Δύο μεγάλες ξένες εταιρείες ενέργειας αποχωρούν από την Μιανμάρ

Η γαλλική εταιρεία ενέργειας TotalEnergies και ο αμερικανικό κολοσσός Chevron ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή ότι αποχωρούν από τη Μιανμάρ, όπου συμμετείχαν στην εκμετάλλευση του κοιτάσματος φυσικού αερίου Γιαντάνα, ένα μόνιμο αίτημα των μη κυβερνητικών οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το πραξικόπημα.

Ένα χρόνο μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου στη Μιανμάρ, που ανέτρεψε την κυβέρνηση της Αούνγκ Σαν Σου Τσι και έβαλε τέλος στη δεκαετή δημοκρατική παρένθεση, η χώρα παραμένει βυθισμένη στο χάος. Όμως οι ξένες εταιρείες που έχουν εγκαταλείψει τη Μιανμάρ είναι λίγες, παρά τις εκκλήσεις των ΜΚΟ λόγω της αιματηρής καταστολής των διαδηλώσεων κατά του πραξικοπήματος και παρά τις προειδοποιήσεις των αναλυτών ότι το περιβάλλον στη χώρα είναι «τοξικό» για τις επενδύσεις.

«Το πλαίσιο που δεν σταματά να επιδεινώνεται στη Μιανμάρ σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα (...) μας οδήγησε να επανεξετάσουμε την κατάσταση και δεν επιτρέπει πλέον στην TotalEnergies να έχει μια επαρκή, θετική συνεισφορά στη χώρα αυτή», εξήγησε η γαλλική εταιρεία ενέργειας σε ανακοίνωσή της.

Η Chevron από την πλευρά της ανέφερε ότι «δεδομένων των καταστάσεων επανεξετάσαμε το ενδιαφέρον μας στο κοίτασμα φυσικού αερίου Γιαντάνα προκειμένου να διευκολύνουμε μια σχεδιασμένη και τακτική μετάβαση η οποία θα οδηγήσει στην έξοδό μας από τη χώρα».

Η TotalEnergies δραστηριοποιείται στη Μιανμάρ από το 1992 και προσφέρει εργασία σε 200 ανθρώπους.

«Η διακοπή των οικονομικών εσόδων της χούντας είναι πρωτίστης σημασίας για να καταστρέψουμε το καθεστώς. Και άλλες εταιρείες πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Total», σχολίασε η Υπουργός Γυναικών και Νεότητας της ανατραπείσας κυβέρνησης της Μιανμάρ.

Κάποιες ξένες εταιρείες έχουν ήδη αποχωρήσει από τη χώρα, όπως η νορβηγική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telenor και η γαλλική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Voltalia. κλλες όπως η EDF έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους ή, όπως η H&M Benetton, τις παραγγελίες τους.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουαρίου 2022 - 12:13

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.