγησε πως το συνεργείο θα πρέπει να μεταβεί στο σημείο της βλάβης, «να κάνει τμηματικό έλεγχο, να εντοπίσει το σημείο της βλάβης και να το απομονώσει και αν έχει την επιλογή να μπορέσει να δώσει εναλλακτικά τροφοδοσία στους επηρεαζόμενους κατοίκους και ακολούθως να επαναφέρει την ηλεκτροδότηση όταν θα μπορέσει να επιδιορθώσει την βλάβη».

Πρόσθεσε ότι για επιδιόρθωση των βλαβών μπορεί να χρήζει πρώτα κλάδεμα δέντρων ή αντικατάσταση κατεστραμμένου εξοπλισμού είτε σε μετασχηματιστές είτε γενικά στο εναέριο δίκτυο.

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουαρίου 2022 - 17:27

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Ιουνίου
Ανευρέθηκαν κυνηγετικά όπλα που είχαν κλαπεί από κατοικίες στην Πάφο
21:58
Εγκρίθηκαν οι κανονισμοί για πρόσληψη 300 ειδικών Αστυνομικών για αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών
21:37
Ευλογιά των πιθήκων: Πρώτη ένδειξη για εγχώρια μετάδοση – Συνολικά 7 τα κρούσματα στην Ελλάδα
21:19
Μακρόν: Επετεύχθη συμβιβασμός μεταξύ Σκοπίων και Σόφιας για την επίλυση των διαφορών τους
21:00
Εν μέσω αντιπαραθέσεων για Γρίβα και Βοηθούς Ανεξάρτητων αξιωματούχων εγκρίθηκε ο 2ος συμπληρωματικός προϋπολογισμός
20:41
YΠΕΣ: Η Τουρκία επιδίδεται σε έναν «αλλότροπο τύπο εποικισμού» των ελεύθερων περιοχών μέσω παράτυπων μεταναστών
20:25
Καθήκον του ΑΚΕΛ η απαλλαγή από τη διακυβέρνηση Συναγερμού-Αναστασιάδη, λέει ο Στεφάνου
20:03
Τέταρτες θέσεις για Ποδηλασία (2) και Μικτό Σκητ
19:46
Καμπανάκι για αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού το καλοκαίρι στην Ευρώπη κρούει ο ΠΟΥ. Προτρέπει να τηρούνται οι συστάσεις του
19:44
Ο ΟΠΕΚ+ αναμένεται να διατηρήσει την πορεία του ως προς την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου
19:24
Περίπου 16 εκατομμύρια Ουκρανοί χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
19:02
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο χωριό Χρυσοχού το οποίο βρίσκεται δίπλα από την Πόλη Χρυσοχούς.
18:42
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand