Πρόεδρος τουρκικής εθνοσυνέλευσης: Παρά τις διαφωνίες όλα τα τουρκικά κόμματα συμφωνούν στο Κυπριακό

Παρά τις διαφωνίες όλα τα τουρκικά κόμματα συμφωνούν στο Κυπριακό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ.

Κατά τη συνάντησή του με τον Φαίζ Σουτζούογλου, ο Πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης είπε ότι “παρόλο που υπάρχουν κατά καιρούς διαφορές απόψεων μεταξύ των πολιτικών κομμάτων στο Κοινοβούλιο για ζητήματα που σχετίζονται με τις διεθνείς σχέσεις, όλα τα κόμματα συμφωνούν για το θέμα της ‘τδβκ’”. “Στηρίζουμε πάντα την ‘τδβκ’.

Αναμφίβολα, αυτό δεν είναι απλώς μια συναισθηματική προσέγγιση, αλλά η υπόθεση της ‘τδβκ’ είναι και η δική μας υπόθεση, η εθνική μας υπόθεση”, ανέφερε. Ο Μουσταφά Σεντόπ είπε ότι ως Τουρκία, υποστηρίζουν πλήρως τη θέση του Τ/Κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ ότι ‘αφού υπάρχουν δύο λαοί, πρέπει να υπάρχουν δύο κράτη’.

Ο Μουσταφά Σεντόπ δήλωσε επίσης ότι τιμά τη μνήμη του Ραούφ Ντενκτάς και ότι “ήταν ένας μεγάλος μουτζαχεντίν για την υπόθεση της Κύπρου και ο ιδρυτής ‘πρόεδρος’ ήταν ένα πρόσωπο που επωμίστηκε και ηγήθηκε αυτής της υπόθεσης για πολλά χρόνια. Είθε η ψυχή του να αναπαυθεί εν ειρήνη, θα τον θυμόμαστε πάντα”.

Από την πλευρά του ο Φαϊζ Σουτζούογλου είπε ότι “η κοινή μας μοίρα και θρησκεία είναι η Ανατολία, όπου μοιραζόμαστε την ίδια γλώσσα και φυλή, και το πεπρωμένο μας είναι η Ανατολία”, προσθέτοντας ότι “η Ανατολία έδωσε κάθε είδους βοήθεια στους Τούρκους ομογενείς της χωρίς καμία προσδοκία”. Ο Φαίζ Σουτζούογλου ανέφερε ότι ο Τ/Κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ υποστηρίζει άνευ όρων τη θέση των ‘δύο κυρίαρχων κρατών’ και ότι “η αποφασιστική στάση της Τουρκίας και της ‘τδβκ’ στην ανατολική Μεσόγειο οδήγησε επίσης την ‘τδβκ’ ένα βήμα μπροστά στις γεωτρήσεις”.

Ανταπόκριση: Άννα Ανδρέου/Κωνσταντινούπολη

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουαρίου 2022 - 19:05

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιανουαρίου
Πού να εξεταστείτε δωρεάν σήμερα Πέμπτη
06:37
Η Ρωσία θα επιχειρήσει να εισβάλει στην Ουκρανία, εκτιμά ο Τζο Μπάιντεν
06:33
Ισραήλ: 72.120 κρούσματα του νέου κορονοϊού –ρεκόρ για δεύτερη συναπτή ημέρα
06:20
19 Ιανουαρίου
Κλειστοί δρόμοι λόγω χειμερινών συνθηκών
21:27
Μάλτα: Αστυνομική έρευνα στην οικία του πρώην πρωθυπουργού Μουσκάτ
20:58
2,226 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τετάρτη, κανένας θάνατος
20:09
Η Άγγελα Μέρκελ απορρίπτει την πρόταση να εργαστεί στα Ηνωμένα Έθνη
20:02
To Κυπριακό και η επιθετική ρητορική της Τουρκίας στη συνάντηση Μητσοτάκη-Κασουλίδη
18:58
Covid: Χωρίς τεστ θα επιτρέπεται πλέον η είσοδος στην Ελβετία για εμβολιασμένους και νοσήσαντες
18:55
Επιστροφή στις ζημιές για το ΧΑΚ την Τετάρτη
18:24
Ερντογάν: Μεγάλες χώρες ζητούν να αγοράσουν τα αεροπλάνα μας
17:48
Μακρόν: H ευρωπαϊκή κυριαρχία, η μεταρρύθμιση του χώρου Σένγκεν, η άμυνα και ασφάλεια, μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων της γαλλικής προεδρίας
17:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand