Εισηγήσεις για καλύτερη εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων υποβάλλει σήμερα στο Υπουργικό ο Υπ. Υγείας

Εισηγήσεις που επηρεάζουν τη λειτουργία των σχολείων και έχουν στόχο την καλύτερη εφαρμογή των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων εξετάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει αυτήν την ώρα.

Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, σε αυτές περιλαμβάνεται πρόταση για εισαγωγή του μέτρου "test-to-stay". Αφορά τη διενέργεια rapid-test ή self-test, στους μαθητές δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, οι οποίοι αποτελούν επαφές κρούσματος στην τάξη.    

Επιπρόσθετα, το Υπουργικό αναμένεται να εξετάσει εισήγηση όπως στα γηροκομεία επιτρέπεται η είσοδος σε συγγενείς διαμενόντων, νοουμένου ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και έχουν αρνητικό rapid-test εικοσι-τεσσάρων ωρών.  

Υπό παρακολούθηση θα τελεί επίσης η τήρηση των μέτρων και των πρωτοκόλλων στα γήπεδα, με τον υπουργό Υγείας να διαμηνύει πως σε αντίθετη περίπτωση θα υποβληθεί εισήγηση στο Υπουργικό για διεξαγωγή των αγώνων χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Οι εισηγήσεις που θα τεθούν στο Υπουργικό συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Υγείας με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής. Αξιολογήθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία κατέδειξαν ύφεση της πανδημίας και ως εκ τούτου δεν προέκυψε ανάγκη για περαιτέρω αυστηροποίηση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, τα κρούσματα και οι νοσηλείες θα αξιολογούνται σε καθημερινή βάση και εαν παρατηρηθεί έξαρση του ιού η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκτάκτως για λήψη επιπρόσθετων μέτρων.

Ο επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Κωνσταντίνος Τσιούτης, δήλωσε οτι τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει ένα τεράστιο ιικό φορτίο στην κοινωνία, ενω καταγράφεται αύξηση στις νοσηλείες. Είπε επίσης πως δεν υπάρχουν ακόμα βάσιμα στοιχεία και δεδομένα ότι όντως η παραλλαγή Όμικρον κάνει ήπια νόσο.

Στο μεταξύ, κατόπιν εξειδικευμένης εργαστηριακής εξέτασης σε μεγάλο αριθμό δειγμάτων, διαπιστώθηκε ότι πέντε ασθενείς νοσηλεύονται, αυτή τη στιγμή, στα κρατικά νοσοκομεία με την παραλλαγή "Όμικρον". Τέσσερις βρίσκονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο και ένας στο νοσοκομείο Αναφοράς στην Αμμόχωστο.    

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουαρίου 2022 - 10:55

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιανουαρίου
Πού να εξεταστείτε δωρεάν σήμερα Πέμπτη
06:37
Η Ρωσία θα επιχειρήσει να εισβάλει στην Ουκρανία, εκτιμά ο Τζο Μπάιντεν
06:33
Ισραήλ: 72.120 κρούσματα του νέου κορονοϊού –ρεκόρ για δεύτερη συναπτή ημέρα
06:20
19 Ιανουαρίου
Κλειστοί δρόμοι λόγω χειμερινών συνθηκών
21:27
Μάλτα: Αστυνομική έρευνα στην οικία του πρώην πρωθυπουργού Μουσκάτ
20:58
2,226 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τετάρτη, κανένας θάνατος
20:09
Η Άγγελα Μέρκελ απορρίπτει την πρόταση να εργαστεί στα Ηνωμένα Έθνη
20:02
To Κυπριακό και η επιθετική ρητορική της Τουρκίας στη συνάντηση Μητσοτάκη-Κασουλίδη
18:58
Covid: Χωρίς τεστ θα επιτρέπεται πλέον η είσοδος στην Ελβετία για εμβολιασμένους και νοσήσαντες
18:55
Επιστροφή στις ζημιές για το ΧΑΚ την Τετάρτη
18:24
Ερντογάν: Μεγάλες χώρες ζητούν να αγοράσουν τα αεροπλάνα μας
17:48
Μακρόν: H ευρωπαϊκή κυριαρχία, η μεταρρύθμιση του χώρου Σένγκεν, η άμυνα και ασφάλεια, μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων της γαλλικής προεδρίας
17:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand