Καταγγέλθηκαν 20 πολίτες και 11 υπεύθυνοι υποστατικών για παραβίαση μέτρων COVID, 2.072 οι έλεγχοι

Το τελευταίο 24ωρο (από τις 06.00 της Τετάρτης μέχρι τις 06.00 σήμερα), πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια από την Αστυνομία 2.072 έλεγχοι, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων και η εφαρμογή των διαταγμάτων του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.


Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των ελέγχων προέκυψαν 20 καταγγελίες πολιτών και 11 υπευθύνων υποστατικών.

Όσον αφορά τους ελέγχους κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 513 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 7 καταγγελίες πολιτών και 5 υποστατικών, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 216 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 8 καταγγελίες πολιτών και 3 υποστατικών, στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 583 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 2 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 132 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψε μια καταγγελία υποστατικού, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 286 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 3 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού, στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 192 έλεγχοι, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.

Επίσης, παγκύπρια η Τροχαία διενήργησε 150 ελέγχους, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας είπε ότι η πλειοψηφία των καταγγελιών σε πολίτες αφορούσε τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Αναφορικά με τις καταγγελίες σε υποστατικά, στη Λευκωσία, τα τέσσερα υποστατικά, ένα εστιατόριο, δύο καφέ και ένα ταχυφαγείο, από έλεγχο διαφάνηκε ότι επέτρεψαν σε υπάλληλο να εργάζεται χωρίς safepass και εκδόθηκε στο κάθε υποστατικό εξώδικο €500, και το πέμπτο υποστατικό αφορούσε  Πρακτορείο Στοιχημάτων, το οποίο από έλεγχο διαφάνηκε ότι ο υπεύθυνος ήταν χωρίς προστατευτική μάσκα και εκδόθηκε εξώδικο €500.

Στη Λεμεσό, το ένα υποστατικό αφορούσε ταχυφαγείο, το οποίο από έλεγχο διαφάνηκε ότι υπάλληλοι δούλευαν χωρίς έγκυρο safepass και εκδόθηκε εξώδικο €750, το δεύτερο αφορούσε ψητοπωλείο, το οποίο από έλεγχο διαφάνηκε ότι, επίσης, υπάλληλοι δούλευαν χωρίς έγκυρο safepass και εκδόθηκε εξώδικο €500, και το τρίτο υποστατικό αφορούσε υπεραγορά, η οποία από έλεγχο διαφάνηκε ότι ο υπεύθυνος του χώρου ήταν χωρίς safepass και εκδόθηκε εξώδικο €500.

Στην Λάρνακα, το υποστατικό αφορούσε μια φρουταρία, η οποία από έλεγχο διαφάνηκε ότι υπάλληλος δούλευε χωρίς safepass και εκδόθηκε εξώδικο €1.500.

Στην Πάφο, το υποστατικό αφορούσε υπεραγορά, η οποία από έλεγχο διαφάνηκε ότι δεν είχε αντισηπτικό σε εμφανές σημείο και εκδόθηκε εξώδικο €500

Στην Αμμόχωστο, το υποστατικό αφορούσε υπεραγορά, η οποία από έλεγχο διαφάνηκε ότι επέτρεψε σε υπάλληλο να εργάζεται χωρίς safepass και εκδόθηκε εξώδικο €8.000.

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουαρίου 2022 - 08:21

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Στρατιωτικά άλογα ενεπλάκησαν σε ατυχήματα με τραυματίες στο Λονδίνο
13:59
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
13:21
ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία
13:16
Ευρωεκλογές: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες (Βίντεο)
13:00
Αννίτα: Ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη
12:55
Πυρκαγιά στο δάσος της Παρεκκλησιάς
12:32
Η Άγκυρα αρνήθηκε να παραστεί στην εκδήλωση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
12:27
ΔΗΠΑ: Η Ευρώπη είναι το οξυγόνο για την Κύπρο
12:17
Συστάσεις προστασίας εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας εξαιτίας της σκόνης
12:15
Στη Νομική Υπηρεσία για τη σύμβαση το Υπουργείο Μεταφορών
12:14
Τη στήριξη των πολιτών ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ
11:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.