Νέα σημαντική μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού στο Ην. Βασίλειο

Ως περαιτέρω ένδειξη ότι η κορύφωση της έξαρσης της παραλλαγής Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει παρέλθει, εκλαμβάνονται οι νεότεροι επιδημιολογικοί δείκτες που ανακοινώθηκαν την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, τα 70.924 κρούσματα που ανακοινώθηκαν είναι τα λιγότερα σε ένα 24ωρο από τα μέσα Δεκεμβρίου και συνιστούν μείωση της τάξης του 49,9% σε σύγκριση με την προηγούμενη Κυριακή.

Οι θάνατοι που επιβεβαιώθηκαν στο 24ωρο ήταν 88, μειωμένοι κατά 9,2% σε σχέση με τον απολογισμό της προηγούμενης Κυριακής.

Ο Πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος Όλιβερ Ντάουντεν δήλωσε ότι τα στοιχεία είναι «πολύ ενθαρρυντικά», προσθέτοντας ότι πάντα ήλπιζε σε άρση των προστατευτικών μέτρων που ισχύουν στην Αγγλία το συντομότερο δυνατό.

Η δήλωσή του εκλαμβάνεται ως έμμεση επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων ότι ο Μπόρις Τζόνσον προσανατολίζεται στην πλήρη άρση των περιορισμών στις 26 Ιανουαρίου, δηλαδή την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και την ανάκληση της σύστασης για τηλεργασία. Υπό συζήτηση βρίσκεται και η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας στους περισσότερους κλειστούς χώρους.

Και ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ σχολίασε ότι με περισσότερους από τέσσερις στους πέντε ενήλικες στη χώρα να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά Covid, οι δείκτες κινούνται «προς τη σωστή κατεύθυνση».

Από σήμερα, εξάλλου, αρχίζει η χορήγηση της τρίτης δόσης σε εφήβους ηλικίας 16 και 17 ετών π, καθώς και σε ευάλωτα παιδιά από 12 έως 15 ετών.

Επίσης από σήμερα η ελάχιστη διάρκεια της απομόνωσης για όσους διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό μειώνεται από επτά σε πέντε ημέρες. Εφόσον έχουν αρνητικό τεστ αντιγόνου την πέμπτη ημέρα και το πρωινό της έκτης, θα είναι ελεύθεροι να κυκλοφορούν κανονικά.

Η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Σκωτίας, εξάλλου, τερματίζει πλέον την απαγόρευση μεγάλων υπαίθριων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αν και διατηρείται όριο χωρητικότητας.

Ανταπόκριση: Θανάσης Γκαβός/Λονδίνο

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.