"Κιτρινη" προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα - Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής (Βίντεο)

Κιτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε η μετεωρολογική υπηρεσία. Τέθηκε σε ισχύ στις 6 και θα διαρκέσει έως τις δέκα απόψε.  

Παρατεταμένες βροχές και τοπικα ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κατά διαστήματα, την περιοχή της Κύπρου. Η συνολική βροχόπτωση, ενδέχεται να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστά το εικοσιτετράωρο.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, το βαρομετρικό χαμηλό "Διομήδης" θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι αύριο το βράδυ.

Ακολουθεί αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογική Υπηρεσίας:

Το βαρομετρικό χαμηλό Διομήδης, με κέντρο την Κρήτη, κινείται αργά ανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και παροδικά μερικώς συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, σταδιακά στις περισσότερες περιοχές, και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήματα. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Η αραιή σκόνη που παρατηρείται θα υποχωρήσει σταδιακά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα ορεινά και στα βορειοδυτικά παράλια, μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Το απόγευμα θα καταστούν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, στα υπήνεμα ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα υπήνεμα, αλλά στα προσήνεμα ταραγμένη και το πρωί μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα δυτικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά, αλλά στα υπόλοιπα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, σταδιακά στις περισσότερες περιοχές, και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήματα. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Το βράδυ αναμένεται σταδιακά αισθητή βελτίωση του καιρού.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Το απόγευμα πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, σε περιοχές νότια της οροσειράς του Τροόδους ή και ελαφρά παροδική χιονόπτωση, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Παρασκευή, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 12 εκατοστά.

RIKNEWS/Ραδιόφωνο Ρικ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουαρίου 2022 - 13:24

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
18:00
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Αλλαγές και για το Κυπριακό στο προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
17:46
Συνελήφθη ύποπτος 44 ετών για τον εμπρησμό 12 αυτοκινήτων στο Καϊμακλί
17:42
Αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ζήτησε η Αννίτα Δημητρίου
17:33
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε 34χρονο για υπόθεση βιασμού της πρώην συζύγου του
17:29
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες στο ίδιο περίπτερο στη Χλώρακα
17:25
Δυνατή προσωρινή αναστολή εξέτασης αιτήσεων ασύλου για 9 μήνες, λέει η Κομισιόν
17:18
Καθορισμός νομοσχεδίου για τη Δημιουργία Μητρώου Καλλιτεχνών
17:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.