Στολίδι για τη Λάρνακα ο Πολυδύναμος Πολυχώρος Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης, λέει ο Δήμαρχος

Στολίδι αποτελεί για τη Λάρνακα ο Πολυδύναμος Πολυχώρος Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και στοίχισε τρία περίπου εκατομμύρια ευρώ, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας.

Πρόσθεσε ότι  «ο Πολυδύναμος Πολυχώρος Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης ήταν διαχρονικά συνυφασμένος με τη νεολαία και τον πολιτισμό της πόλης, αφού σχεδόν όλοι οι νέοι έχουν αθληθεί ή αγωνιστεί στο Κοινοτικό Κέντρο. Ηταν ένας χώρος που τα τελευταία χρόνια ήταν σε μαρασμό και βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση».

Ο Δήμαρχος εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι «ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε το 2007" όταν ήταν Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και με τον τότε Δήμαρχο Ανδρέα Μωυσέως, "σκεφτήκαμε τη δημιουργία ενός χώρου στον οποίο θα στεγάζονταν ο Οργανισμός Νεολαίας, ο ΚΟΑ και διάφορες Υπηρεσίες του Δήμου. Ο σχεδιασμός ξεκίνησε, έγιναν τα σχέδια, βγήκαν οι σχετικές άδειες, αλλά μας πρόλαβε η οικονομική κρίση και από το 2008 το έργο έμεινε στα χαρτιά».

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Βύρας είπε πως «ο Δήμος Λάρνακας με τη βοήθεια των Ευρωπαϊκών Ταμείων Συνοχής εξασφάλισε χρηματοδότηση και ολοκληρώθηκε το έργο, το οποίο είναι έτοιμο για να χρησιμοποιηθεί από τη νεολαία, τις διάφορες Οργανώσεις και όλους τους δημότες».

Το έργο, ανέφερε ο Δήμαρχος «στοίχισε γύρω στα 3 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί στολίδι για την πόλη και τους κατοίκους της. Ο Πολυδύναμος Πολυχώρος περιλαμβάνεται σε ένα ευρύτερο master plan της περιοχής, αφού στον αρχικό σχεδιασμό υπήρχαν και τα γήπεδα αντισφαίρισης που έχουν επίσης ολοκληρωθεί". Σημείωσε πως "τα δύο έργα έχουν πλέον αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή Αγίου Λαζάρου».

Στο κτίριο του Πολυδύναμου Πολυχώρου, συνέχισε, «θα στεγαστούν διάφορες Υπηρεσίες και Οργανισμοί, όπως το Ανοικτό Σχολείο του Δήμου Λάρνακας, το Ιδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας, το Κέντρο Πληροφόρησης του Οργανισμού Νεολαίας, τα γραφεία του ΑΓΟ, ενώ θα διεξάγονται και τα προγράμματα του, ενώ μελλοντικά θα στεγαστεί και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Επίσης, σύντομα θα στεγαστεί και το Αθλητικό Σχολείο του Δήμου, αφού πρόσφατα έχουμε κλείσει συμφωνία μαζί τους».

Οσον αφορά την υποδομή του κτιρίου, ο κ. Βύρας είπε πως περιλαμβάνει γήπεδα καλαθοσφαίρισης και αντισφαίρισης, καθώς και αίθουσες στις οποίες θα διεξάγονται τα προγράμματα των διαφόρων Υπηρεσιών και Οργανισμών, που θα στεγάζονται. Ακόμα περιλαμβάνονται αίθουσες χορού, μουσικής, ηλεκτρονικών υπολογιστών και μια μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων.

Αφού ανέφερε πως «το κτίριο είναι πρόσβάσιμο για ΑΜεΑ», ο Δήμαρχος Λάρνακας σημείωσε ότι «όλες οι αίθουσες θα είναι, όταν δεν χρησιμοποιούνται από τις διάφορες Οργανώσεις και Οργανισμούς, στη διάθεση άλλων οργανισμών, της νεολαίας και των δημοτών της πόλης».

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιανουαρίου 2022 - 12:51

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιανουαρίου
Ιταλία: «Ξεκίνησε διάλογος» λένε η Λέγκα και η κεντροαριστερά, σε ό,τι αφορά την εκλογή του νέου προέδρου της δημοκρατίας
21:33
Σοβαρό τροχαίο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου
21:14
Μοιρασιά στο ΑΕΚ Αρένα: ΑΕΚ - Ανόρθωση 1-1 (βίντεο)
21:00
Tρεις πτήσεις από Λάρνακα προς Αθήνα ακυρώθηκαν λόγω κακοκαιρίας
20:56
Η Ομόνοια νίκησε δύσκολα την ΠΑΕΕΚ με 2-1 (βίντεο)
20:53
Ταλιμπάν συζητούν στο Όσλο με διπλωμάτες της Δύσης για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας
20:39
Τελεσίδικα εκτός «βουλής» το ΚΚΔ, ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα
20:19
Ένας θάνατος και 2815 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:00
Τέλος τα τεστ Covid για εμβολιασμένους ταξιδιώτες προς Αγγλία και η καραντίνα για τους ανεμβολίαστους
19:54
Χρ. Στυλιανίδης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση στην Αττική Οδό - Αντίξοες και αύριο οι συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας
19:17
Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας για διαφοροποίηση του μέτρου “test to stay” στα σχολεία
18:56
Παρέμβαση ΥΠΕΞ για τις εξελίξεις στη Συρία, Λιβύη και Ανατολική Ευρώπη στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
18:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand