Την εντυπωσιακή διέλευση των μαχητικών Rafale πάνω από την Ακρόπολη παρακολούθησαν Δένδιας - Κασουλίδης

Την εντυπωσιακή διέλευση των μαχητικών Rafale πάνω από την Ακρόπολη, παρακολούθησαν από το μπαλκόνι του Ελληνικού  Υπουργείου Εξωτερικών, οι Νίκος Δένδιας και Ιωάννης Κασουλίδης.


Οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και της Ελλάδας σε κατ'ιδίαν συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στην Αθήνα, συζήτησαν το Κυπριακό και τις πρόσφατες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις.Ακολούθως παρακάθισαν σε διευρυμένες συνομιλίες.

Σε ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι Αθήνα και Λευκωσία, επαναβεβαιώνουν τη βούληση και την ετοιμότητά τους να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία, συντονίζοντας διαρκώς τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να θέτει καθαρά στους Ευρωπαίους εταίρους, καθώς και σε διεθνή φόρα, την απαράδεκτη συμπεριφορά της Τουρκίας, υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε κοινές δηλώσεις του με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννη Κασουλίδη μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα. Ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως η Τουρκία συνεχίζει δυστυχώς τις προκλητικές ενέργειές της παραβιάζοντας την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κυπριακής Δημοκρατίας, και προσέθεσε πως ένα από τα πιο πρόσφατα δείγματα γραφής ήταν η εκ νέου παρενόχληση ερευνητικού σκάφους που εκτελούσε νόμιμες έρευνες. Ο κύριος Δένδιας εξέφρασε στον Ιωάννη Κασουλίδη την αμέριστη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ιδίου για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

Μεστή και παραγωγική από πλευράς ουσίας, περιεχομένου και αποτελεσμάτων χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, ο Ιωάννης Κασουλίδης. Τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερό και διαχρονικό στήριγμα της Κύπρου στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αξίες. Ο κύριος Κασουλίδης υπέδειξε ακόμη πως οι συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου διαμορφώνουν δυσχερές περιβάλλον που πρέπει να αντιμετωπιστεί.


Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουαρίου 2022 - 16:47

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για τις αναφορές του Προέδρου της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdoğan:
22:11
Η Λιθουανία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στη Μόσχα
21:51
Νέες, φιλορωσικές αρχές Χερσώνας: Το ρούβλι επίσημο νόμισμα της επαρχίας
21:38
Η εταιρεία Starbucks αποχωρεί από την Ρωσία μετά από 15 χρόνια
21:30
Φεστιβάλ Καννών: Οι γυναίκες καταλαμβάνουν το κόκκινο χαλί
21:15
Ουκρανία: Μια μητέρα, η οποία έχασε τον μονάκριβο γιο της, θρηνεί για τους νεκρούς της Μαριούπολης που δεν έχουν κανέναν να τους κλάψει
21:11
Ερντογάν: Δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης-Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του
21:09
Ερντογάν: Έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων για δημιουργία "ζώνης ασφαλείας" στα νότια σύνορα
21:07
Δύο νεκροί και120 τραυματίες από έκρηξη στο Αμπού Ντάμπι
21:04
Για το όραμα της πράσινης μετάβασης μίλησε σε προσυνέδριο του ΔΗΣΥ στην Αγλαντζιά ο Α. Νεοφύτου
21:02
Θα βελτιώσουν τα οδοφράγματα και θα ζητήσουν διάνοιξη κι άλλων, δήλωσε ο Ουστέλ
21:00
Αύξηση 1% στην ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις αναφορές Κριστίν Λαγκάρντ
20:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand